01 10 2019 04:15
کد خبر : 1709507
تعداد بازدید : 703

نشست معاون وزیر ارتباطات با اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

 

در نشستی با حضور دکترمرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی کشور با اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بر آمادگی این سازمان برای همکاری با دانشگاه تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در ابتدای این نشست که عصر روز گذشته هشتم مهرماه در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد، دکتر مرتضی براری بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه ها در سال های اخیر با برگزاری استارت‌آپ‌ها و داشتن جوانان خلاق،  خوش درخشیدند و این جوانان توانسته اند اقتصاد خدماتی را که 52.2 درصد است، با نوآوری به عدد 5.5 درصد ارتقا دهند.

وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز دانشگاه ها مرکز کسب و کار هستند، خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم درآمد مردم را افزایش یا مصرف آن ها را کاهش دهیم اما می توانیم با کمک فناوری، هزینه زندگی را کاهش دهیم.

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه مهم‌ترین هدف سازمان فضایی کشور قرار دادن ماهواره‌ها در مدار است، افزود: هم اکنون دو مدار هدف گذاری شده است و سال گذشته ماهواره ای که دانشگاه امیرکبیر ساخته بود، تا ارتفاع 404 کیلومتری حمل شد، اما به دلیل تحریم ها در مدار قرار نگرفت.

براری با تاکید بر اینکه در سه تا چهار ماه آینده دو ماهواره در حال ساخت است، عنوان کرد: پژوهشگاه فضایی نیز یک ماهواره مخابراتی در دست ساخت دارد و ماهواره مخابراتی دوم نیز اوایل سال آینده آماده می شود. خوشبختانه سونامی استارت آپ ها وارد حوزه فضایی کشور شده که فرصتی برای افراد خلاق و کارآفرین برای ورود به حوزه فضایی کشور است.

رئیس سازمان فضایی کشور با بیان اینکه درحال حاضر دو هزار ماهواره در مدار وجود دارد که در حال خدمات رسانی و دیتا رسانی هستند، گفت: هم اکنون ایران با اقتدار رتبه یک در زمینه علمی و فناوری را در منطقه دارد. در جهان نیز رتبه 11 را در اختیار داریم و مهم ترین راهبرد ما در حوزه فضا این است که اقتدار علم و فناوری، تبدیل به اقتدار اقتصادی شود.

براری بیان کرد: روزانه داده بیش از 12 ماهواره را به صورت آنلاین دریافت می کنیم. بحث جدی ما این است که بتوانیم با داده های دریافتی، ثروت خلق کنیم؛ یکی از استفاده های این داده ها بررسی وضعیت مناطق سیل زده در زمان وقوع سیل در استان خوزستان بود.

رئیس سازمان فضایی کشور با بیان اینکه استان خوزستان از لحاظ بلایای طبیعی رتبه بالایی در کشور دارد و باید از فناوری فضایی برای حل مشکلاتی مانند سیل و آتش سوزی استفاه کند، گفت: از این فناوری می توان در زمینه بررسی بلایای طبیعی استفاده کرد، به عنوان مثال دلیل آتش سوزی سال گذشته هورالعظیم توسط ماهواره ها مشخص شد. همچنین با استفاده از این فناوری در حال شناسایی ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم.

در ادامه این نشست دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز خواستار ادامه برگزاری این نشست ها با حضور کارشناسان و مسئولان سازمان فضایی کشور و اعضای هیات علمی دانشگاه شد.

همچنین اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به بیان توانمندی های این دانشگاه در حوزه هوا و فضا پرداخته و آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با این سازمان اعلام کردند.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت