دبی خروجی سدهای حوضه کرخه، کارون و دز در حال کاهش است - دانشگاه شهید چمران اهواز

عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: خوشبختانه نگرانیها درباره وضعیت سد کرخه در پی سیلابهای اخیر برطرف شده و با توجه به بررسیهای انجامشده، پیشبینی بارش و جریان ورودی به مخازن سدها در اردیبهشتماه، دبی خروجی سدهای حوضه کرخه، کارون و دز در حال کاهش است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حیدر زارعی، عنوان کرد: از ابتدای بروز سیل در استان خوزستان کارگروههایی در دانشکده مهندسی علوم آب تشکیل شد تا بتوان با بررسی میدانی، راهکارهایی را برای برونرفت از مشکل سیلابی شدن شهرها، روستاها و جلوگیری از خسارات بیشتر به زمینهای کشاورزی به مسئولان استانی ارائه کرد.
وی، افزود: در حال حاضر مشکل اصلی خروج 600 مترمکعب آب از رودخانه کارون از طریق نهر بحره و ورود آن به تالاب شادگان است و تهدیدی برای شهر شادگان میباشد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: کنترل خروجی آب از رودخانه کارون علاوه بر سخت بودن عملیات اجرایی، میتواند در پاییندست رودخانه کارون سبب بروز سیل گردد.
زارعی، خاطرنشان کرد: این حجم آب ورودی به تالاب شادگان میبایست از طریق خور موسی به خلیجفارس انتقال یابد که در بازدیدهای میدانی چند روز قبل مشخص گردید که کالورت های موجود در مسیر جاده ماهشهر-آبادان بهخوبی عمل نمیکنند و این جاده مانند دایک اجازه عبور آب را نمیدهد.
وی، اضافه کرد: پیشنهاد شد در مرحله اول کالورت های موجود باز شوند و در صورت نیاز چند نقطه جاده بریده و لولهگذاری شود.
عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی علوم آب، گفت: با توجه به حجم سیلابهای واردشده از رودخانه کارون به تالاب شادگان و تهدید شهر شادگان، جهت کاهش حجم جریان ورودی به تالاب گزینههایی توسط اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز مطرح و با حضور دکتر شریعتی استاندار خوزستان و برخی اعضای شورای تأمین استان بهصورت میدانی گزینهها بررسی و برخی از گزینهها سریعاً اجرا گردید.
زارعی با اشاره به بازدید میدانی انجامشده از طول مسیر جاده ماهشهر به آبادان برای بررسی کالورت ها و روند تغییرات جریان سیل در منطقه شادگان و آبادان، اظهار کرد: در این بازدید طول این مسیر بهطور کامل بررسی شد و پیشنهاد گردید عملیات نی بری جهت افزایش خروج آب از تالاب آغاز گردد.
وی همچنین عنوان کرد: با توجه به وسعت پهنه سیلاب و مسطح بودن استان خوزستان تخلیه سیلاب از زمینهای کشاورزی کار سخت و زمانبری خواهد بود و ممکن است چند ماه طول بکشد.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان، تصریح کرد: در کارگروههای دانشکده مهندسی علوم آب طرحهای دیگری نیز برای کاهش مشکلات ناشی از سیل مانند ساماندهی نهر مالح، ایجاد کات آف در برخی نقاط رودخانه کارون و انتقال آب از بالادست مخزن سد کرخه به سمت هورالعظیم مطرحشده است که البته اجرای این طرحها به زمان نیاز دارد.