کنفرانس مدیریت سیلهای اخیر در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از برگزاری کنفرانس مدیریت سیلهای اخیر در دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد و گفت: در این کنفرانس به دنبال ارائه مقالات و سخنرانی از سوی کسانی هستیم که درگیر مسائل مرتبط باسیل بودهاند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حقیقی امروز چهارشنبه 28 فروردینماه در نشست بررسی جایگاه و وظایف دانشگاهیان در سیل اخیر، اظهار کرد: دکتر برومند معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سفر این هفته به اهواز و برگزاری نشست با اعضای هیئتعلمی این قول را دادند که از طرح های پژوهشی در حوزه سیل های اخیر، حمایت شود؛ در غیر این صورت نیز دانشگاه حمایتهای لازم را خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه درصدد است که در پنج حوزه کارهای پژوهشی مرتبط باسیلهای اخیر را انجام دهد، بیان کرد: پروژه اول در مسئله گزارش سیل و بررسی علل ایجاد سیل از ابتدا تاکنون است؛ در استان خوزستان لازم است سندی جامع درباره سیل اخیر تهیه شود و بررسی شود که سازمانها در جریان سیل باید به چه شکلی عمل کرده و دستگاهها و دانشگاه و متولیان تا چه میزان برای کاهش خطرات به مجموعه استانداری مشاورت دادهاند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، عنوان مکرد: سیل استان خوزستان عارضهای مزمن و عواقب آن بسیار گسترده است و بیشک پس از فروکش کردن این جریان مشکلات آن فراوان خواهد بود و بیشک گزارشی که از دانشگاه شهید چمران اهواز درباره مسائل مرتبط باسیل بیرون خواهد آمد میتواند کامل و جامع باشد.
حقیقی، گفت: پروژه دوم، مسئله مدیریت بحران است و باید دستورالعملهایی وجود داشته باشد که در زمان بروز اینچنین مشکلاتی بتوان امور را بهخوبی مدیریت کرد.
وی، افزود: پروژه سوم، مدیریت تغییر اقلیم استان خوزستان است که استاندار خوزستان نیز در نشست با اعضای هیئتعلمی دانشگاه بر انجام این پروژه تأکید داشتند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: پروژه چهارم، مرمت، احیاء و بازسازی زمینهای کشاورزی،زیرساختهای شهری و روستایی و منازل مردم است. قطعاً زمینهای کشاورزی که زیر این میزان گل رفته خسارات بسیاری دیده و نیاز است برای احیاء این مسائل پروپوزالهایی تهیه شود.
حقیقی، بیان کرد: پروژه پنجم، مسئله ساماندهی آبراهههای استان و احیاء سیلاب برها است؛ بهصورت طبیعی رودخانههای استان خوزستان سیلاب بردارند و از سالهای گذشته که چیزی به نام مهندسی رودخانه وجود نداشت این سیلاب برها توسط روستاییان ساختهشده بود که کمکم خصوصاً در سالهای اخیر تغییر یافتهاند. در سازمان آب و برق خوزستان این مطالعات انجامشده اما به بازنگری نیاز دارد و دانشگاه آمادگی بازنگری این مطالعات را دارد.
وی، اضافه کرد: همچنین سامانهای در سایت دانشگاه شهید چمران اهواز ایجادشده است تا افرادی که درزمینهٔ سیلهای اخیر دارای تجربه هستند، نظرات و دیدگاههای خود را در تمامی حوزهها عنوان کنند تا پس از جمعبندیهای لازم اعلام شود که جامعه درباره سیلهای اخیر چه نظراتی دارد.
دکتر صفایی مقدم دبیر شبکه ملی جامعه و دانشگاه نیز در این نشست گفت: یکی از محورهای فعالیتهای دانشگاه باید مسائل مرتبط باسیل باشد.
وی همچنین بر انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه سیلهای اخیر در دانشگاه شهید چمران اهواز، تأکید کرد.
دکتر الهام پور دیگر عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: پنج محور ارائهشده در خصوص برنامههای دانشگاه بسیار مهم است و میتوان در مقوله پیامدهای اجتماعی و روانی سیلهای اخیر نیز کارکرد.
وی بر مستندسازی حوادث اخیر تأکید کرد و گفت: میتوان با استفاده از انجمنهای علمی دانشگاه تمامی مستندات و تجربیات را جمعآوری کرد.
دکتر گلابی زاده عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نیز برای همکاری در محورهای پنجگانه تحقیقاتی سیلهای اخیر، از سوی اعضای هیئتعلمی این دانشکده، اعلام آمادگی کرد.
دکتر حیدری شیرازی رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز از برگزاری نشستهایی در این دانشکده در خصوص سیلهای اخیر، بیان کرد: اعضای هیئتعلمی این دانشکده از روزهای نخست بحران تلاش کردند که همفکریهای لازم را با مسئولان داشته باشند.
وی، گفت: در حوزه محورهای پنجگانه پژوهشی ارائهشده نیز آمادگی لازم برای همکاری راداریم و این ظرفیت در دانشکده وجود دارد.
دکتر هوشمند معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بر ضرورت انجام کارهای پژوهشی در دانشگاه، اظهار کرد: در جریان سیلهای اخیر باید به مسائل اجتماعی و اقتصادی توجه شود.
وی افزود: اعضای هیئتعلمی دانشگاه در حوزه جامعهشناسی باید به این مسئله واردشده و بتوانند مسائل مختلف را موردبررسی قرار دهد. توجه بهتمامی حوزههای علمی دانشگاه در مسئله سیل اخیر مهم است.
دکتر امان الهی عضو هیئتعلمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز از حضور گروههای روانشناختی در اردوگاههای استقرار سیلزدگان، تصریح کرد: اعضای هیئتعلمی در حوزه مدیریت و علوم تربیتی نیاز است بهصورت خاص به مسئله سیلهای اخیر وارد شوند.
وی بیان کرد: مسئله تنها تخریب خانهها و زمینهای کشاورزی نیست بلکه مسائل مرتبط با مردم سیلزده از اهمیت بیشتری برخوردار است.
دکتر قمشی رئیس دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: این دانشکده از ابتدا به مسئله بحرانها ورود کرد و پس از صحبتهای انجامشده و نشستهایی که برگزار شد موضوعاتی تعریف شد و 9 پروژه استخراجشده است و با استاندار خوزستان و مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز مطرح و مورد استقبال نیز قرارگرفته است.
وی، بیان کرد: تاکنون 15 بازدید میدانی و شش نشست تخصصی نیز توسط اعضای هیئتعلمی دانشکده برگزارشده است. روزانه گروههای تحقیقاتی دانشکده از مناطق سیلزده بازدید میکنند و نتایج کار بهزودی اعلام میشود.
دکتر علوی زارع دیگر عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: دانشکده مهندسی نیز نشستهایی در بخشهای مختلف بررسی مسائل مرتبط باسیلهای اخیر برگزار کرده است و میتوان در حوزه راههای استان، زیرساختها و ... کارهای را انجام داد.