بازسازی دانشکدۀ ادبیات و زبانهای خارجه (سهگوش) با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری - دانشگاه شهید چمران اهواز
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور از اجرای طرح بازسازی و بهسازی ساختمان قدیم دانشکدۀ ادبیات و زبانهای خارجه (سهگوش) حمایت کرد و گفت: این دانشکده از نمادهای استان خوزستان و شهر اهواز است و تلاش خواهیم کرد تا پایان سال این طرح اجرایی و به پایان برسد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حسین افشین، در نشستی با حضور نخبگان استان خوزستان که در تالار اجتماعات حوزۀ ریاست دانشگاه برگزار شد، از حضور در این نشست ابراز خرسندی کرد و گفت: مطالب بیان شده در این نشست، حائز اهمیت است و از نظرات ارائه شده، بهره خواهیم برد.
وی در بخشی دیگری از صحبتهای خود، افزود: «صندوق حمایت از پژوهشگران» از طرحهای اعضای هیئتعلمی در حوزههای مختلف، حمایت میکرد که از سال قبل به «بنیاد ملی علم» تغییر نام داده است که با مراجعه به تارنمای بنیاد میتوانید رتبهبندی دانشگاهها را مشاهده کرده و تعداد طرحها و پژوهانۀ اختصاص یافته را مشاهده کنید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، افزود: در سال گذشته، 99 طرح از مجموع 300 طرح دانشگاه شهید چمران اهواز در «بنیاد ملی علم» ثبت و تائید شده است که ارزشی معادل 10 میلیارد تومان دارد.
افشین، ادامه داد: در سال آینده بودجۀ «بنیاد ملی علم» از 100 میلیارد تومان به یکهزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت و این تخصیص برای حمایت از پژوهشگران است؛ در این راستا، از 300 میلیون تومان تا شش میلیارد تومان پژوهانه به طرحهای پژوهشی اختصاص داده میشود.
وی با اشاره به انجام «طرح پسادکتری در شرکتهای دانشبنیان»، گفت: در این طرح شرکتهای دانشبنیان که یک یا دو عضو هیئت علمی دانشگاهی در آن شرکت حضور داشته باشد، میتوانند از فعالیت پژوهشگران پسادکتری در شرکتهای خود بهرهمند باشند و حقوق این پژوهشگران از سوی معاونت پرداخت میشود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، عنوان کرد: در طرح «شهید احمدیروشن» یک هزار و 562 طرح از سراسر کشور دریافت شده است و با توجه به فرآیند طولانی داوری، تلاش خواهیم کرد که تا 15 اردیبهشتماه این کار به سرانجام برسد. سهم استان خوزستان در طرح «شهید احمدیروشن» سه طرح «تقاضامحور» و دو طرح «اولویتمحور» است.
افشین در خصوص طرح «پژهشیار»، بیان کرد: در این طرح ماهانه 15 میلیون تومان به دانشجویان دارای شرایط خاص تعلق میگیرد. در سال آینده بودجۀ این طرح تأمین خواهد شد و کمک میکند که دانشجویان برای انجام پژوهشهای اصیل در دانشگاهها باقی بمانند.
وی، اظهار کرد: هرکدام از طرحهای شهید «وزوایی» و «پژوهشیار» گروهی از دانشجویان را شامل میشود؛ همچنین، اردیبهشتماه امسال آیین اهدای نشان «جایزۀ علامه طباطبایی» برگزار خواهد شد که با اهدای نشان به 20 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاههای سراسر کشور، از آنان تجلیل به عمل میآید. داوری این جایزه تقاضامحور نیست و داوریها براساس پایش دقیق فعالیتها انجام میشود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، تصریح کرد: اعطای کمک هزینه به اعضای هیئتعلمی جوان در حوزۀ پژوهشی برای آمادهسازی آزمایشگاهها از دیگر طرحهای اجرا شده است که پژوهانۀ این طرح از 100 میلیون تومان به 300 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی، افزود: تلاش خواهیم کرد با حمایتهای لازم، زیستبوم فناوری خوزستان در شأن این استان باشد؛ اما مسئولان استان نیز باید حمایتهای لازم را داشته باشند. تأمین مسکن نخبگان استان مهم است و این دغدغه باید در استانداری خوزستان نیز وجود داشته باشد. در برخی از استانها پروژههای خوبی در این خصوص انجام شده است و امیدواریم بنیاد ملی نخبگان استان این مسئله را پیگیری کند، زیرا گزارش این فعالیت به دفتر مقام معظم رهبری ارسال میشود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: آمادگی لازم برای حمایت از نوجوان در مقطع دبیرستان را داریم؛ همچنین، از ابتدای اردیبهشتماه آموزش «هوش مصنوعی» با همکاری وزارت آموزش و پرورش برای یک میلیون دانشآموز انجام میشود. هزینۀ اینترنت این طرح برای دانشآموزان رایگان است و در فضای مجازی برگزار خواهد شد.
گفتنی است معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در سفر یک روزه به اهواز با همراهی دکتر تورج امرایی، معاون توسعۀ شرکتهای دانشبنیان، دکتر رضا بخش آنی، معاون توسعۀ اقتصاد دانشبنیان و دکتر عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعۀ اقتصاد دانشبنیان از محصولات دانشبنیان راهبردی در صنعت نفت و پروژههایی که برای نخستینبار ساخته شده است، رونمایی و بازدید کردند.
نشست و گفتوگو با فعالان اقتصاد دانشبنیان، نخبگان استان، دیدار با نمایندۀ ولی فقیه در استان خوزستان و شرکت در نشست ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان، از دیگر برنامههای این سفر یک روزه است.