03 08 2021 21:48
کد خبر : 1677428
تعداد بازدید : 580

چند نکته برای انتخاب رشته‌ای بهتر‌...

 

 

 

همه افرادی که در آزمون سراسری شرکت کرده و قصد انتخاب رشته دارند باید به برخی اصول و نکات که میان داوطلبان مشترک است، توجه داشته باشند.

 پیش از اینکه با نحوه‌ی انتخاب رشته آشنا شویم، بهتر است از این نکات آگاه باشیم:

  1. همه داوطلبان (تفاوتی نمی‌کند که در آزمون یک‌رشته شرکت کرده یا بیشتر) باید انتخاب‌های خود را تنها در یک فرم درج کنند. حداکثر تعداد مجاز انتخاب‌ها 150 رشته محل است.
  2. قبل از اینکه کد رشته محلی را وارد کنید، حتماً در دفترچه از ظرفیت پذیرش، نوع دوره از جمله (روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و…) مطلع شوید.
  3. توصیه می‌شود که قبل از تکمیل فرم در سامانه‌ی سنجش، ابتدا اولویت‌های خود را به همراه کدهای موردنظر، در فرم پیش‌نویسی که در آخر دفترچه راهنما آورده شده است، وارد کنند تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری شود.
  4. ملاک قبولی داوطلب، ترتیب و اولویت‌بندی‌ در فرم نیست؛ بلکه این اولویت‌بندی‌ها تنها نشان‌دهنده علاقه‌مندی داوطلب است؛ بنابراین، حتماً معیار چینش را علاقه و هدف خود و نه احتمال پذیرش قرار دهید.
  5. یکی از نکات مهم در انتخاب رشته توجه به علایق است. برخی از داوطلبان بدون توجه به علاقه خود تنها به قبولی در دانشگاه فکر می‌کنند. این موضوع زمانی نمود می‌یابد که شما در همان رشته پذیرفته می‌شوید و هیچ علاقه‌ای به رشته خود ندارید و نتیجه آن همین مدارکی است که بسیاری از دانشجویان پس از دانش‌آموختگی دریافت می‌کنند و هیچ اطلاع و تخصصی در رشته‌ی خود ندارند.
  6. همان‌طور که می‌دانید شرایط پذیرش در هر یک از رشته‌ها متفاوت است. برای مثال نحوه‌ی گزینش برای برخی از رشته‌ها به‌صورت کشوری است و برای برخی دیگر از رشته‌ها به‌صورت قطبی و ناحیه‌ای انجام می‌شود؛ بنابراین باید توجه داشته باشید که تراز و نمره شما در زیر گروه و همچنین سهمیه مربوطه چند است و آیا می‌توانید در اولویت پذیرش برای رشته موردنظرتان قرار گیرید؟
  7. همان‌طور که می‌دانید مهلت در نظر گرفته‌شده برای انتخاب رشته محدود است. به همین دلیل امکان انتخاب رشته با تمامی حساسیت‌ها تنها تا زمان مقرر امکان‌پذیر خواهد بود. منظور ما از زمان، فرصتی است که شما باید برای مطالعه دفترچه داشته باشید. همچنین زمان مشورت و وارد کردن کدها در سامانه‌ی سنجش و آموزش کشور را در نظر بگیرید و در این کار به هیچ عنوان تعلل نکنید.
  8. همان‌طور که در اطلاعیه‌ها و دفترچه‌ی انتخاب رشته‌ی آزمون سراسری ذکر شده است، رعایت تمامی قوانین و اصول برای انتخاب رشته ضروری است. هر ساله برخی رشته‌های جدید وارد دفترچه شده و برخی دیگر نیز تغییر می‌کنند، به همین دلیل در صورت عدم اطلاع شما از این شرایط، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین سازمان سنجش هیچ‌گونه تعهدی در قبال این موضوع نخواهند داشت و به همین دلیل مسئولیت آن متوجه شخص داوطلب است. در گذشته ادامه‌ی تحصیل یک ضرورت محسوب نمی‌شد، از این رو یافتن شغل تنها هدف افرادی بود تا بتوانند در آینده شغلی با زحمت کمتر داشته باشند، اما امروزه شرایط کاملاً تغییر کرده است. با این شرایط شما زمانی می‌توانید موفق باشید که پس از دانش‌آموختگی در رشته‌ی مرتبط تحصیلی خود مشغول به کار شوید.
