28 12 2023 06:21
کد خبر : 1748006
تعداد بازدید : 783

دیدار دانشگاهیان شهید چمران اهواز با خانوادۀ دانشجوی شهید سردار شکرخدا بهمنی

 

به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین (س)، روز تکریم مادران و همسران شهدا، دکتر علی‌محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و جمعی از مسئولان این دانشگاه با خانوادۀ دانشجوی شهید، سردار شکرخدا بهمنی، دیدار کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این دیدار با حضو دکتر آخوندعلی رئیس دانشگاه، دکتر مکتبی، معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر دهنوی، مدیر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، دکتر شهریاری، مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده،دکتر سلطانی، رئیس دانشکدۀ مهندسی آب و محیط زیست،دکتر زینی‌وند، معاون آموزشی و جمعی از استادان این دانشگاه حضور داشتند.
در این دیدار همسر شهید شکرخدا بهمنی، به بیان نکاتی در خصوص فعالیت‌های قبل و اوایل انقلاب این شهید پرداخت و عنوان کرد: این شهید عالی‌قدر مسئول انجمن اسلامی شرکت نفت و موسس جهاد سازندگی هفتگل در سال ۵۷  بود و در این دوره تصدی این مسئولیت‌ها، فعالیت‌های بسیار موثر در حوزه کاری خود داشت.
در ادامه دکتر آخوندعلی، رییس دانشگاه شهید چمران اهواز، با ذکر خاطراتی دربارۀ فعالیت‌های مبارزاتی دانشجویان دانشگاه پیش از انقلاب، خدمت رسانی به مناطق محروم در ابتدای انقلاب و حضور در دوران دفاع مقدس تاکید کرد: لازم است خاطرات شفاهی خانواده‌ها و هم‌رزمان شهدای دانشجو جمع‌آوری شود.
 دکتر دهنوی نیز در خصوص کتاب جامع شهدای دانشگاه و چگونگی ثبت و ضبط زندگی شهدای دانشجو توضیحاتی ارائه داد و گفت: در این کتاب اطلاعات شهدای دانشجو گردآوری شده است و اکنون نیز درحال پیگیری و جمع‌آوری اطلاعات ناگفته دربارۀ شهدای دانشگاه هستیم.
دکتر هوشمند، عضو هیئت علمی دانشکدۀ مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به ذکر خاطراتی از دوران هشت سال دفاع مقدس پرداخت .در پایان این مراسم  به رسم یاد بود لوح تقدیر توسط رئیس دانشگاه به همسر شهید ( سرکار خانم خشنود) اهدا شد.
 
زندگینامه شهید
 
شهید شکرخدا بهمنی سومین فرزند پسر خانواده بهمنی بود که به تاریخ 10/02/1334  در هفتگل متولد شد. در دوران کودکی و در سن یک سالگی پدرش را از دست داد و به همین دلیل در فقر و تنگدستی بزرگ شد. علی رغم فشارهای اقتصادی با پشتکار فراوان موفق به اخذ دیپلم گردید. از همان سنین نوجوانی، نماز و روزه‌اش ترک نمی‏‌شد و اهل مطالعه بود. دوران خدمت را پشت سر گذاشت و در شرکت نفت مشغول به کار شد. در سال 1355 مبارزات خود را علیه رژیم آغاز کرد و از همان دوران حقوقش را دو قسمت کرد یکی برای مخارج فردی و دیگری برای مبارزه و مطالعه و انفاق به فقرا. در حین کار در شرکت نفت در کنکور سراسری هم شرکت کرد و در رشته ادبیات دانشگاه شهید چمران اهواز پذیرفته شد. با ورود به دانشگاه مبارزاتش شکل جدی تری به خود گرفت. تکثیر و پخش اعلامیه‏‌های ‏امام و شرکت در تظاهرات و ساماندهی جمعیت و به علاوه توزیع نوار و کتب مذهبی در بین همکلاسی‏‌ها ‏و همکاران شرکت نفت از جمله اقدامات وی علیه رژیم بود. 
در سال 1357 در تحصنی که به منظور بازگشایی مدرسه فیضیه قم به راه افتاده بود شرکت نمود. با اوج گیری انقلاب، رفته رفته مارکسیست‏‌ها ‏قوت گرفتند و علی رغم تعداد زیاد آنها در شرکت نفت شهید بهمنی در آنجا به مخالفت جدی و علنی با آنها پرداخت، تا آنجا که حتی از طرف آن‌ها تهدید به مرگ شد. این گونه بود که وی رهبری مخفیانه انجمن اسلامی شرکت نفت را به عهده گرفت و تا آنجا که می‏‌توانست به افشای عقاید مادی گرایانه آن‌ها پرداخت. 
وی در تظاهرات 17 شهریور 1357 دستگیر شد، اما رژیم که مدرکی علیه او نداشت برای او پرونده سازی کرد. سرانجام وی خودش را به نام دیگری به ساواک معرفی نمود و با ترفندی از چنگ آنها گریخت. پس از پیروزی انقلاب جزء موسسین جهاد سازندگی هفتگل بود و 20 ماه در آنجا به طور خستگی ناپذیری به خدمت به مردم فقیر آنجا پرداخت. 
رشته تحصیلی ایشان  ادبیات فارسی و سپس با تغییر رشته به علوم اجتماعی به تحصیل در دانشگاه شهید چمران ادامه داد با شروع جنگ راهی جبهه می‏شود. جنگ دوبار حضور شهید بهمنی را تجربه میکند. بار اول یک ماه نیم در جبهه فارسیات و باردوم درعملیات طریق القدس. وی سرانجام در عملیات طریق القدس  فتح بستان در تاریخ 09/09/1360 به دیدار پروردگار شتافت و همانگونه در وصیت نامه اش سفارش کرده بود، در بهشت شهدای اهواز کنار یاران آسمانی اش به خاک سپرده شد. 
کتابی در خصوص شهید بهمنی چاپ شده به نام  کتاب لبخند روشن صبح نوشته روزعلی قربانی.
 
بخشی از وصیت نامه شهید شکر خدا بهمنی
 
آنچه تا حالا ما را پیروز نموده است، معنویت و خلوص و دعا و صداقت بوده است. ما نه امکانات مادی کافی جهت مبارزه با این همه دشمن را داریم و نه اعتقادی به برخوردهای کاملاً مادی داریم، لذا سعی شود که بعد معنویت و گناه نکردن تقویت شود، زیرا نه آمریکا، نه شوروی، نه دیگران نمی‏توانند ما را شکست بدهند الا اینکه ما ملتی بشویم اهل دروغ و تهمت.
 
 
درج شده توسط: مدیر سایت