15 12 2021 00:52
کد خبر : 1670528
تعداد بازدید : 538

دکتر گلابی خبر داد: برگزاری 218 وب‌نشست به مناسبت هفته‌ی پژوهش و فناوری در دانشگاه

 

 

دبیر کمیته‌ی علمی هفته‌ی پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از برگزاری 218 وب‌نشست در این دانشگاه به مناسبت هفته‌ی پژوهش و فناوری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر منا گلابی در آیین معرفی و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در سال 1400 که پیش از ظهر امروز چهارشنبه 24 آذرماه به‌صورت مجازی برگزار شد، گفت: هفته‌ی پژوهش و فناوری فرصتی است که ضمن مروری بر برخی از نکات پژوهشی به تقدیر از برگزیدگان این حوزه بپردازیم.

وی با اشاره به اهمیت پژوهش در بخش اقتصاد، امنیت ملی و ... بیان کرد: پژوهش تأثیر بسزایی در جلوگیری از دوباره‌کاری‌ها، اتلاف وقت و بودجه، به حداقل رساندن ریسک تصمیم‌گیری، آینده‌نگری و برنامه‌ریزی بلندمدت، جلوگیری از تخریب منابع و توانمندسازی برای مقابله‌ی اصولی و حل ریشه‌ای بحران‌ها دارد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: دست‌یابی به اهداف پژوهش مستلزم «اصلاح قوانین»، «تحقق ایده آمایش سرزمین و آمایش آموزش عالی»، «هدایت پایان‌نامه‌ها به نیازهای جامعه»، «افزایش سهم بودجه تحقیقات از سهم تولید ناخالص ملی»، «تجهیز و نوسازی آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی» و «تشویق محققان شاخص» دارد.

گلابی در ادامه به برخی از برنامه‌های هفته‌ی پژوهش و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز اشاره کرد و گفت: امسال در نخستین روز از این هفته و با رعایت تمامی شیوه‌نامه‌های بهداشتی برنامه‌ی دانشگاه با درهای باز با حضور شماری از دانش آموزان برگزار و در همین روز نیز با حضور مسئولان استانی زنگ هفته‌ی پژوهش و فناوری نواخته شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص انتخاب برگزیدگان هفته‌ی پژوهش و فناوری، عنوان کرد: برگزیدگان مانند هر سال بر اساس شاخص‌هایی اعلام شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزیدگان هفته‌ی پژوهش و فناوری معرفی شدند که از جمله‌ی این شاخص‌ها می‌توان به «نقش‌آفرینی مؤثر در تولید علم»، «نقش پژوهشگر در ارتباط با صنعت و جامعه و داشتن طرح‌های پژوهشی داخلی یا خارجی و تقاضامحور با کارفرمای معتبر»، «نقش پژوهشگر در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور»، «برنامه محوری پژوهشگر و انجام پژوهشی هدفمند»، «نقش‌آفرینی در خلق آثار فاخر» و «ثبت اختراع، اکتشاف و ابتکار» و از مهم‌ترین شاخص‌های انتخاب فناور برتر می‌توان به «نقش طرح فناور در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور»، «نقش‌آفرینی مؤثر فناور در کارآفرینی و اشتغال»، «میزان فروش محصول فناور و میزان صادرات محصول»، «میزان تقاضا برای محصول از بازار هدف» و «سطح آمادگی فناوری و میزان پیچیدگی نوآوری محصول» اشاره کرد.

دبیر کمیته‌ی علمی هفته‌ی پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای انتخاب پژوهشگران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت‌های پژوهشی سه سال گذشته اعضای هیئت‌علمی از مهرماه سال 1397 تا شهریورماه امسال بررسی شد و برگزیدگان در شش محور «علوم انسانی»، «علوم پایه»، «کشاورزی»، «دامپزشکی»، «فنی و مهندسی» و «هنر» معرفی شدند.

گلابی، ادامه داد: همچنین در این آیین دانشمندان یک درصد برتر دانشگاه، پژوهشگران پیشکسوت بازنشسته، شرکت فناور برتر مرکز رشد دانشگاه، دانشجویان پژوهشگر برتر تحصیلات تکمیلی، پژوهشگر برتر بسیجی و پژوهش‌های کاربردی و فناوران معرفی و تجلیل می‌شوند.

وی شاخص‌های اصلی انتخاب پژوهشگران برگزیده‌ی دانشگاه را «مقالات چاپ‌شده در مجلات معتبر داخلی و یا بین‌المللی»، «طرح‌های پژوهشی پایان‌یافته دارای حسن انجام کار از کارفرما»، «طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه، رساله‌ی پایان‌یافته که به مرحله‌ی فناوری رسیده باشد»، «کتاب‌های چاپ‌شده» و... دانست.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: در بخش دانشجویان برگزیده‌ی تحصیلات تکمیلی نیز شاخص‌هایی ازجمله «بیشترین امتیاز فعالیت پژوهشی مستخرج از پایان‌نامه‌ها با نشانی دانشگاه شهید چمران اهواز» و «مدارک ارائه‌شده توسط دانشجو در کمیته‌ی ترفیع دانشکده» در نظر گرفته شد.

گلابی در پایان با تقدیر از اعضای ستاد برگزاری هفته‌ی پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز برای برگزاری برنامه‌های این هفته، بیان کرد: امیدوارم هفته‌ی پژوهش و فناوری بستری برای پیشرفت و تعالی کشورمان باشد.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت