با حضور دکتر قربانی، رئیس حوزۀ علوم، تحقیقات و فناوری مؤسسۀ آموزشی و تحقیقاتی وزارت دفاع ایران، طرح تحول «جهاد علمی» بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر قربانی در این نشست که بعدازظهر امروز، چهارشنبه 16 آبانماه در سالن جلسات حوزۀ ریاست دانشگاه برگزار شد، گفت: مجموعۀ نیروهای مسلح، همکاریهای بسیاری با دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور داشته است و به برکت ثمرات این همکاری، از ظرفیتهای علمی و پژوهشی این مراکز بهرهمند شده است.
وی، بیان کرد: نیروهای مسلح جزو برترینهای کشور در همکاری با بخش ملی است و امنیت امروز کشور حاصل این همکاری و تلاش نخبگان جامعه است. نیروهای مسلح، به تبع وضعیت کشور از جمله تحریمها، از ابتدای جنگ تحمیلی با جهاد دانشگاهی و دانشگاههای کوچک و برزگ کشور همکاری داشته است.
رئیس حوزۀ علوم، تحقیقات و فناوری مؤسسۀ آموزشی و تحقیقاتی وزارت دفاع ایران، اظهار کرد: این همکاریها در تمامی بخشها از جمله امنیت غذایی، تولید دارو، تجهیزات پزشکی و دیگر موارد بوده است. سند جامع علم و فناوری در حوزۀ دفاعی و امنیتی، همۀ مسائل از جمله هوش مصنوعی، کوانتوم، مسائل اجتماعی و... را شامل میشود.
قربانی، تصریح کرد: حل مشکلات کنونی و همچنین پیشرفت در فناوریهای نوظهور جزو رویکردهای مجموعۀ نیروهای مسلح کشور است و در حال حاضر این مجموعه 25 دانشگاه و بیش از 12 هزار محقق دارد و جزو بزرگترین مجموعههای تحقیقاتی کشور محسوب میشود.
وی بر ضرورت همافزایی میان بخشهای مختلف کشور تأکید کرد و گفت: توسعۀ علوم و فنون نوظهور از اهمیت بسیاری برخوردار است و اگر نتوانیم فناوریهای جریانساز را شناسایی و توسعه دهیم، به مشکل برخواهیم خورد.
رئیس حوزۀ علوم، تحقیقات و فناوری مؤسسۀ آموزشی و تحقیقاتی وزارت دفاع ایران، افزود: در طرح «جهاد علمی» تلاش شد است به موضوعاتی از جمله رفع موانع و چالشهای ارتباط میان دانشگاه و صنایع، افزایش اثربخشی دانشگاهها، اختصاص پژوهانهها به طرحها، ایدهها و... پرداخته شود.
گفتنی است در ابتدای این نشست دکتر علیرضا کیاست، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و دکتر علیرضا دنهدزفولی، مدیر کارآفرینی و ارتباط با صنعت و جامعۀ دانشگاه به بیان نکاتی دربارۀ ظرفیتهای علمی دانشگاه پرداختند.
در ادامه اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به بیان نظرات خود پیرامون مسائل طرح شده پرداختند.