آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان برگزار شد - دانشگاه شهید چمران اهواز

آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان خوزستان در سال 1401 به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در این آیین که بعدازظهر امروز شنبه هشتم بهمنماه در تالار اجتماعات دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، بیان کرد: پس از اعلام دستورالعمل هفتهی پژهش و فناوری به استان خوزستان ستاد نکوداشت این هفته به ریاست استاندار خوزستان تشکیل شد.
وی افزود: با تشکیل دبیرخانههایی از جمله دبیرخانهی دانشآموزی، دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار و تجلیل از پژوهشگران برتر فعالیت این ستاد آغاز شد و در این آیین از 34 برگزیدهی استان در محورهای «کشاورزی و منابع طبیعی»، «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «دامپزشکی»، «علوم انسانی»، «هنر»، «علوم پزشکی»، «دانشجویان برگزیدهی استان در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد»، «پژوهشگر برگزیدهی مراکز تحقیقاتی»، «پژوهشگر برگزیدهی دستگاههای اجرایی»، «فناوران برگزیده»، «معلمان و دانشآموزان پژوهشگر استان»، «تاریخ شفاهی دفاع مقد» و «دستگاههای اجرایی استان» تجلیل میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، تاکید کرد: امسال و همزمان با هفتهی پژوهش و فناوری دانشگاههای استان در راستای مسئولیتهای اجتماعی برگزاری دورههای مهارتافزایی را در دستور کار قرار دادند و برگزار کنندهی 78 دوره بودند.
قاسم صنگوری سواری مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان نیز با تقدیر از مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز برای میزبانی این آیین، بیان کرد: در استان خوزستان به دلیل شرایط خاص آن با مجموعهای از چالشها مواجه هستیم و تلاش کردهایم در کارگروههای تخصصی برای این مشکلات چارهاندیشی شود.
وی افزود: استان خوزستان در بخش اعتبارت پژوهشی یک درصد در چهارسال گذشته رشد خوبی داشته است و این اعتبارات از یک میلیارد تومان یه چهار میلیارد تومان رسیده است.
مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان گفت: آب، محیط زیست، امنیت غذایی و... اولویتهای پژوهشی استان در سال گذشته بوده است و تلاش کردهایم مسائل چالشی استان مورد بررسی قرار گیرد.
صنگوری سواری، خاطرنشان کرد: نمایشگاه هفتهی پژوهش و فناوری در شرایط خاصی برگزار شد و خوشبختانه توانستیم دستاوردهای علمی استان را در این نمایشگاه به مخاطبان ارائه دهیم.
مسعود حمیدینژاد مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان نیز در این آیین، بیان کرد: اعتقادات دینی و الهی ما به عنوان اولین گام و نکته برای حرکت در مسیر پژوهشی است.
وی افزود: بخشی از بیانات مقام معظم رهبری دربارهی جهاد تبیین به مسائل پژوهشی و اندیشهای باز میگردد. در مدارس طرحهایی مانند «جابر ابن حیان» اجرا میشود که در این طرح دانشآموزان مقطع ابتدایی نیز مشارکت دارند.
دکتر راضی جلالی رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان نیز گفت: در استانی زندگی می کنیم که تمامی الزامات مورد نیاز برای یک زندگی خوب و با رفاه و آسایش و آرمش فراهم است؛ در خوزستان زیرساختهایی مانند صنایع کلان، دسترسی به مرز کشورهای خارجی و رودهای پر آب و ... را داریم اما با همهی این ظرفیتها در جایگاه دوم بیکاری کشور قرار گرفتهایم.
وی افزود: بیش از ۱۰ سال است که مقام معظم رهبری عنوان هرسال را در حوزهی اقتصاد تعیین میکنند؛ از این رو اگر تولید را بر پایهی دانش بنیان نهیم خروجی آن بیشک اشتغال خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان، خاطرنشان کرد: بیست و سومین نمایشگاه پژوهش و فناوری استان با حضور ۳۰ دستگاه اجرایی برگزار شد که در این دوره شاهد حضور پررنگ سازمانها بودیم.
سید احمد موالیزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز گفت: خوزستان یکی از استانهای ویژه و خاص در کشور است و قطب کشاورزی، صنعت آب و برق، پتروشیمی و ... محسوب میشود و سه منطقهی ویژهی اقتصادی در این استان فعالیت دارد.
وی افزود: بیشترین جادههای ترانزیتی، هوایی و دریایی در استان خوزستان است و مسئولا باید نگاهی دیگر به خوزستان داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تاکید کرد: لازم است که در استان خوزستان به لحاظ مسائل پژوهشی فرآیندی دیگری را تدوین کنیم و به پژوهش به عنوان ابزار سرمایهگذاری نگاه شود.
گفتنی است در پایان این آیین با اهدای لوح تقدیر از پژوهشگران برتر استان خوزستان در سال 1401 تجلیل شد.