تعامل هدفمند و مؤثر با دستگاههای اجرایی و صنایع از مهمترین برنامه های حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه است - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: اولین هدف از تعیین مأموریتهای هفتگانه پژوهشی و فناوری در دانشگاه تعامل هدفمند و مؤثر با دستگاههای اجرایی و تلاش برای اخذ پروژههای جامع و مسئولیتهای کلان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حقیقی امروز دوشنبه 26 آذرماه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه که در سالن شهید مطهری دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: مأموریتهای هفتگانه دانشگاه بهگونهای تدوینشده است که تمامی رشتهها و گرایشها در آن دیده شود؛ هرچند نمیتوان برای هر رشته تخصصی یک مأموریت تدوین کرد اما این مأموریتها میتواند تمامی گروهها را در کنار همدیگر جمع کند.
وی افزود: هدف دوم از این برنامه رصد فعالیتهای پژوهشی دانشگاه است که در این زمینه کارگروهی تشکیلشده است؛ در کشور دو رتبهبندی مهم isc و سطحبندی دانشگاهها راداریم و تمامی دانشگاههای کشور درصدد کسب رتبه بهتر در این نظامها هستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: در رتبهبندی isc مرکز رشد دانشگاه رتبه چهارم، طرحهای ارتباط با صنعت رتبه هشتم و حجم پژوهش (آمار مقالات) رتبه 13 راداریم.
حقیقی در بخش دیگری از صحبتهای خود، بیان کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز برخی اعضای هیئتعلمی به کیفیت فارغالتحصیلان و آمادگی آنها برای جذب در بازار کار میاندیشند، برخی دغدغه آموزش دارند، برخی دیگر معتقد هستند دانشگاه باید در خدمت صنعت و انجام تحقیقات کاربردی و... باشد؛ اگر برنامهریزی لازم را نداشته باشیم این اهداف و دغدغهها محقق نمیشود و اگر تفاوتهای بین رشتهها را شناخته و در راستای تعالی دانشگاه گام برداریم این امر محقق میشود.
وی، اضافه کرد: دانشگاههای نسل سوم دانشگاهی است که آموزش، پژوهش، فناوری و کارآفرینی را در کنار و در ارتباط با یکدیگر میبیند و منطقی است که در دانشگاه ریشهداری مانند شهید چمران اهواز آراء و نظرات نسلهای مختلف جاری و مؤثر باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اذعان کرد: اگر تنوع رشتهها و گروهها را به فرصت تبدیل کنیم میشود به ارتقاء همهجانبه دانشگاه پرداخت و از ظرفیتهای تمامی گروهها استفاده کرد و از توانایی تمامی اقشار جامعه ازجمله اعضای هیئتعلمی، دانشجو و کارکنان در راستای تحقق این کار بهره برد.
حقیقی، گفت: در این راستا معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه برنامه کوتاه مدت دوسالهای را تدوین کرده است؛ این برنامه اواخر مهرماه به صورت عمومی در اختیار تمامی معاونین پژوهش دانشکدهها قرارگرفته است و با انتشار این برنامه سه هدف مشخص کردن مسیر پژوهش دانشگاه، متعهد بودن مدیران پژوهشی دانشگاه به برنامه و مطالبه گری را دنبال میکنیم.
وی از تشکیل کارگروه ساماندهی مجلات دانشگاه در کارگروهی با این عنوان خبر داد و اظهار کرد: همچنین مجلاتی که پتانسیل بیشتری برای نمایه بینالمللی شدن دارند در دانشگاه شناساییشده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: تأسیس مدرسه اشتغال و مهارت افزایی دانشگاه، حمایت از تحقیقهای اصیل و برون دادهای ارزشمند علمی در مجلات تراز بالا، ساماندهی و مدیریت هزینه کرد پژوهانه از طریق اعتباری کردن آن، ساماندهی تجهیزات آزمایشگاهی درون دانشگاه، انجام سازوکار مناسب برای حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در راستای مأموریتهای ویژه دانشگاه، حمایت از تحقیقات بینرشتهای، توسعه زیرساختهای واحد it و ... از دیگر برنامههای معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: ارجاع به منابع علمی برای پژوهش کار رایجی است و شاید به قدری رواج یافته که ارجاعات کم، جزو نقاط ضعف پژوهش محسوب می شود.
حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی افزود: این موضوع نیازمند بازنگری است چون ناخواسته راه را برای ایده های نو می بندد.
وی، ادامه داد: برای گسترش پژوهش، باید به جنبه نوآوری و ایده پردازی توجه شود و شوق پژوهش در دانشجویان ایجاد گردد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در خصوص شاخص های انتخاب پژوهشگران گفت: نقش آفرینی در تولید علم و طرح های تقاضا محور و حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور در حوزه انتخاب پژوهشگر و نقش طرح فناور در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور، نقش آفرینی موثر فناور در کارآفرینی و اشتغال از جمله شاخص های انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه است.
دکترعلیرضا کیاست افزود: امسال 24 نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان به عنوان پژوهشگران برتر این دانشگاه انتخاب شدند.
گفتنی است در این آیین از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در محور علوم انسانی، علوم پایه، دامپزشکی، کشاورزی، فنی و مهندسی ، پژوهشهای کاربردی و فناورانه، پژوهشگر برگزیده بسیجی، شرکت فناور برتر مرکز رشد دانشگاه، سازمان برگزیده حامی پژوهش در سال 1397، دانشجوی پژوهشگر برگزیده دوره دکتری و کارشناسی ارشد گروه تجربی و انجمن علمی دانشجویی برتر دانشگاه با حضور حجتالاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر محمودیان شوشتری و دکتر ترسلی از استادان پیشکسوت دانشگاه، معاونان، مدیران، روسای دانشکدهها، اعضای هیئتعلمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه، تجلیل شد.