06 05 2019 06:23
کد خبر : 1714816
تعداد بازدید : 478

احیای سیلاب برهای رودخانه کرخه در دستور کار مسئولان استان است

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: احیای سیلاب برهای رودخانه کرخه در دستور کار استانداری خوزستان است و به‌زودی آغاز می‌شود که در آن مسیرهایی برای هدایت سیلاب به هورالعظیم ایجاد می‌شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر عبد علی ناصری در چهل و نهمین نشست کافه کتاب این هفته دانشگاه که ظهر روز گذشته ۱۵ اردیبهشت‌ماه با موضوع "مدیریت بحران سیل" در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اهمیت مدیریت سدهای خوزستان اظهار داشت: پارسال در تخلیه سدها جانب احتیاط رعایت شد و منحنی فرمان سدها بر اساس خشک‌سالی برنامه‌ریزی‌شده بود؛ این مسئله باعث شد که در زمان بارندگی ظرفیت ذخیره سدها کم باشد اما علیرغم این ظرفیت کم دبی سیلاب توسط مخازن به حداقل ممکن رسید. یعنی مخازن سد توان مهار و کنترل سیلاب  را داشتند.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: برای حل مشکل سیل بندها نیاز است یک سازمان به‌عنوان متولی ساخت، تعمیر و نگهداری معین شود. در ۲۰ سال گذشته به دلیل وقوع خشک‌سالی، بسیاری از سیل بندها آسیب‌دیده و یا شکسته شده است که اگر ساخت و استحکام‌بخشی سیل بندها، قبل از وقوع سیل انجام می‌شد اراضی کشاورزی تا این حد به زیرآب نمی‌رفت.
ناصری بابیان اینکه رودخانه‌های استان خوزستان در سیلاب اخیر مسیر خود را اصلاح و تعدیل کرده‌اند، اظهار کرد: سیلاب بر بحره در رودخانه کارون با افزایش دبی کارون فعال شد و توانست ۷۰۰ مترمکعب برثانیه سیلاب را عبور دهد.
وی در خصوص وضعیت تالاب‌های استان خوزستان نیز، بیان کرد: براثر خشک‌سالی‌های مداوم سال‌های قبل خروجی  تالاب‌های هورالعظیم و شادگان مسدود شده بود درحالی‌که امسال این دو تالاب پذیرنده اصلی سیلاب‌ها بودند. همچنین سرریز تالاب شادگان باعث طغیان و بالا آمدن آب در آبادان و شادگان شد و سیلاب منتهی به هورالعظیم نیز خرمشهر را تهدید کرد که به دلیل بالا بودن جریان رودخانه کرخه، باوجود تخلیه بخشی از سیلاب به عراق، این شرایط هنوز ادامه دارد.
عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر اصلاح مسیرهای سیلاب کرخه و کارون اظهار داشت: در شادگان، اگرچه دیرهنگام اما مسیرها تا حدی اصلاح شد و تعدادی از روستاها از سیل نجات یافت، برای سیلاب کرخه نیز مرز غربی در نهر خین و اروندرود یا کانال شیردم و کارون باید برای خروج اصلاح شود تا آب به دریا هدایت شود.
ناصری در خصوص وضعیت سدهای استان گفت: وجود سدها در استان خوزستان یک نعمت است؛ سدهای شهید عباسپور، کارون و کرخه بخشی از مشکلات سیلاب‌های اخیر را کاهش داد.
گفتنی است این نشست کافه کتاب دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.
درج شده توسط: مدیر سایت