15 12 2021 00:55
کد خبر : 1670513
تعداد بازدید : 473

دکتر کیاست تأکید کرد: تشکیل کمیته‌ی بررسی تحقق برنامه‌های هفته‌ی پژوهش و فناوری و تأثیر آن در جامعه

 

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه هفته‌ی پژوهش و فناوری امسال با تأکید بر پشتیبانی از تولید نام‌گذاری شده است بر لزوم تشکیل کمیته‌ای برای بررسی تحقق اهداف این هفته در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا کیاست پیش از ظهر امروز چهارشنبه 24 آذرماه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: «ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری»، «تشویق و ترغیب پژوهشگران و فناوران به تولید بیشتر علم و فناوری»، «ریل‌گذاری پژوهش و فناوری برای اشتغال‌زایی و کارآفرینی»، «بسترسازی برای تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی» و «برقراری ارتباط سازنده میان پژوهشگران و فناوران دستگاه‌های اجرایی و خریداران دستاوردها با تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه» از جمله اهداف هفته‌ی پژوهش و فناوری است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به حضور این دانشگاه در رتبه‌بندی‌های علمی «پایگاه استنادی علوم جهان اسلام» و «تایمز»، بیان کرد: این رتبه‌بندی‌ها همواره ملاکی برای انتخاب داوطلبان برای محصل تحصیل و استادان برای تدریس است؛ هرچند این رتبه‌بندی‌ها نمی‌توانند به‌طور کامل تمامی فعالیت‌های یک دانشگاه را موردبررسی قرار دهند.

وی با اشاره به رتبه‌ی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در سال 1398-1399 گفت: این دانشگاه بر اساس آخرین رتبه‌بندی این پایگاه در میان 10 دانشگاه برتر کشور قرار گرفت که این مهم حاصل تلاش اعضای هیئت‌علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه است؛ امیدوارم بتوانیم این رتبه را حفظ کرده و ارتقا دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی را در حوزه‌های «آموزش»، «خدمات اجتماعی»، «زیرساخت و تسهیلات»، «اثرگذاری اقتصادی»، «بین‌المللی سازی»، «فناوری و نوآوری» و «پژوهش» موردبررسی قرار می‌دهد.

کیاست با اشاره به حضور دانشگاه شهید چمران اهواز در رتبه‌بندی «تایمز» بیان کرد: این رتبه‌بندی نیز دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را بر اساس معیارهای «پژوهش»، «آموزش»، «روابط بین‌الملل»، «تسهیلات و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی» ارزیابی می‌کند؛ دانشگاه شهید چمران اهواز بر اساس رتبه‌بندی تایمز در سال 2021 از میان یک هزار و 526 دانشگاه در رتبه‌ی یک هزار و یک قرار گرفت و در میان دانشگاه‌های کشور رتبه‌ی 25 را به دست آورد. همچنین در سال 2022 تعداد دانشگاه‌های حاضر در این رتبه‌بندی به یک هزار و 672 دانشگاه ارتقا یافت که دانشگاه شهید چمران اهواز در رتبه‌ی یک هزار و یک تا یک هزار و 200 جای گرفت و در میان دانشگاه‌های کشور نیز رتبه‌ی 32 را کسب کرد.

وی با بیان اینکه سرانه‌ی مقالات ISI دانشگاه در سال 1399 به بیش از یک درصد رسیده است، گفت: سرانه‌ی این مقالات در کشور حدود هفت‌دهم درصد است. تلاشمان در دانشگاه شهید چمران اهواز رسیدن به سرانه‌ی دو تا سه‌دهم درصد است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز تعداد طرح‌های مصوب ارتباط با صنعت دانشگاه تا آذرماه امسال را 43 طرح مصوب و منعقدشده عنوان کرد و گفت: ارزش این قراردادها بالغ‌بر 56 میلیارد تومان است.

کیاست در خصوص شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در حال حاضر 70 شرکت دانش‌بنیان در این مرکز مستقرند و توانسته‌اند زمینه‌ی اشتغال ۵۶۹ نفر را فراهم کنند.

وی از دیگر فعالیت‌های معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز به برگزاری 12 همایش ملی و بین‌المللی، چاپ 96 کتاب در اداره‌ی چاپ و انتشارات و ثبت بیش از 300 اختراع و انتشار 18 مجله‌ی علمی و پژوهشی اشاره کرد.

گفتنی است در پایان این آیین برگزیدگان هفته‌ی پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز معرفی و تجلیل شدند.

 

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت