دانشگاه شهید چمران اهواز جزو 10 دانشگاه برتر کشور در رتبه بندی ISC - دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در آخرین رتبهبندی و ارزیابی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) -دانشگاههای دولتی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1399-1398- دانشگاه شهید چمران اهواز جزو 10 دانشگاه برتر کشور قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه دراینباره بیان کرد: در رتبهبندی سال 1399-1398 ISC، عملکرد دانشگاهها در شش حوزهی آموزش (با وزن ۳۰ درصد)، پژوهش (با وزن ۲۵ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۰ درصد)، بینالمللی سازی (با وزن ۱۰ درصد)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۱۰ درصد) و خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات (با وزن پنج درصد) موردبررسی قرارگرفته است.
وی افزود: هرکدام از این معیارهای اصلی، به تعدادی شاخص اصلی و زیر شاخص تقسیم میشوند که عملکرد دانشگاه در هر یک از آنها بهصورت جداگانه ارزیابی میشود و تعداد شاخصهای به کار گرفتهشده در رتبهبندی جدید ۱۰۴ شاخص و زیر شاخص است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: این دانشگاه در رتبهبندی جدید پایگاه استنادی جهان اسلام جزو 10 دانشگاه برتر جامع و 15 دانشگاه برتر جامع و تخصصی قرارگرفته است.
خواجه، گفت: در دنیا سازمانها و نظامهای علمسنجی، مسئولیت ارزیابی عملکرد دانشگاهها در تمامی حوزهها را بر عهده دارند. برخی از این نظامها ملی و برخی دیگر نیز بینالمللی است که این رتبهبندیها نشاندهنده اعتبار آموزشی و علمی دانشگاهها است.
وی، خاطرنشان کرد: پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) بهعنوان مهمترین پایگاه استنادی در کشور در آخرین رتبهبندی و ارزیابی با در نظر گرفتن شاخصهای اثرگذارتری نسبت به سالهای قبل، عملکرد دانشگاهها را موردبررسی قرار داده است. از سوی دیگر این پایگاه بینالمللی شده است و در سطح کشور و نظامهای رتبهبندی علمی جهان فعالیت دارد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در حال حاضر پایگاه استنادی جهان اسلام، کارگزار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بررسی فعالیتهای دانشگاهها کشور است.
خواجه، ادامه داد: آموزش، پژوهش و فرهنگ سه حوزهی اثرگذار هر دانشگاه است و تمامی فعالیتهای دانشگاه حول این سه محور انجام میشود؛ ازاینرو دانشگاه شهید چمران اهواز با توجه بهقرار گرفتن در استان خوزستان و موقعیت اقتصادی، صنعتی و فرهنگی آن سیاستهای خود را بر اساس مسئولیتپذیری اجتماعی تدوین کرده است.
وی، اظهار کرد: در سالهای اخیر بیشترین فعالیتهای بر اساس این سیاستها انجام شده است و دانشگاه ارتباط بسیار خوبی با حوزهی صنعت و جامعه داشته است؛ این مسئله تنها مختص به دانشکدههای فنی و مهندسی نیست، بلکه دانشکدههای حوزهی علوم انسانی نیز توانستهاند در ارتباط با دستگاههای مختلف همکاریهای مؤثری داشته باشند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: مفهوم ارتباط با صنعت و جامعه تنها به ارتباط و انجام پروژههای صنعتی منتهی نمیشود بلکه هر پایاننامه، تحقیق و یا نظریهای که از دانشگاه خارج شود که متوجه مشکلی در جامعه باشد، ارزشمند است. خوشبختانه این مسئله در سالهای اخیر موردتوجه اعضای هیئت علمی دانشگاه قرارگرفته است.
خواجه عنوان کرد: در سالهای قبل دانشگاه شهید چمران اهواز جزو 16 تا 20 دانشگاه برتر کشور در ارزیابی ISC بوده است؛ بخشی از موفقیت این دانشگاه در ارتقا جایگاه و قرار گرفتن میان 10 دانشگاه برتر در این رتبهبندی به تلاش مجموعهی دانشگاه و بخشی نیز به تغییر در شاخصها در ISC و همچنین نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر روند انتخاب دانشگاههای برتر کشور بازمیگردد.