قرار گرفتن در جمع 10 دانشگاه برتر کشور تا ارتباط با جامعه و صنعت/ برگزاری امتحانات پایانترم امسال به صورت غیرحضوری - دانشگاه شهید چمران اهواز
21 04 2021 20:14
کد خبر : 1681238
تعداد بازدید : 732


دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز چهارشنبه شب –اول اردیبهشتماه- با حضور در برنامهی گفتوگوی ویژهی خبری صداوسیمای مرکز خوزستان به تشریح برنامههای آموزشی، دستاوردهای این دانشگاه در سالهای اخیر و همچنین قرارگرفتن این دانشگاه در جمع 10 دانشگاه برتر کشور بر اساس ارزیابی پایگاه استنادی جهان اسلام در سال 1400 پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر خواجه بیان کرد: این دانشگاه سال 1334 با نام جندیشاپور راهاندازی شد و تا امروز که به نام شهید چمران خوانده میشود توانسته با تربیت هزاران دانشجو و عضو هیئت علمی منشا خدمات شایانی به جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه در دوران هشت سالهی دفاع مقدس دانشگاه شهید چمران اهواز پایگاه استقرار رزمندگان بوده است، بر این نکته تاکید کرد که دانشگاهیان همواره این مساله را موجب افتخار خود دانستهاند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: این دانشگاه تا پیش از انقلاب فرهنگی جزو دانشگاههای سرآمد کشور در تمامی حوزهها بوده است؛ قرار دادن تمامی منابع و امکانات دانشگاه در خدمت دفاع مقدس و رزمندگان و شرایط خاص استان موجب عقب ماندن این دانشگاه از برنامههای توسعهای شد، در حالی که دیگر دانشگاههای همتزار آن دوران در حال توسعه بودند.
خواجه، تاکید کرد: پس از آن دورهی 10 ساله تلاش شد دانشگاه به جایگاه واقعی خود بازگردد و عقب افتادگیها به همت اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه جبران شود اما به دلیل حجم بالای عقبماندگیها این کار بسیار سخت بود که خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته بخشی از این عقبماندگیها تاکنون جبران شده است.
*قرار گرفتن در میان 10 دانشگاه برتر کشور بر اساس ارزیابی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به آخرین رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: رتبهبندی دانشگاههای کشور در این پایگاه هرساله بر اساس خوداظهاری دانشگاه کشور انجام میشد.
خواجه، افزود: اما در سال قبل ارزیابی دانشگاههای کشور که نتایج آن ابتدای سال 1400 اعلام شد با نظارت و همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بررسی عملکرد دانشگاهها در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فناوری، روابط بینالملل، تاثیرگذاری اجتماعی و زیرساختها و ارتباط با جامعه و صنعت انجام شده است.
وی، ادامه داد: دانشگاه شهید چمران اهواز توانست در ارزیابی پایگاه استنادی جهان اسلام از مجموع 103 دانشگاه- از این تعداد72 دانشگاه جامع بودند-در میان 10 دانشگاه برتر کشور قرار گیرد که موفقیتی بزرگ برای جامعهی علمی استان خوزستان محسوب میشود.
* تدوین اولین برنامهی توسعهای دانشگاه شهید چمران اهواز
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تدوین برنامهی راهبردی 5 سالهی دانشگاه، بیان کرد: یکی از مهمترین اهدف این برنامه قرار گرفتن در میان 10 دانشگاه برتر کشور بود که توانستهایم یک سال پیش از پایان برنامه به این هدف برسیم.
خواجه یکی دیگر از مهمترین برنامههای توسعهای دانشگاه شهید چمران اهواز درسالهای اخیر را گسترش ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت دانست و بیان کرد: با وجود تحریمهای گسترده اعمال شده در کشور دانشگاه توانست در ارتباط با صنعت و جامعه به خوبی عمل کرده و با عقد تفاهمنامههایی با صنعت نفت و گاز برای نخستین بار با تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از جمله «پمپهای میلهای مکشی» برای ازدیاد تولید چاههای نفتی، نقش مهم و بسزایی در بومیسازی تجهیزات مورد نیاز این صنعت داشته باشد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین به موضوع بینالمللیسازی دانشگاه و جذب دانشجویان خارجی اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز دانشگاه توانسته عملکرد موفقی داشته باشد. اکنون بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیلاند و مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان هم در دانشگاه راهاندازی شده است و ارتباطات بینالمللی دانشگاه به شکل مطلوبی در حال پیگیری است.
وی در پاسخ به این سوال که فعالیتهای علمی دانشجویان تا چه میزان در توسعه و ارتقای این دانشگاه موثر است، گفت: در زمینههای مختلفی میتوان از توان علمی دانشجویان برای تحقق این مهم استفاده کرد؛ در حال حاضر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه توانسته با در اختیار گذاشتن برخی امکانات در اجرایی کردن ایدههای دانشجویان برای ارتباط با جامعه و صنعت و کارآفرینی موثر باشد و دانشجویان علاقهمند میتوانند در این مرکز و از طریق شرکتهای دانشبنیان یا حضور در مجتمع خدمات فناوری و مرکز خلاقیت و نوآوری طرحهای نوآورانه خود را دنبال کنند.
*تقویت زیرساختهای مجازی
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، در بخش دیگری از صحبتهای خود دربارهی ادامه فعالیتهای آموزشی دانشگاه عنوان کرد: در برنامهی ششم توسعه دانشگاهها باید 15 درصد از آموزش خود را به صورت مجازی ارایه دهند؛ این دانشگاه نیز پیش از همهگیری بیماری کرونا برخی زیرساختهای لازم برای تحقق این برنامه را فراهم کرده بود و برخی از دروس به صورت مجازی ارایه میشد.
خواجه، ادامه داد: با غیرحضوری شدن کلاسهای درس تلاش شد این زیرساختها گسترش یابد؛ هرچند برنامهی مجازی نمیتواند جایگزین کلاسهای حضوری شود اما تلاش کردهایم به گونهای برنامهریزی شود که کلاسهای درس مجازی تاثیرگذاری لازم را داشته باشد.
وی، گفت: در یک سال گذشته با وجود غیرحضوری بودن کلاسهای درس با رعایت شیوهنامههای بهداشتی برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی که برای انجام تحقیقات و یا به سرانجام رساندن پایاننامههای خود نیاز به حضور در دانشگاه داشتهاند، در خوابگاهها اسکان یافتهاند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: برگزاری امتحانات پایان ترم امسال به صورت مجازی برگزار میشود و تلاش شده است آزمون ها به صورت یک مرحلهای نباشد و ارزیابیها توسط استادان در چند مرحله انجام شود.
وی تاکید کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز با تمامی ظرفیتهای آموزشی، پژوهشی و ... آمادگی لازم برای همکاری با جامعه و صنعت را دارد.
خواجه در پایان از همراهی صداوسیمای مرکز استان خوزستان برای پوشش برنامهها و معرفی توانمندی و ظرفیتهای این دانشگاه به جامعه تقدیر کرد.