19 03 2020 02:25
کد خبر : 1699959
تعداد بازدید : 645

یادداشتی به قلم دکتر جلیلیان؛ ایرانیان و روزهای غم و شادی...

 

 

عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز در یادداشتی کوتاه عنوان کرد: ایرانیان در تاریخ دیرپای خود هم روزهای سختی و غم دیده اند، هم روزهای خوشبختی و شادی و از گذشته گفته بودند که چون می گذرد، غمی نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این یادداشت آمده است:

ایرانیان در تاریخ دیرپای خود، هم روزهای سختی و غم دیده اند، هم روزهای خوشبختی و شادی. از روزگار اسطوره ها تاکنون، دشمن در پس و پیش داشته ایم و سختی ها و دشواری ها در خانه.  مگر داریوش بزرگ نبود که از خداوند می خواست به ایران ما نیاد نه دشمن،  نه دروغ و نه سال بد. ایرانیان از این سال های بد، البته بسیار دیدند. سال هایی که رنج آور بودند و دردناک. سال هایی که ما را یاد گفته خسرو انوشیروان دادگر ساسانی می اندازد که گفته بود: روزهای خوشی، چون چشم به هم زدنی می گذرند و روزهای غم، همچون سال هاست.

یکی از این سال های بد، همین سال بد هزار و سیصد و نود وهشت بود که "گذشت"؛ و ایرانیان از گذشته ها گفته بودند که "چون می گذرد، غمی نیست".

گذشت، اما غم ماند و این هم در حافظه تاریخی ما خواهد ماند. امیدواریم سال آینده، به راستی بهتر از این سال ها باشد برای بهبود فرهنگ زخم دیده ما،  و اخلاق و سیاست و اقتصاد ما.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت