بازدید اعضای هیئتعلمی دانشکده مهندسی علوم آب از سد انحرافی کرخه - دانشگاه شهید چمران اهواز

اعضای هیئتعلمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز باهدف بررسی عملکرد سد انحرافی کرخه (حمیدیه) و آبگیری این سد ازنظر عبور حجم سیلاب در رودخانه کرخه، تعیین مشکلات موجود و ارائه راهکار از این سد بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این بازدید توسط دکتر سید محمود کاشفی پور، دکتر محمد بهرامی یاراحمدی و دکتر محمدامین مداح به نمایندگی از دانشکده مهندسی علوم آب انجام شد.
گفتنی است سد انحرافی حمیدیه در ۳۵ کیلومتری شمال غرب اهواز و بر روی رودخانه کرخه قرارگرفته است. این سد بتنی که در سال ۱۳۳۴ به بهرهبرداری رسیده است دارای تاجی به طول ۱۹۲ متر میباشد که در بالادست آن سه دهانه آبگیر قرارگرفته است. در ساحل راست این سد دو دهانه آبگیر آزادگان و قدس و در ساحل چپ آن آبگیر وصیله قرار دارد. به همین دلیل دو دهانه لجن کش که هرکدام دارای ۵ دریچه ( به ابعاد 5.8×4.5) میباشند در سواحل چپ و راست آن بهمنظور تخلیه سیلاب احداثشده است. این سد دارای ۱۹ دهانه سرریز میباشد. ظرفیت تخلیه سیلاب سد حدود ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه است.
در گزارش این بازدید از سوی اعضای هیئتعلمی دانشکده مهندسی علوم آب بیانشده است که در حال حاضر هر ۱۰ دریچه لجن کش سد جهت عبور سیلاب باز میباشد که بخش زیادی از سیلاب رودخانه کرخه از آنها عبور میکند. علاوه بر این، بخش دیگری از جریان نیز از روی ۱۹ دهانه سرریز سد، که مابین دو دهانه لجن کش سد قرار دارند، بدون هیچ مشکلی عبور میکند.
در ادامه این گزارش آمده است در ابتدای کانالهای آزادگان و قدس بخش زیادی از رسوبات ترسیب پیداکرده است که آبگیری و عبور جریان را با مشکل زیادی مواجه میکند. همچنین در پاییندست سد و در ساحل راست آن به دلیل شکستگی کانالهای آبگیر قدس و آزادگان، بخشی از جریان رودخانه وارد کانالهای مذکور میشود که در حال حاضر مقدار جریان ورودی از رودخانه از این طریق حدود ۶۰ مترمکعب بر ثانیه است.
گفتنی است از ابتدای بروز رخداد سیل در استان خوزستان گروههای مختلفی از دانشکدههای دانشگاه شهید چمران اهواز بهمنظور کمک به مردم و مسئولان استانی تشکیل و در این راستا نشستهای متعددی در دانشگاه و دستگاه های اجرایی برگزار شده است.