دکتر آخوندعلی بر لزوم بهرهگیری از دانش بینایی ماشین و پردازش تصویر در توسعهی صنایع تأکید کرد - دانشگاه شهید چمران اهواز

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به توسعهی دانش بشر در حوزههای مختلف، گفت: امروزه علم بینایی ماشین و پردازش تصویر به مرحلهای رسیده است که از تمامی علائم و پدیدههای طبیعی استفاده کرده و در توسعهی صنایع مختلف به کار گرفته میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی در آیین افتتاحیهی دوازدهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران که صبح امروز چهارشنبه چهارم اسفندماه به میزبانی دانشکدهی مهندسی و بهصورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: تا پیش از ساخت خودروهای خودران، هنگام توقف در مقابل چراغهای راهنما همواره به این مسئله میاندیشیدم که چگونه میلیونها سلّول، شبکه، سلّول عصبی و... در بدن انسان فعلوانفعال را ایجاد میکنند که انگشتان پا بر روی پدال ترمز فشار آورده و موجب توقف خودرو شود.
وی، اظهار کرد: امروزه بشر با استفاده از پدیدههای ماورایی درون خود، به دانش ساخت خودروهای خودران دستیافته است که با تعیین هدف در مسیر حرکت درآمده، موانع را تشخیص داده و در مواقع خطر نیز متوقف و یا تغییر مسیر میدهد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز بابیان اینکه درگذشته هرگز این باور وجود نداشت که روزی بشر بتواند به چنین دانشی دست یابد، افزود: خداوند در قرآن کریم میفرمایند «ِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَیْئاً أَنْ یَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ (فرمان نافذ او چون ارادهی خلقت چیزی کند بهمحض اینکه گوید: «موجود باش» بلافاصله موجود خواهد شد)»؛ همچنین امام علی (ع) میفرمایند «اگر انسان ارادهی انجام کاری را داشته باشد، به همه یا بخشی از آن دست مییابد».
آخوندعلی، ادامه داد: تا چند سال پیش اطلاعات ماهوارههای نسل نخست که نسبت به نسل جدید بسیار ابتدایی بودند از طریق تبدیل تصاویر به اطلاعات عددی و انتقال به پایگاههای زمینی و سرانجام ارسال به مراکز پردازش تصویر، به تصاویر قابلبهرهبرداری و کاربردی محدود تبدیل میشد؛ ولی امروزه این دانش دریافت اطلاعات و تبدیل و پردازش تصاویر به جنبههایی ازجمله امنیت، آمایش سرزمین، کشاورزی، معادن، توزیع آب در زمین و... مورداستفاده قرار میگیرد؛ و امروزه دانش بشر به جایگاهی رسیده است که تلفنهای همراه با خطوط سرانگشتان دست رمزیابی شده و هزاران داده در اختیارمان قرار میگیرد.
وی، تصریح کرد: اکنون میلیونها کتاب قدیمی و جدید با اسکن و سپس پردازش تصویر به متن و نسخههای الکترونیکی تبدیلشده و با استفاده از تلفنهای همراه در فضای مجازی در اختیار همگان قرار دارد. علم بینایی ماشین و پردازش تصویر به مرحلهای رسیده است که از تمامی علائم و سیگنالهای پدیدههای طبیعی استفاده میکند و تبدیل این علائم به تصویر، امکان کنترل پدیدههای خطرزا را فراهم کرده است.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: درگذشته اندیشمندان و فلاسفه به بیان نظرات خود دربارهی ادراک که فراتر از جسم است میپرداختند و اکنون این ادراک با مهندسی معکوس در اختیار جوامع قرارگرفته است تا با بهرهگیری از دانش مهندسی معکوس از پدیدههای طبیعی برای سهولت در زندگی انسانها استفاده شود.
دوازدهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران سوم تا پنجم اسفندماه امسال به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز و با همکاری انجمن بینایی ماشین ایران، برگزار شد که آیین افتتاحیهی آن با قرائت پیام دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همراه بود.