گسترش ارتباط با جامعه اولویت برنامهی پنجسالهی راهبردی دوم دانشگاه است - دانشگاه شهید چمران اهواز
10 03 2021 05:58
کد خبر : 1682483
تعداد بازدید : 581

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره بر لزوم مشارکت دانشگاهها در رفع تنگناها و عمل به مسئولیت اجتماعی، گفت: در برنامهی پنجسالهی راهبردی دوم دانشگاه گسترش هدفمند ارتباط با جامعه و صنعت از اولویتهای ستاد تدوین این برنامه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه در نشست مجازی بررسی مسئولیت اجتماعی سازمانها و صنایع بزرگ خوزستان که امروز سهشنبه ۱۹ اسفندماه برگزار شد، اظهار کرد: با گذار از دانشگاههای نسل دوم به دانشگاههای کارآفرین و جامعهمحور در صدد تحقق یکی از اهداف دانشگاه و ارتباط هرچه بیشتر با سازمانها، صنایع و نهادها هستیم.
وی عنوان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز تاکید بسیاری بر هدفگذاری دانشگاهها برای حل مشکلات جامعه و صنعت دارد و از این نظر تلاش برای رفع تنگناها جزو اهداف و وظایف دانشگاههای کشور است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: تحقق اهداف برنامهی نخست پنج سالهی راهبردی دانشگاه در ارتباطات با سازمانها و صنایع بزرگ استان و کشور موجب شده که در تدوین برنامه دوم راهبردی نیز به این مهم پرداخته شود، تا دانشگاه بتواند به مسئولیت اجتماعی خود در قبال جامعه، عمل کند.
دکتر خواجه با اشاره به حضور بیش از ششصد عضو هیئت علمی تماموقت و بیش از 14 هزار دانشجو که بخش زیادی از آنها دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند، گفت: افقهای روشنی را برای عمل به مسئولیت اجتماعی و اجرای طرحهای تحقیقاتی و پروژههای کلان ترسیم کردهایم و در نظر داریم رویکرد برنامههای بلندمدت دانشگاه شهید چمران اهواز به سمت ارتباط گستردهتر با جامعه و صنعت و در نتیجه، دانشگاه جامعهمحور باشد.
در این نشست مجازی همچنین علی ربیعی سخنگوی دولت با اشاره به اینکه واضحترین چشمانداز مسئولیت اجتماعی، محیط زیست است، گفت: بی شک نیاز است مسئولیت اجتماعی را به سوی توجه به سلامت، بازماندگی از تحصیل، معیشت، افراد معلول و... سوق دهیم.
وی، اظهار کرد: متاسفانه در جامعهی ما به موضوع نهادینه کردن فرهنگ مسئولیت اجتماعی کمتر پرداخته شده است؛ در شرایط کنونی بیش از هر دوره دیگر به گسترش مفهوم مسئولیت پذیری نیاز است.
وی افزود: اگر مفهوم مسئولیت اجتماعی امروز را به یک گفتوگوی اجتماعی و یا یک جنبش اجتماعی تبدیل کنیم، می تواند نقش تاریخی موثری داشته باشد.
ربیعی با اشاره به وضعیت استان خوزستان یادآور شد: استان خوزستان بیش از گذشته نیاز به تجربههای جدید برای مسئولیتهای اجتماعی تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی دارد؛ محلی دیدن مسئولیت اجتماعی و برنامهریزی محلی، مساله مهمی است.
وی افزود: باید به بومی کردن استخدامیها بیش از این توجه کنیم. اگر در خوزستان مجموع امکانات استان با زندگی مردم گره نخورده است، به این دلیل است که دانش اتصال زیرساختها به زندگی معیشتی مردم را نداریم و در این زمینه کار نشده است. در روستاها به گونهای اشتغال روستاها را به زیرساختهای موجود گره زدهایم و نرخ روستاییان کشور در سال ۱۳۹۸ از سه درصد به ۲۹ درصد رسید.
سخنگوی دولت ابراز نگرانی کرد که با وجود صنایع کلان در خوزستان، حاشیهنشینی در این استان افزایش داشته است و ۷۵ درصد از جمعیت این استان یا حاشیهنشیناند و یا در روستاهای حاشیه شهرها زندگی میکنند.
وی افزود: نسل سوم حاشیهنشینی، روستاهای حاشیهنشین هستند. با وجود خشکسالی، گرما، آلودگی و... نیاز است به گونه ای ظرفیتهای استان را افزایش دهیم.
ربیعی ب جزو ۱۰ استان با بیشترین تجربهی جرایم است. با این وضعیت باید احساس خطر کنیم و مسئولیت اجتماعی را جدیتر دنبال کنیم.
همچنین در این نشست دکتر خانیکی رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات به بیان نکاتی درباره مسئولیت اجتماعی سازمانها و صنایع بزرگ خوزستان پرداخت.
در ادامه، مدیر عامل راهآهن جمهوری اسلامی، مدیر عامل منطقهی آزاد اروند و مدبران ارشد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، سازمان آب و برق خوزستان و شرکت فولاد خوزستان برخی از اقدامات و خدمات این سازمانها را در عمل به مسئولیت اجتماعی بیان کردند.
گفتنی است نشست بررسی مسئولیت اجتماعی سازمانها و صنایع بزرگ خوزستان به همت دفتر دانشگاه شهید چمران اهواز (دفتر شبکهی ملی جامعه و دانشگاه) و دفتر نمایندگی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در خوزستان و با حضور جمعی از مدیران و فعالان فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.