  9. برخی از رشته‌ها ممکن است معنای خاصی را برای داوطلبان تداعی کنند و به همین دلیل داوطلبان بر این اساس انتخاب رشته کنند؛ اما پس از ورود به دانشگاه متوجه این تناقض و تضاد در این مورد می‌شوند. به همین دلیل این موضوع با گذشت زمان آنان را دچار مشکل خواهد کرد. برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است که قبل از پذیرش از نمودار درسی رشته‌ی انتخابی خود اطلاع یابید.
  10. برخی از دانشگاه‌ها مانند شهید رجایی و دانشگاه‌هایی که وابسته به وزارت اطلاعات و یا نیروی انتظامی هستند، شرایطی را برای پذیرش و همچنین استخدام و تحصیل داوطلبان در نظر می‌گیرند که می‌توان این دانشگاه‌ها را جزو دانشگاه‌های دارای شرایط خاص دانست. برای مثال یکی از شرایط تعیین شده برای پذیرفته‌شدگان عدم نیاز به گذراندن خدمت سربازی برای آقایان و همچنین اعطای حقوق به داوطلبان است.
  11. با توجه به اینکه وارد کردن کدهای رشته در سامانه‌ی سنجش کشور بسیار حساس است و یک اشتباه می‌تواند موجب شود تا شما از قبولی در رشته موردنظر دور شوید، توصیه می‌شود پس از اینکه از لیست خود اطمینان یافتید و قصد وارد کردن کد رشته‌ها را داشتید، تلاش کنید تا هر یک از رشته‌ها را به درستی در سامانه‌ی سنجش و آموزش کشور وارد نمایید و پس از آن این کدها را در سامانه‌ی موردنظر وارد نمایید تا دچار اشتباه نشوید.
  12. چنانچه انتخاب رشته‌ی خود را در کافی‌نت‌ها انجام می‌دهید، دقت عمل بیشتری داشته باشید، زیرا این مراکز معمولاً به علت شلوغی ممکن است دچار خطا شوند. به همین دلیل انجام انتخاب رشته در این مراکز توصیه نمی‌شود، به همین دلیل برای انجام انتخاب رشته می‌توانید با مشاوران آزمون سراسری در ارتباط باشید.
  13. انتخاب رشته‌ی داوطلبان در آزمون سراسری فقط در دوره‌هایی که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، امکان دارد. مجاز یعنی که شما در آن دوره، حداقل نمره لازم را کسب کردید. تنها شرط انتخاب رشته، مجاز بودن نیست. هر یک از دوره‌های تحصیلی شرایط و مقرراتی دارد که به آن توجه کنید.
  14. هر داوطلب به تعداد زیرگروه‌ها، دارای رتبه است. برای انتخاب رشته در آزمون سراسری، باید بدانید که آن رشته، در کدام زیرگروه است و وضعیت شما در آن زیرگروه چگونه است. در انتخاب رشته آزمون دقت کنید که احتمال قبولی شما در زیر گروهی که رتبه بهتری دارید، بیشتر است.
  15. به بیشینه‌ی نمره‌ی کل زیرگروه‌ها، رتبه‌ی کل در سهمیه نهایی، آخرین رتبه‌ی مجاز در سهمیه نهایی و رتبه‌ی کشوری بدون اعمال سهمیه در انتخاب رشته‌ی آزمون دقت کنید.
  16. پس از انتخاب کد رشته‌ی محل‌ها از دفترچه‌ی راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری وارد صفحه انتخابی سراسری در سایت سازمان سنجش شده و نسبت به واردکردن اطلاعات اقدام کنید.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت