10 03 2021 05:51
کد خبر : 1682468
تعداد بازدید : 594

خانواده، رکنِ رکین توسعه و پیشرفت متوازن و پایدار است

 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در دومین کنگره ملی انجمن روانشناسی خانواده ایران گفت: خانواده، رکنِ رکین توسعه و پیشرفت متوازن و پایدار است.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه در این کنگره که صبح امروز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: خانواده، سلول بنیادی و تاروپود جامعه، زیربنایی‌ترین واحد نظام آفرینش است و نقشی بی‌بدیل و ماندگار در ایجاد دیگر نهادهای اجتماعی دارد؛ بر همین اساس داشتن تصویر روشن و جامع از خانواده، نیازمندِ کارِ اندیشمندانه در این حوزه‌ی خطیر است.
وی افزود: آگاهی از عناصر و سازه‌های تشکیل‌ دهنده‌ی خانواده و مولفه‌های تحکیم و تعالی آن به مثابه موجودی زنده، شرط لازم برای حفظ و صیانت از این نهاد تحو‌‌‌ل ‌آفرین است. با چنین نگاهی، ضروری است مجموعه‌ی عناصر خانواده بهطور فرایندی، دقیقاً تعریف و تبیین، تشریح، رصد و پایش عالمانه شود. 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: جای بسی خوشوقتی است که فرهنگ و تمدن ایران با خانه و خانواده آنچنان درهم‌تنیده است که در طول تاریخ، همواره شاهد غلبه‌ی هویّت خانوادگی بر هویّت فردی بوده‌ایم؛ به عبارت دیگر، هویّت خانوادگی همواره بر هویّت فردی سایه افکنده و هم‌چون چتری از آن پاسداری و محافظت کرده است؛خانواده محوری که در ادبیات جدید جامعه شناسی در حال بازسازی است؛ به رغم فراز و فرودهای جامعه‌ی ایرانی، همچنان با طراوت و بالندگی مسیر خود را دنبال می‌کند و عجین‌شدن فرهنگ ایرانی با فرهنگ و ارزش‌های‌ اسلامی بر غنا و استحکام این رکن بی‌بدیل جامعه افزوده است.
وی خاطرنشان کرد: خانواده، رکن رکین توسعه و پیشرفت متوازن و پایدار است. شکل‌گیری شاکله‌ی تربیتی و شخصیتی فرزند از خانواده آغاز می‌شود. مدیرانی که علاقه‌مند به توسعه و پیشرفت واقعی سازمان خود هستند، در مجموعه‌ی کنش‌های سازمانی باید به خانواده‌محوری بیشتر توجه کنند و باور داشته باشند که خانواده، سنگ زیرین و شالوده‌ی دیگر نهادهای اجتماعی است و کارآمدی نهادهای مدرن ریشه در کارکرد خانواده دارد و سرمایه گذاری در این حوزه، منشأِ خیر و برکت‌های فراوانی است؛ ما به نیکی می‌دانیم که کارکرد صحیح، با طراوت و خلاقانه‌ی کارکنان هر سازمانی ریشه در محیط خانواده دارد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: نقش همسری، پدری، و فرزندی آنچنان به هم پیوند خورده است که همانند یک سامانه، بر کنش‌های همدیگر تأثیر متقابل می‌گذارند. از چنین منظری، سازمان‌ها زمانی می‌توانند از عملکرد موفقی برخوردار باشند که اعضای آن، مانند یک خانواده، مشارکت همه‌جانبه و مسؤلانه‌ای در پیشبرد اهداف و مأموریت‌های خود داشته باشند. 
خواجه بیان کرد: خانواده‌ی توسعه یافته در نگاه اسلامی، امنیت درونی را همراه با آرامش در اتصال به منبع آرامش جست‌وجو می‏‌کند و بر این باور است که توصیه‌ی قران مبنی بر «و عاشروهُنَّ بِالمعروف» فضای زندگی را عطرآگین می‌کند. ما باور داریم که توصیه‌ی مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی خانوده مبنی بر ایجاد فرصت برای حضور مفید و مؤثر اعضای خانواده در کنار یکدیگر و استفاده‌ی مؤثر از اوقات فراغت و حمایت از عزّت و کرامت همسری و نقش مادری، فضیلتی اجتماعی است که در نهایت موجبات تقویت سرمایه‌ی اجتماعی، اقتصادی و معنوی را فراهم می‌آورد. 
وی عنوان کرد: خدمات ارزشمند «انجمن علمی روانشناسی خانواده‌ی ایران» و «اندیشکده‌ی خانواده‌ی مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت» که پرچمدار نهضت «خانواده محوری» در کشور عزیزمان است، موجب امتنان و قدردانی فراوان است. امید است در سایه‌ی تدابیر مؤثر در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و معنوی در جای جای ایران بزرگ و اجرایی‌شدن سیاست‌های کلی خانواده و اصل دهم قانون اساسی، شاهد ازدواج به‌هنگام جوانان، کاهش خشونت خانگی، بیکاری، طلاق و ناسازگاری همسران و ارتقای سبک زندگی، آرامش، طراوت و شادابی و پایداری زندگی مشترک زوجهای ایرانی باشیم. 
خواجه در پایان از تلاش برگزارکنندگان این رویداد ارزشمند علمی قدردانی و ابراز امیدواری کرد که نتایج سخنرانی‌ها و ارائه‌ی یافته‌های صاحب‌نظران در تحکیم بنیان خانواده و راهبری علمی سیاست‌گذاری‌های اجتماعی کشور در زمینه‌ی خانواده نقشی کارساز بازی کند. 
 
 
 
درج شده توسط: مدیر سایت