12 12 2022 22:05
کد خبر : 1584971
تعداد بازدید : 782

مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز با مدیران شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب دیدار کردند

 

 

در دیدار دکتر آخوندعلی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و جمعی از مسئولان این دانشگاه با دکتر علیرضا دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و مدیران این شرکت زمینه‌های همکاری هرچه بیشتر دانشگاه با صنعت نفت، بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌محمد آخوندعلی در این دیدار که صبح امروز سه‌شنبه 22 آذرماه در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب برگزار شد، بیان کرد: سیاست‌های کلی کشور هرساله از سوی مقام معظم رهبری با نام‌گذاری سال‌ ابلاغ می‌شود تا بتوان با برنامه‌ریزیهایی لازم بسترهای مورد نیاز  برای توسعه کشور را فراهم کرد.

وی گفت: دانشگاه به لحاظ جایگاه علمی، آموزشی و پژوهشی مرجعی برای همه‌ی مسئولان و جامعه است؛ یکی از مشکلات دانشگاه اعتبارات است؛ با توجه به اینکه اعتبارات جاری و تملک دارایی دانشگاه در حد متوسطی است برای اجرای برخی از پرژوه‌ها با مشکل مواجه هستیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: ساختمان دانشکده‌ی مهندسی شیمی و دانشکده‌ی نفت و پتروشیمی با همکاری وزارت نفت و بنا به ضرورت‌های این صنعت برای تربیت نیروهای فنی در دانشگاه شهید چمران اهواز ساخته شده است؛ همچنین حضور بیش از 600 عضو هیئت‌علمی و 500 رشته- گرایش ظرفیتی بی‌بدیل در استان است که می‌توان از دانش این استادان در راستای حل مشکلات استان و منطقه استفاده کرد.

آخوندعلی درباره‌ی فعالیت‌های آزمایشگاه دانشگاه، تصریح کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز دارای امکانات وسیعی است و در سال‌های گذشته توانسته‌ایم با کسب رتبه‌های برتر جزو آزمایشگاه‌های برتر کشور باشیم. همچنین در این دانشگاه متخصصان مختلفی در حوزه‌های آبی، کشاورزی، صنعتی، مکانیک، الکترونیک، عمران و... حضور دارند و 15 دانشکده‌ی این دانشگاه با پیشینه و قدمت 60 ساله ظرفیتی مهم در استان خوزستان است.

وی، ادامه داد: خوشبختانه صنایع کلان نفتی در استان خوزستان همواره بر ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز علمی تاکید داشته‌اند؛ در حال حاضر دانشگاه نسل سه و چهار به دنبال ارتباط هرچه بیشتر با صنایع هستند و تمامی فعالیت‌های اجرای طرح‌های پژوهشی در کارگروه‌هایی با حضور استادان دانشگاه‌ها بررسی می‌شود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در برنامه‌ریزی‌های دانشگاه تلاش کرده‌ایم اولویت‌های استان در حوزه‌های مختلف را شناسایی و بررسی کنیم؛ استان خوزستان دارای ظرفیت‌های بسیاری است و حتی گرمای هوای این استان نیز که گاهی مشکلاتی را برای مردم این استان ایجاد می‌کند می‌تواند در تولید انرژی و... استفاده شود.

آخوندعلی، بیان کرد: صنعت نفت یکی از مهم‌ترین صنایعی است که می‌تواند در ارتباط با دانشگاه منافع استان و کشور را تأمین کند؛ ارتباط میان صنعت نفت و دانشگاه می‌تواند موجب حل مشکلات این صنعت شود. در این زمینه نیز زیرساخت‌های لازم در دانشگاه فراهم است.

وی، اظهار کرد: در این راستا هیئت‌امنای دانشگاه شهید چمران اهواز با ساخت پردیس علم و فناوری موافقت کرده است و به زودی موافقت شورای گسترش وزارت علوم نیز دربافت خواهد شد. هدف از ایجاد این پردیس راه‌اندازی فضایی برای دریافت ایده‌های استادان، دانشجویان و افرادی است که بتوانند معضلات و مشکلات جامعه را رفع کنند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: با وجود تمامی مشکلات مالی و اعتباری در حوزه‌های مختلف صنعت نفت لازم است ارتباط میان دانشگاه و این صنعت گسترش بیشتری داشته باشد.  دانشگاه شهید چمران اهواز بیش از 16 هزار نفر دانشجو دارد که 45 درصد آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند؛ بیش از پنج هزار نفر از این دانشجویان در سراهای دانشجویی اسکان دارند که تابستان امسال تلاش کردیم که همه‌ی امکانات لازم برای اسکان این دانشجویان فراهم شود که با تمامی کمبودهای موجود این مهم انجام شد.

آخوندعلی تاکید کرد: دانشگاه می‌تواند در راستای اجرای پژوهش‌های کاربردی و راهبردی با صنعت نفت ارتباط موثری داشته باشد زیرا تمامی تخصص‌های لازم برای ارتباط با این صنعت در دانشگاه شهید چمران اهواز وجود دارد و می‌توان در راستای حل مشکلات از دانش متخصصان خارج از استان نیز بهره گرفت.

وی در ادامه خواستار همکاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در اتمام پژوه‌های عمرانی شد که با تعهد این شرکت در دانشگاه اجرا شده است.

علیرضا دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز در این نشست بیان کرد: این شرکت در هفت استان کشور فعالیت دارد که این شرکت ها 45 میدان نفتی را مدیریت می‌کند که توان تولید این میدان‌ها روزانه بیش از سه میلیون بشکه است. همچنین بیش از 40 هزار نفر در این شرکت‌ها فعالیت دارند و این میدان‌ها 16 درصد از گاز کشور را تامین می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، بیان کرد: میادین نفتی این شرکت شامل بیش از 30 هزار کیلومتر خط لوله است که برای انتقال و تبادل نفت استفاده می‌شود. هفت پالایشگاه به صورت مستقیم و یک پالایشگاه به صورت غیرمستقیم توسط این شرکت حمایت می‌شود.

دانشی، بیان کرد: با آمدن دولت جدید و عظم و اراده‌ی مسئولان وضعیت صادرات نسبت به دولت قبل بهتر شده است؛ هرچند با شرایط مطلوب فاصله داریم.

وی درباره‌ی ارتباطات علمی با دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در این باره همکاری‌هایی صورت گرفته است اما نیاز است این ارتباط‌ها گسترش بیشتری داشته باشد. برای این امر مذاکراتی با معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و مسئولان پژوهشکده‌ی نفت، گاز و پتروشیمی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد و آماده همکاری با این دانشگاه هستیم.

تشکیل کارگروه‌هایی با حضور اعضای هیئت‌علمی دانشگاه و مسئولان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب برای بررسی زمینه‌های همکاری مشترک، اتمام پروژه‌های عمرانی با تعهدات نفت، برگزاری همایش مشترک با دانشگاه، بهره‌گیری از چهاردرصد اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی نفت از طریق تدوین طرح‌های پژوهشی با موضوع آب، هوا، خاک و... از پیشنهادهای مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌جنوب در این نشست بود.

گفتنی است این دیدار با حضور جمعی از مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیران شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب همراه بود.

 

 

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت