فعالیت دوبارۀ دستگاه «میکروسکوپ الکترونی روبشی» در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز از فعالیت دوبارۀ دستگاه «میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی» (FESEM) در این آزمایشگاه، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر محمد شفیعی، در این باره بیان کرد: از این دستگاه برای استفاده در پروژههای علمی و تحقیقاتی دانشگاهیان سراسر کشور، رفع نیاز بسیاری از صنایع استان و کشور از جمله صنایع فولاد، نیشکر، پتروشیمی، پالایشگاه، داروسازی و پزشکی، بررسیهای نانومتریک محصولات، آنالیز قطعات و مواد شیمیایی و.. استفاده میشود.
وی بیان کرد: مزیت اصلی دستگاه «میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی» نسبت به دستگاه SEM، قدرت تفکیک بهتر به دلیل برخورداری از یک منبع تولید الکترون انتشار میدانی و آشکارساز EDS است که علاوه بر تصویربرداری از سطح نمونه، تشخیص عناصر تشکیلدهندهی نمونه را نیز امکانپذیر میسازد.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: آزمایشگاه مرکزی به دلیل قابلیتهای پیشرفته و درخواستهای مکرر مشتریان حداکثر استفاده از ظرفیتهای این دستگاه را با برنامهریزی، تعریف و تدوین برنامۀ کاری مطلوب در دستور کار قرار داده است.
شفیعی، با اشاره به اینکه این میکروسکوپ مجهز به چندین آشکارساز از جمله SE، BSE، In Beam و EDS است، خاطرنشان کرد: بهطورکلی از آشکارساز SE برای بررسی توپوگرافی سطحی، مورفولوژی نمونه، بررسی سطوح شکست و... و از آشکارساز BSE برای تشخیص تغییرات فازی براساس عدد اتمی در نمونه استفاده میشود.
وی در پایان، تصریح کرد: این دستگاه با قابلیتهای خود امکان تعریف پروژه و انعقاد قراردادهای دائمی درون و برونسازمانی را بهمنظور بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای آن فراهم میسازد و آماده سرویسدهی به محققان داخل و خارج از دانشگاه است.