21 07 2019 03:44
کد خبر : 1711266
تعداد بازدید : 507

آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست پارک علم و فناوری خوزستان برگزار شد

 

با حضور دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست پارک علم و فناوری خوزستان، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این آیین که شنبه 29 تیرماه در آمفی‌تئاتر دانشکده کشاورزی برگزار شد، رئیس پیشین پارک علم و فناوری خوزستان گفت: 50 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان در حوزه نفت فعالیت می‌کنند.     

   
دکتر بابک مختاری اظهار کرد: از 20 اسفندماه سال 87 مسئول راه‌اندازی پارک علم و فناوری را عهده‌دار شدم و سال بعد توانستیم مجوز تأسیس پارک را با کمک همکاران در دانشگاه شهید چمران اهواز دریافت نماییم.   

وی افزود: دو سال اول پارک زیر نظر دانشگاه شهید چمران اهواز بود و این مسئله موجب شده بود نتوانیم برای دریافت زمین اقدام نماییم.   


رئیس پیشین پارک علم و فناوری خوزستان گفت: بعد از دو سال پارک علم و فناوری استان خوزستان مستقل شد اما تا سال 92 ردیف بودجه نداشتیم و از طریق اعتباراتی که به‌صورت تن‌خواه از طریق پارک علم و فناوری استان فارس تأمین می‌شد و یا کمک‌های دانشگاه شهید چمران اهواز توانستیم پارک را زنده نگه‌داریم. نیمه دوم سال 92 اولین بودجه پارک علم و فناوری استان تخصیص پیدا کرد، درصورتی‌که اگر پارک علم و فناوری سال 88 مجوز می‌گرفت و از همان زمان ردیف بودجه جداگانه داشت، قطعاً شرایط متفاوت بود. 

مختاری تصریح کرد: مأموریت‌های پارک علم و فناوری به دو بخش فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان است و  ایجاد زیرساخت‌های فیزیکی لازم تقسیم می‌شود که در بخش نخست عملکرد خوبی داشته‌ایم.    

مختاری با اشاره به اینکه 50 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری خوزستان در حوزه نفت فعالیت می‌کنند، ادامه داد: به دلیل اینکه شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه ساخت و تولید کار می‌کنند سفارش محور هستند، تعداد آن‌ها به‌مرورزمان کمتر می‌شوند. قانون تعیین دانش‌بنیان بودن شرکت‌ها یک مشکل دارد و ساختار شرکت‌های خوزستان با این قانون جور درنمی‌آید. باید این مسئله برای شرکت‌های خوزستان حل شود.         

وی افزود: تجربه بین‌المللی نشان داده است حدود 85 درصد پارک‌های علم و فناوری یا در دانشگاه هستند یا دیواربه‌دیوار دانشگاه و یا به فاصله کمتر از 5 کیلومتر از دانشگاه. آینده دانشگاه نسل سوم و چهارم به این مسئله مربوط است که کنار پارک باشد و پارک نیز بدون دانشگاه نمی‌تواند هیچ هویتی داشته باشد.

سرپرست پارک علم و فناوری خوزستان نیز با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در کشور، گفت: ما باید دانش و فناوری را در راستای تولید ثروت نهادینه کنیم.


دکتر ایرج کاظمی نژاد با اشاره به اینکه فضای فیزیکی پارک علم و فناوری یکی از معضلات مجموعه استانی است، گفت: خوشبختانه ارتباط تنگاتنگی میان پارک علم و فناوری و دانشگاه وجود دارد.

وی ادامه داد:  همه دانشجویان انتظار دارند بعد از فارغ‌التحصیلی شغلی برای آن‌ها مهیا شود اما دیگر این تصور که دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی به دنبال یک شغل دولتی باشند و منتظر باشند تا دولت آفرهایی به آن‌ها بدهد، وجود ندارد، حتی کسانی که شغل‌های دولتی دارند نیز شغلشان تا حدی به خطر افتاده است زیرا دولت به دنبال کوچک‌تر کردن حجم خود است. 

سرپرست پارک علم و فناوری خوزستان گفت: باید بتوانیم بستر لازم را برای این افراد فراهم کنیم. باید رسالت پارک را بشناسیم و ارتباط بین دانش و فناوری را بشناسیم. به‌عنوان هیئت‌علمی دانشگاه وظیفه ما این است که نسل جوان را مدیریت کنیم و به سمت مسیری ببریم که در آینده برای خود احساس کنند امنیت شغلی دارند. این مشکل در کشور ما وجود دارد و جوانان ما احساس امنیت شغلی ندارند.    

وی افزود: دانشگاه‌های نسل دو، سه، چهار و پنج در همین راستا مطرح‌شده‌اند چراکه ما باید دانش و فناوری را در راستای تولید ثروت نهادینه کنیم. باید این‌طور فکر کنیم که پارک علم و فناوری متعلق به همه است. اگر این پارک رشد کند همه ما به آن افتخار می‌کنیم و اگر افول کند همه باید سرافکنده باشیم. باید دست‌به‌دست هم دهیم و پارک علم و فناوری را در استان به‌گونه‌ای ارتقا دهیم که در شان استان باشد.

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت