انجام آزمون بیش از یک هزار و 600 نمونه در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در سه ماهه نخست امسال بیش از یک هزار و 600 آزمون بر روی نمونههای ارسالی به این آزمایشگاه انجام شده است.
دکتر یوسف تمثیلیان در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: این آزمایشها در زمینههای مختلف پژوهشی – تحقیقاتی و تجاری در حوزهی استاندارد مواد غذایی و خوراک دام و طیور انجام شده است.
وی افزود: آزمایشگاه مرکزی در چند سال گذشته با توسعهی دامنهی فعالیتهای خود در اجرای سیاستهای مسئولیت اجتماعی دانشگاه به منظور بهبود کیفی و ارتقای استانداردهای فنی، مهندسی، بهداشتی و زیستی، تعاملات گستردهای را به دستگاههای اجرایی استان و سایر مؤسسات غیردولتی برقرار و به ارائهی خدمات فنی به مراجعان اقدام کرده است.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ارتقا سطح آزمایشگاه میکروسکوپی با خرید دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM)، ادامه داد: با بهرهبرداری از دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی FESEM مدل Mira۴ علاوه بر استفاده در پروژههای علمی و تحقیقاتی دانشگاهیان سراسر کشور نیاز بسیاری از صنایع استان و کشور از جمله صنایع فولاد، نیشکر، پتروشیمی، پالایشگاه، داروسازی و پزشکی را در بررسیهای نانومتریک محصولات، آنالیز قطعات و مواد شیمیایی مرتفع میشود.
تمثیلیان، گفت: از این دستگاه در زمینهها و رشتههای تحقیقاتی و تجربی متعدد به ویژه ارزیابی نمونهها در حوزهی فناوری نانو، دریافت تصاویر با کیفیت در بزرگنماییهای بالا در محدوده میکرومتر، نانومتری و آنالیز عنصری نقطهای مواد با قابلیت استفاده در ولتاژها و فشارهای متفاوت برای جلوگیری از تخریب بافت نمونههای زیستی در خلأهای بالا استفاده میشود.
وی، بیان کرد: همچنین امسال توانستیم با ارتقای دستگاه کروماتوگرافی گازی جرمی و خرید اتوسمپلر امکان افزایش دامنهی فعالیت آزمایشگاه را در حوزههای گوناگون تجاری فراهم آوریم.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز از پایش سیستم مدیریت کیفیت با انجام ممیزی داخلی آزمایشگاه بر اساس الزامات استاندارد ۱۷۰۲۵ و تعریف پروژههای افزایش دامنه تائید صلاحیت و اقدام برای تهیه زیرساختهای لازم گسترش دامنه تائید صلاحیت سایر آزمایشگاههای سطح دانشگاه به عنوان دیگر برنامههای اجرا شده در این آزمایشگاه نام برد.
تمثیلیان در بخش دیگری از صحبتهای خود از کسب درآمد بیش از 11 میلیارد ریالی در سه ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: این مبلغ نسبت به مدت مشابه سال قبل به دلیل ارتقا تجهیزات و بهبود روشهای اجرایی ارائه خدمات، افزایش چشمگیری داشته است.
تمثیلیان در پایان بر لزوم افزایش سطح علمی کارکنان با برگزاری دورههای داخلی و خارجی تأکید کرد و افزود: از ابتدای امسال در این زمینه دو دوره آموزشی «تخمین عدم قطعیت اندازهگیری» و «تضمین کیفیت نتایج آزمون» و بیش از بیست دورهی آموزشی مرتبط با تجهیزات با فناوری پیشرفته برای کارشناسان این آزمایشگاه برگزارشده است.