28 02 2022 04:16
کد خبر : 1633577
تعداد بازدید : 646

راه‌کارهای علمی حل مسائل و مشکلات توسعه‌ای استان بررسی شد

 
 
 
در نشستی باحضور دکتر علی‌محمد آخوندعلی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر آقارضا فتوحی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان و جمعی از اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه، درباره‌ی راهکارهای علمی حل مسائل و مشکلات توسعه‌ای استان بحث و تبادل‌نظر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‎محمد آخوندعلی در این نشست که پیش از ظهر امروز دوشنبه 9 اسفندماه در تالار اجتماعات حوزه‌ی ریاست برگزار شد، گفت: هرگاه دانایی و فناوری در کنار هم قرار گیرد بی‌شک موجب توسعه و تعالی می‌شود.
وی افزود: در برنامه‌ی پیشنهادی به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برنامه‌ای با محور متعدد برای توسعه‌ی استان خوزستان ارائه شد که هرکدام از این محورها می‌تواند با همکاری همه‌ی بخش‌های اجرایی محقق شود و گام‌های بلندی برای توسعه‌ی متوازن و علمی خوزستان برداشته شود.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، تأکید کرد: این دانشگاه به لحاظ پژوهشی در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد و بیش از 600 نیروی متخصص به‌عنوان عضو هیئت‌علمی در آن فعالیت دارند که می‌توان از ظرفیت‌های علمی و آموزشی آن‌ها در حل مشکلات بهره گرفت.
آخوندعلی، بیان کرد: اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز آگاهی و اشراف لازم را نسبت به‌تمامی مسائل و مشکلات استان خوزستان دارند و به‌خوبی ظرفیت‌های استان را می‌شناسند و در نشست با مسئولان استانی آمادگی دانشگاهیان برای همکاری با مدیران اجرایی استان اعلام‌شده است. انتظار ما این است که توجه و حساسیت لازم نسبت به هزینه‌کرد درست و متناسب اعتبارات پژوهشی کلان دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد و دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جنوب‌غرب کشور و دانشگاه مادر استان نقش اصلی را در هدایت طرح‌ها و پژوهش‌های مورد‌نیاز استان داشته باشد تا هم اعتبارات با ضریب سلامت بیشتر هزینه شود و هم کیفیت یافته‌ها و را‌ه‌حل‎های پژوهشی تضمین شود.
وی در ادامه خواستار تشکیل کارگروه‌هایی برای بررسی مسائل و مشکلات استان شد و افزود: اگر مسئولان استانی با دانشگاه جامع شهید چمران اهواز همراه باشند، می‌توان با ارائه‌ی پیشنهاده‌هایی، راه‌کارهای لازم را برای حل مشکلات ارائه داد تا مسیر پیشرفت و آبادانی استان شتاب بیشتری بگیرد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار آن شد که صنایع کلان استان خوزستان مانند نفت، گاز و... پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی تقاضامحور خود را با کمک دانشگاه‌های درون استان به‌ویژه دانشگاه شهید چمران اهواز انجام دهند.
در ادامه دکتر آقارضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، اشتغال به‌ویژه اشتغال دانش‌آموختگان را یکی از مشکلات اساسی در استان خوزستان دانست و خواستار آن شد که آموزش به دانشجویان به‌صورت کاربردی ارائه شود. به همین منظور دستگاه‎های اجرایی نیز موظف شده‌اند دبیرخانه‌ی اشتغال را در سازمان خود راه‌اندازی کنند تا با هدایت مجموعه‌ی استانداری خوزستان گام‌های مؤثری در این حوزه برداشته شود.
وی بر لزوم تشکیل کارگروه‌های تخصصی با حضور استادان و دانشجویان نخبه و حمایت از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نو برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی تأکید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، خاطرنشان کرد: استان خوزستان دارای ظرفیت‌های گردشگری، صنعتی، کشاورزی و... است که با کمک جامعه‌ی دانشگاهی می‌توان هرکدام از این ظرفیت‌ها را به فرصت‌هایی برای تولید اشتغال تبدیل کرد.
فتوحی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، عنوان کرد: جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های استان از اهمیت بسیاری برخوردار است و مجموعه‌ی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان آمادگی لازم برای همکاری در رفع مشکلات جذب این دانشجویان را دارد.
وی بر ضرورت تشکیل کارگروه‌های تخصصی با حضور استادان گروه‌های مختلف آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز و مسئولان دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد.
در پایان این نشست توافق شد، کارگروه‌های تخصصی با حضور اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان نخبه‌ی تحصیلات تکمیلی در حوزه‌های متنوع توسعه‌ای استان برای ارزیابی، مسئله‌یابی، اجرای طرح‌های پژوهشی و ارائه‌ی راه‌حل‌های علمی، تشکیل شود.
هم‌چنین مقرر شد طرح‌های پژوهشی دستگاه‌های اجرایی و صنایع و شرکت‌های استان صرفاً از طریق دانشگاه‌ها پیگیری شود و پس از تبیین موضوع، گروه‌های پژوهشی برای اجرای طرح‌های موردنظر معرفی شود.
گفتنی است در این نشست جمعی از معاونان، مدیران و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌ علمی دانشگاه در حل مشکلات مختلف استان، برنامه‌ریزی علمی برای جذب و تخصیص بهینه‌ی اعتبارات، استمرار در برگزاری نشست‌های تخصصی میان مسئولان استانداری، دستگاه‌های اجرایی و دانشگاهیان، استفاده از دانش حقوقی استادان دانشگاه‌ برای تنظیم تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای داخلی و بین‌المللی، لزوم حمایت مسئولان از طرح‎های توسعه‌ای دانشگاه‌ها و... تأکید کردند.
درج شده توسط: مدیر سایت