زنگ پژوهش و فناوری استان خوزستان نواخته شد - دانشگاه شهید چمران اهواز
با حضور دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر سید احمد موالیزاده معاون توسعهی مدیریت و منابع استانداری خوزستان، مسعود حمیدینژاد مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان و جمعی از مسئولان استان زنگ پژوهش و فناوری استان خوزستان نواخته شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز دکتر علیرضا کیاست در این آیین که پیش از ظهر امروز شنبه 26 آذرماه در مجتمع هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهواز برگزار شد، گفت: امسال نیز مانند سالهای قبل بر اساس شیوهنامهی شورای آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان خوزستان (آپفن) هفتهی پژوهش و فناوری استان از ۲۶ آذرماه تا یکم دیماه با شعار تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین برگزار میشود.
وی افزود: در جلسات کارگروههای آپفن استان ساختار هفتهی پژوهش تدوین شد و امروز در نخستین روز از هفتهی پژوهش و فناوری زنگ پژوهش و روز دانشگاه با درهای باز برگزار میشود تا دانش آموزان و خانواده بتوانند با ظرفیتها مراکز علمی استان آشنا شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: این دانشگاه بنا بر مسئولیتهای اجتماعی امروز میزبان دانش آموزان 11 مدرسهی کمتر برخوردار اهواز است.
کیاست از برگزاری روز صنعت با درهای باز برگزار گفت: با برنامهریزیهای انجامشده در این روز دانشجویان از صنایع استان دیدن میکنند تا از نزدیک با مشکلات این صنایع آشنا شوند.
وی از برگزاری سمینارها و وبنشستهای تخصصی و نشست صنعتگران و استادان دانشگاه بهعنوان دیگر برنامههای این دانشگاه شهید چمران اهواز در هفتهی پژوهش و فناوری نام برد و گفت: نمایشگاه هفتهی پژوهش و فناوری استان خوزستان نیز اوایل دیماه امسال برگزار میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش پایانی صحبتهای خود، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم به توسعهی پایدار و اشتغال آفرینی برسیم باید پژوهش را در سرلوحهی کار قرار دهیم.
دکتر سید احمد موالیزاده معاون توسعهی مدیریت و منابع استانداری خوزستان نیز در این آیین بیان کرد: از ابتدای فعالیتهای دولت دکتر رئیسی رئیسجمهور کشورمان تاکنون فرآیندهایی را در پژوهش و فناوری آغاز کردهایم تا بتوانیم موضوع پژوهشی را در قالب جدیدی تعریف کنیم و دیگر نگاهمان به این حوزه تشریفاتی نباشد و این حوزهی مهم در امر تربیت نقش بسزایی داشته باشد.
وی افزود: این مهم زمانی تحقق مییابد که بتوانیم در آموزشوپرورش تفکر خلاق را نهادینه کنیم و خلاقیت را در دانشآموزان پرورش دهیم.
معاون توسعهی مدیریت و منابع استانداری خوزستان، خاطرنشان کرد: تفکر خلاق اکتسابی است و خلاقیت در کار باید به دانشآموزان آموزش داده شود؛ اگر معلمان روحیهی پژوهشی نداشته باشند این مسئله محقق نمیشود.
دکتر قاسم صنگوری سواری مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان، گفت: آموزش در شناسایی استعدادها تأثیر بسزایی دارد؛ ازاینرو پژوهش مسیری است که انسانها رسالت خود را در آن متجلی میکنند.
وی مهمترین فعالیت انجامشده در استان را ارزیابی عملکرد پژوهشی دستگاههای اجرایی دانست و گفت:
تخصیص بودجه یکی از معضلات استان در حوزهی پژوهش است.
مدیر مرکز آموزشی و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان گفت: امیدواریم آموزشوپرورش با نیروی انسانی ماهر و توانمند تأثیر بیشتری در حوزهی پژوهش و فناوری داشته باشد.
مسعود حمیدینژاد مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان نیز در این آیین، گفت: خوشبختانه فعالیتهای پژوهشی افرایش چشمگیری داشته است و ضرورت دارد پیش از اجرای هر طرح و برنامه، مطالعات پژوهشی آن انجام شود.
وی بیان کرد: اگر بتوانیم هر برنامه و فعالیتی را با پیشینهی پژوهشی انجام دهیم، آن فعالیت به سرانجام میرسد. متأسفانه بودجهی پژوهشی استان خوزستان فراوان نیست و گاهی شاهد آن هستیم که بودجهی اختصاصیافته برگشت میخورد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان، اظهار کرد: در بخش بودجه و هزینه کرد صحیح اعتبارات پژوهشی لازم است کار پژوهشی ویژهای انجام شود. همچنین ایدههای بسیاری در میان دانشآموزان و فرهنگیان جود دارد که پویایی ایدهها به حضور مشاوران مطلع نیاز دارد.
گفتنی است آیین نواختن زنگ پژوهش و فناوری استان خوزستان با معرفی و تجلیل پژوهشگران آموزشوپرورش استان همراه بود.