Asset Publisher

Return to Full Page

سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان تشریح شد

سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان تشریح شد


/به مناسبت هفته پژوهش و فناوری/

سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان تشریح شد

 

 

در نشست خبری با حضور دکتر پروانه ولوی مجری مطالعات سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان و رئیس مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز، این سند تشریح و درباره مسایل پیرامونی آن با حضور خبرنگاران گفت و گو شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر  ولوی در این نشست که روز گذشته در مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، عنوان کرد: بیکاری، طلاق، ازدواج و بی‌سوادی مهمترین مسائل زنان خوزستان بر اساس سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان است.

وی افزو: این سند در هشت فصل تدوین شده که شامل کلیات، توصیف وضع زنان و خانواده، پتانسیل‌ها و محدودیت‌های زنان و خانواده، اولویت‌بندی مسائل زنان و خانواده، تجزیه و تحلیل، راهکارهایی بر اساس تجزیه و تحلیل، ماتریس نتایج و برنامه تغییر و پایش و ارزیابی برنامه‌ها، ارائه شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: برای ارائه آمار دقیق در این سند بسیار تلاش شده و مبنای آمار آن، مرکز آمار خوزستان، مرکز آمار کشور، مرکز اطلاعات ریاست جمهوری، اطلس سیاسی اجتماعی خوزستان، معاونت امور زنان ریاست جمهوری، داده‌های آماری خوزستان و داده‌هایی است که بر اساس پرسشنامه از زنان استان جمع آوری شده است.

ولوی، اضافه کرد: مجری طرح سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان، مرکز تحقیقات زنان دانشگاه چمران و کارفرمای آن اداره کل زنان استانداری خوزستان است، این مطالعات در سال ۱۳۹۶ به این مرکز پیشنهاد شد، به همین دلیل اطلاعات آن مربوط همان سال است.

وی، افزود: حل این مشکلات که در اکثر شهرستان های استان مشترک است، باعث می‌شود سایر مسائل زنان نیز مرتفع شود به همین دلیل به عنوان اولویت‌های اول سند ارتقای زنان استان معرفی شده‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده، بالا بودن نرخ طلاق، پایین بودن نرخ ازدواج، نرخ باسوادی در جمعیت ۶ ساله، خشونت علیه زنان و کودکان، درصد پوشش تحصیلی دانش آموزان راهنمایی و متوسطه اول و پیش دانشگاهی، تعداد خانه‌های بهداشت فعال روستایی، آگاهی صحیح زنان درباره پیشگیری از ایدز، زایمان در سن پایین، تعداد پزشکان، درصد دانشجویان و دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری، تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سمن های فرهنگی اجتماعی و خیریه ای زنان را ۱۳ مساله مهم زنان استان عنوان کرد که در این سند مورد بررسی قرار گرفته است.

ولوی، خاطرنشان کرد: سند ارتقای وضعیت زنان خوزستان با نگرشی در راستای توانمندسازی زنان استان، افزایش بهزیستی روانشناختی و سلامت روان فردی و اجتماعی جامعه زنان و به تبع آن سلامت روانی خانواده و جامعه، و توجه به موضوع تحکیم بنیان‌های خانواده تدوین شده است.

رئیس مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در این طرح ۲۰ نفر از اساتید دانشگاه، دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های جامعه شناسی، روانشناسی، علوم سیاسی، مدیریت و حقوق شرکت داشتند تا بررسی همه جانبه‌ای بر روی مسائل صورت گیرد.

ولوی ادامه داد: پنج هزار و تا ۶ هزار نفر از زنان خوزستان در این مطالعات مورد بررسی قرار گرفتند، البته در این مطالعات به جز تعداد اندکی از مردان سایرین تقریبا حاضر به همکاری نشدند.

وی همچنین گفت: تاکنون چهار جلسه برای تشریح و ارائه این سند با استاندار و سازمان‌های ذیربط و مدیران برگزار شده، با توجه به اینکه سند ارتقای وضعیت زنان خوزستان جزو بهترین سندهای استانی معرفی شده، اگر مدیران بخواهند و بودجه لازم اختصاص داده شود، می‌توان به تحقق آن امیدوار بود.

رئیس مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه میزان تحقق سند ارتقای زنان به پیگیری و قدرت مدیرکل امور زنان استانداری مربوط است، تصریح کرد: برای تحقق این سند دستگاه‌های اجرایی وظایفی دارند، البته این طرح‌ها جزو وظایف ذاتی دستگاه‌هاست و چیزی به آنها تحمیل نمی‌شود ولی باید برای تامین اعتبار آن تلاش کنند.