نشست شورای سیاستگذاری مناطق 10 گانه امور اداری و پشتیبانی آموزشی عالی کشور - دانشگاه شهید چمران اهواز

نشست شورای سیاستگذاری مناطق دهگانه امور اداری و پشتیبانی آموزش عالی کشور و مدیران امور اداری دانشگاههای منطقه 10 امروز سهشنبه چهارم دیماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در ابتدای این نشست دکتر نقره آبادی معاون اداری و مالی دانشگاه، بابیان اینکه امور اداری یکی از ارکان مهم اداره دانشگاه است، گفت: دانشگاهها اصولاً برای کارهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ایجادشدهاند و اگر بخواهیم جزو دانشگاههای نسل سه باشیم بدون داشتن زیرساختهای لازم امکانپذیر نیست که این زیرساخت ها نیز در معاونت اداری، مالی و پشتیبانی وجود دارد.
وی افزود: اگر امور اداری منسجم و پویا باشد آن دانشگاه موفق خواهد بود و در مراحل بعدی میتواند به اهداف موردنظر دست یابد؛ برای رسیدن به این اهداف داشتن نقشه راه لازم است تا در آن راستا حرکت کرد. اگر میخواهیم به سمت دانشگاههای نسل سه حرکت کنیم باید نیروهایی توانا و متخصص را استخدام و پرورش دهیم.
معاون اداری و مالی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: دانشگاه اگر دو بال در حوزه امور اداری داشته باشد یک بال اعضای هیئتعلمی و بال دیگر نیز کارکنان هستند و توانمندسازی نیروهای دانشگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. تمامی دانشگاه بخش تحول اداری دارند و باید بررسی شود که تا چه میزان این بخش موفق بوده است.
نقره آبادی، بابیان اینکه در تدوین نقشه راه باید به آیندهنگری، تحولگرایی، منعطف بودن و پویایی توجه شود، گفت: مدیران به سه دسته تقسیم میشوند؛ دسته اول مدیران اهل مطالعه هستند که به آییننامهها و تمامی مسائل اجتماعی واقفاند. دسته دوم مدیران باتجربه هستند که به آییننامهها اشراف کامل دارند اما کارهای اجتماعی را بهروز مطالعه نکردهاند و این مسئله موجب میشود در اجرا مسائل اجتماعی را در نظر نگیرند یا کمتر در نظر بگیرند؛ به نوع دیگر تصمیم گرفتهاند اما در زمان و مکان خوبی اتخاذ نشده است.
وی، افزود: مدیرانی نیز هستند که علاوه بر جوان بودن، مطالعه کافی و اشراف به آییننامهها ندارند؛ در دانشگاهها توجه به آموزش مدیران بسیار کم است و در دو سال گذشته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این مسئله را جزو اقدامات اصلی قرار داده است و باید در دانشگاهها نیز این دورهها برای تمامی مدیران برگزار شود.
معاون اداری و مالی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: اگر بهترین برنامهریزی را داشته باشیم، درنهایت مدیران میانی و کارشناسان هستند که باید این برنامهها را اجرایی کنند و چنانچه مدیر میانی اعتقادی به نظم، مسائل اجتماعی و ... نداشته باشد نمیتوان به اهداف مدنظر رسید.
نقره آبادی، اظهار کرد: در مسئله بهرهوری اعضای غیر هیئتعلمی علاوه بر موضوع ارتقاء باید مسائل انسانی مدنظر قرار گیرد تا آنها نیز همدل با مدیران برای ارتقاء دانشگاه گام بردارند.
گفتنی است در ادامه این نشست که با حضور مدیران امور اداری و پشتیبانی مناطق ده گانه کشور و مدیران امور اداری دانشگاه های منطقه 10 کشور برگزار شد، پیوستهای آییننامه استخدامی موردبررسی قرار گرفت.