برگزاری نخستین جلسهی شورای عالی تدوین دومین برنامهی راهبردی دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

نخستین جلسهی تدوین دومین برنامهی راهبردی دانشگاه شهید چمران اهواز بعد از ظهر امروز دوشنبه 27 بهمنماه با حضور دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه، هیئت ریئسه و جمعی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکترخواجه در این نشست که در سالن اجتماعات حوزهی ریاست دانشگاه برگزار شد، گفت: تدوین و اجرای مطلوب برنامههای توسعهای در سازمانها و نهادها به فراهم بودن شرایطی از جمله اختصاص اعتبارات لازم در بودجه سالانه، تخصیص اعتبار، همراهی جامعه و... نیاز دارد و اگر شرایط لازم فراهم نباشد نمیتوان به حصول نتیجه اطمینان داشت.
وی افزود: سند جامع علمی کشور، سند آمایش آموزش عالی و سند ساماندهی آموزش عالی چارچوبهای اصلی برای برنامهنویسی در حوزهی آموزش عالی را مشخص کردهاند؛ میتوان در برخی موارد خارج از این چارچوبها نیز برنامهنویسی کرد اما آموزش عالی کشور باید در راستای اهداف بالادستی حرکت کند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: در تدوین برنامه دوم توسعهی دانشگاه، برنامههای توسعهای استان و حتی صنایع کلان نیز مورد توجه قرار گیرد.
خواجه با اشاره به تاکید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم ماموریتگرا شدن دانشگاهها، گفت: در راستای تحقق این سیاست، لازم است دانشگاههای استان ماموریتهای منطقهای، ملی و بین المللی را ترسیم کنند.
در ادامه دکتر حمیدرضا غفوری مشاور طرح و برنامهی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: تدوین نخستین برنامه راهبردی دانشگاه از سال 1394 آغاز شد و سال 1396 برنامه پنج ساله مورد تصویب هیات امنای دانشگاه قرار گرفت و برای اجرا به واحدهای مختلف ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه از سال 1398 به دستور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز مقدمات تدوین دومین برنامهی راهبردی دانشگاه فراهم شد، گفت: در تدوین برنامهی دوم راهبردی ابتدا اهداف کلان و مبدا تدوین آن مورد بررسی قرار گرفت و دکتر خواجه تاکید داشتند که اهداف این برنامه با مشارکت تمامی ارکان دانشگاه تعیین شود.
مشاور طرح و برنامهی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: برای تدوین برنامه و مرجعیت آن سه گزینهی «برون سپاری»، «عقد قراداد با متخصصان درون دانشگاه» با توجه به توانمندیهای استادان و همچنین «تدوین برنامه با تشکیل کارگروههایی با حضور متخصصان در یکی از معاونتهای دانشگاه» بررسی و گزینهی سوم برگزیده شد.
غفوری، ادمه داد: در بخش پیگیریهای اداری تدوین برنامه دوم توسعهی دانشگاه نیز سه گزینهی «استفاده از ظرفیتهای حوزهی مدیریت بودجه و تحول اداری دانشگاه»، «ایجاد واحدی مستقل در دانشگاه» و یا «انجام کار در مدیریت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت» به ریاست دانشگاه پیشنهاد شد که پس از تبادلنظر مسئولیت کار به دفتر مشاور طرح و برنامهی رئیس دانشگاه سپرده شد.
وی، افزود: گام بعد در تدوین برنامه، تعریف بیانیهی ماموریت و برنامه کلان دانشگاه بود؛ بر اساس تجربهی به دست آمده از برنامهی نخست در این زمینه پیشنویسی آماده شد و ریاست دانشگاه خواستند این پیشنویس در معرض نقد و نظرخواهی افراد مختلف و اعضای شورای دانشگاه قرار گیرد.
مشاور طرح و برنامهی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تشکیل شورای عالی تدوین برنامهی دوم توسعهی دانشگاه، بیان کرد: پس از بررسی نقاط ضعف و قوت دانشگاه در دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت، ساختار دبیرخانه بررسی شد و «شورای عالی تدوین برنامهی دوم» در راس ساختار قرار گرفت که افراد این شورا ترکیبی از هیئت رئیسه، منتخبان شورای دانشگاه و اعضای هیئت علمی به عنوان افراد حقیقی هستند.
غفوری، ادامه داد: این دبیرخانه از سه کمیتهی «برنامهریزی و تلفیق» (با مسئولیت دکتر مجید گودرزی)، «آیندهپژوهی» (با مسئولیت دکتر بابک مختاری) و «آمایش و اطلاعات» (با مسئولیت دکتر حمید فرهادیراد) تشکیل میشود؛ با توجه به اهمیت و نیاز دانشگاه به میز آیندهپژوهی، نخستین نشست این کارگروه که دارای میزی دائم نیز در دانشگاه شده است، بهمن ماه امسال تشکیل شد.
گفتنی است در ادامهی این نشست اعضای شورای عالی تدوین برنامهی دوم توسعهی دانشگاه شهید چمران اهواز، به بیان نظرات خود درباره شیوه ادامهی فعالیت این شورا و همچنین بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای دانشگاه برای تدوین برنامه، پرداختند.