19 11 2022 05:34
کد خبر : 1587209
تعداد بازدید : 699

پیام تسلیت رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پی درگذشت حاج محمدحسن ظریفیان

 

 

دکتر علی‌محمد آخوندعلی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی درگذشت حاج محمدحسن ظریفیان مدرس گروه معارف اسلامی این دانشگاه را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این پیام آمده است:


انالله و اناالیه راجعون


مطلع شدم حاج محمدحسن ظریفیان جانباز سرافراز و مدرس دروس معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز پس از ماه‌ها تحمل بیماری به دیدار حق شتافته‌اند. درگذشت این استاد عالی‌قدر را به جامعه‌ی دانشگاهی استان خوزستان و مجموعه‌ی گروه معارف اسلامی و خانواده‌ی معزز آن بزرگوار تسلیت گفته و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.

گفتنی است مرحوم محمدحسن ظریفیان 17 آبان ماه سال 1333 در شهرستان آبادان و در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود و از نوجوانی در کنار تحصیل نزد پدر کارگری می‌کرد. وی از 1354 به فعالیت در انجمن اسلامی جوانان آبادان پرداخت. بعد از تعطیلی انجمن توسـط ساواک وی با جمعی از دوستان مبارزه خود ازجمله شـهید غلامحســـین صفاتی به فعالیت‌های سیاسی ادامه داد. وی ارتباط وثیقی با روحانیت مبارز در آبادان و در رأس آن آیت‌الله جمی داشت. قبل از انقلاب برای تحصــیلات حوزوی عازم شهر قم شد و پُلی بود برای ارسال اعلامیه‌ها و بیانیه‌های حضــرت امام به شـهرآبادان. در این راسـتا با برادر شــهیدش احمد ظریفیان فعالیت چشـمگیری داشتند.

او در روزهای اولیه پیروزی انقلاب در شورای انقلاب شـهرآبادان فعال بود و فعالیت‌های خود را در جهاد سـازندگی و واحد فرهنگی آن ادامه داد. سـال 58 به همراه تعدادی از دوستان و همفکران، کانون فتح را در آبادان راه‌اندازی کردند. با شروع جنگ تحمیلی فعالیت در رادیو آبادان را آغاز کرد و با قلم خود در راسـتای تولید ادبیات حماســه و جهاد و گفتمان مقاومت و ایثار خوش درخشــــید. فعالیت سیاسی خود را در آبادان و تهران در قالب‌های گوناگون در جهت تقویت نهضت اسلامی شدت بخشــــید تا اینکه از سال 1361 برای ادامه تحصیلات عازم شهر قم شد و تحصیلات حوزوی را تا مقطع خارج فقه و اصـــــــول ادامه داد و همزمان به فعالیت‌های فـرهنگـی و تبلیغـی خود در جبهه‌های نبـرد جنگ تحمیلـی اشـتغال داشـت و به افتخار جانبازی نائل شـدو باز ســال 1367 در کنار تحصیل حوزوی به تدریس در دانشـگاه شهید چمران اهواز و برخی دیگر از دانشگاه‌های کشور پرداخت. حق‌مداری، پایبندی به اصـول و ارزش‌های اصـیل اسـلامی برگرفته از مکتب فکری علامه طباطبایی و شهید مطهری و آشنایی با اندیشـه‎های جدید در عرصه دین از خصــوصیات برجســـته وی بود و در تلاش برای به روز بودن در مطالعات دینی، قرآن شناسی، علوم قرآنی و تفسـیر و مطالعات سیاسی خسـتگی ناپذیر بود. مطالعات گســترده و عمیق حول محور تاریخ اسـلام و نهج البلاغه امیرالمؤمنین از تلاش‌های علمی او بود. حاصـل کارش هزاران فیش مطالعاتی و بهره‌گیری از آنان در تدریس متون اسلامی و دروس معارف بود. نظم در زندگی و مطالعه و تدریس از ویژگـی‌های دیگـر این شخصیت علمی و فرهنگی بود. تلاش برای یافتن پاسخ‌های نو در مواجه با شبهات جوانان و روشنگری در جلســــــات تدریس و همراهی و همدردی با جوانان و دانشجویان از دیگر خصوصیات او بود. سعه‌صدر در مواجهه با شبهات و کمک به جوانان برای یافتن پاسخ‌های مناسب از او اسـتاد نمونه‌ای سـاخته بود و بارها به عنوان استاد نمونه از سوی دانشگاه معرفی شد. تقیّد به انجام واجبات دینی و انس وی با قـرآن و نهج البلاغه به کلام او نورانیّت مـی‌داد و جوانان زیادی در طــی بیش از 45 ســـال فعالیت‌های فرهنگی و فکری رنگ دینی به خود گرفتند. جلســـات آشنایی با علوم قرآنی را طی چندین دوره در اهواز برای جوانان، خارج از برنامه‌های دانشگاهی تدریس کرد. آخرین دستاوردهای جدید دانشمندان اسلامی در زمینه علوم قرآن را مطالعه و یادداشــــــت برداری می‌کرد و در آخرین روزهای حیات خود به دنبال تازه‌های کتاب بود و از خود نیـز کتابخانه ارزشـمندی با هزاران جلد کتاب به ارمغان گذاشـته است. ایشان از سال 1398 به علت عارضه سرطان صرفاً به مطالعه و تحقیق پرداخت و عوارض این عارضه دردناک ادامه داشت تا اینکه در شامگاه 24 آبان 1401 جان به جان آفرین تسلیم کرد و روح بلندش به ملکوت اعلا پیوست.

 

درج شده توسط: مدیر سایت