08 10 2021 21:54
کد خبر : 1674848
تعداد بازدید : 671

دکتر خواجه: دکتر نوری هیچ‌گاه کار علمی را برای ارتقا و کسب امتیاز مادی دنبال نکرد/ نقش بی‌بدیل فعالان عرصه‌ی دامپزشکی در امنیت و سلامت غذایی

 

 

 

 

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در آیین بزرگداشت دکتر محمد نوری عضو هیئت‌علمی بازنشسته‌ی دانشکده‌ی دامپزشکی گفت: تلاش‌های خدمت‌گزاران عرصه‌ی دامپزشکی نقش مهم و بی‌بدیلی در امنیت و سلامت غذایی و کنترل بیماری‌های انسان و دام دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه در این آیین که امروز شنبه 17 مهرماه به‌صورت برخط برگزار شد، یاد و خاطره‌ی مرحوم دکتر قدرت‌الله محمدی از اعضای هیئت‌علمی دانشکده‌ی دامپزشکی را گرامی داشت.

وی بیان کرد: برنامه‌ی امروز با دو هدف ارزشمند گرامی‌داشت روز دامپزشکی و دیگری تجلیل از استاد گرانمایه دکتر نوری تدارک دیده شده است.

رئیس دانشگاه شهید چمران هواز با تبریک فرارسیدن روز دامپزشکی به فعالان این عرصه به‌ویژه استادان پیشکسوت که تلاش کردند تا این روز در تقویم کشور ثبت شود، اظهار کرد: تلاش‌های خدمت‌گزاران عرصه‌ی دامپزشکی نقش مهم و بی‌بدیلی در امنیت و سلامت غذایی و کنترل بیماری‌های انسان و دام دارد و حضور مسئولانه‌ی همکاران ما در عرصه‌ی خدمات درمانی به مردم بسیار حیاتی است.

 وی ادامه داد: اما این نقش اثرگذار چنان که باید در فضای فرهنگی و اجتماعی کشور تبیین نشده است، حال آن‌که یکی از ارکان اصلی سلامت عمومی، به فعالیت مستمر جامعه‌ی دامپزشکی در نظارت بر بهداشت مواد غذایی و کنترل و پیشگیری بیماری‌های مشترک وابسته است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر اینکه کنترل و درمان بیمارهای مشترک انسان و دام افزون بر نقش بهداشتی، آثار اقتصادی مهمی در حوزه‌ی صنایع مرتبط با دام، تأمین غذای سالم و توسعه‌ی پایدار دارد، ادامه داد: ازاین‌رو، جامعه‌ی دامپزشکی کشور در عین خدمات گسترده‌ و خالصانه‌ی خود و عمل به مسئولیت اجتماعی، باید به پیوست‌های فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی توجهی جدی داشته باشند تا عموم مردم به کارکردهای این بخش از دانش پزشکی و نقش فعالان آن در حیات یک جامعه‌ی سالم برای توسعه و پیشرفت بیش از گذشته آگاهی یابند.

خواجه در بخش دیگری از صحبت‌های خود، بیان کرد: مناسبت ارزشمند دیگر این نشست مجازی، تجلیل از خدمات و کوشش‌های چهل‌ساله‌ی یکی از استادان پیشکسوت و مبرّز دامپزشکی کشور، استاد گرانمایه، جناب آقای دکتر نوری است که چندین دهه در دانشگاه شهید چمران اهواز، چشم و چراغ همکاران و شاگردان خود بودند و خواهند بود.

وی، گفت: بدون تردید استاد گرانقدرم جناب آقای دکتر نوری در تمام شرایط سخت و دشواری که در چهل سال گذشته با آن روبه‌رو بوده‌ایم، با پایداری و بردباری و حضور مستمر خود در دانشگاه شهید چمران اهواز، دین خود را با تربیت جمع کثیری از فرزندان این مرزوبوم و ارائه‌ی خدمات علمی و دامپزشکی به قشر وسیعی از مردم خوزستان، یعنی دام‌داران و کشاورزان به‌نحو شایسته‌ای ادا کرد. در حالی که پس از اخذ تخصص از کشور انگلیس به‌عنوان بورسیه‌ی دانشگاه تهران، می‌توانست در آن دانشگاه به خدمت ادامه دهد و در همان شهر سکونت اختیار کند و به انجام آموزش و پژوهش بپردازد؛ اما ترجیح داد تعهد بورسیه‌ی خود را به دانشگاه شهید چمران اهواز انتقال دهد تا فرصت بیشتری برای خدمت‌گزاری به مردم این دیار داشته باشد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: در طی بیش از چهل سال گذشته که بنده بختِ شاگردی و در ادامه، افتخار همکاربودن با این استاد گرامی را داشته‌ام، هیچ‌گاه گله و شکایتی از این انسان فروتن و متواضع درباره‌ی شرایط کار و زندگی در خوزستان نشنیدم. همواره خود را متعلق به خوزستان می‌دانست و هم‌چنان هم می‌داند. گرچه همه‌ی ما می‌دانیم خدمات دکتر نوری به دامپزشکی، محدود به استان خوزستان  نبوده و نیست و در فرصت‌های مناسب و هرگاه به تخصص ایشان نیاز بوده است، در اقصی‌نقاط کشور حضور می‌یافت و علم خود را بی هیچ منتّی به همه‌ی علاقه‌مندان به این دانش بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی ارائه کرده است.

خواجه، عنوان کرد: یکی از خصلت‌های بارز و ارزشمند این استاد گرانقدر که امیدوارم مورد توجه شاگردان این عزیز قرار گیرد، این است که هیچ‌گاه خدمات ایشان به خاطر منافع اقتصادی نبوده است. از دیگر ویژگی‌های بارز این استاد فرزانه که همواره مورد توجه این شاگرد کوچک ایشان بوده، حضور فعال و تمام‌وقت در دانشکده و دانشگاه بود.

وی، ادامه داد: خصلت دیگری که در زیست علمی ایشان کاملاً به چشم می‌‎آمد، این بود که هیچ‌گاه کار علمی را برای ارتقا و کسب امتیاز مادی دنبال نکرد.

وی، اضافه کرد: اگر کوتاهی من و همکارانم نمی‌بود، دکتر نوری باید یکی از استادان نمونه‌ی کشوری دانشگاه شهید چمران اهواز می‌بود؛ دکتر نوری برای من و همه‌ی شاگردان و همکاران‌ همواره الگو و نمونه بوده‌ و خواهند بود و یاد و خاطره‌ی ایشان و خدمات ارزشمندشان هیچ‌گاه از خاطر شاگردان‌تان محو نخواهد شد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در مقابل آن همه فداکاری علمی و آنچه از شما آموختیم، سر تعظیم فرود می‌آوریم و جای افسوس است که این مراسم به‌صورت مجازی برپا شده است و از توفیق بوسیدن دستان پرمهر شما در حضور همه‌ی استادان، دانشجویان و دانش‌آموختگان محروم شدم که این کمترین کار و ادای دینی بود که می‌توانستم انجام دهم. اکنون نیز با بغضی در گلو و از راه دور دستان پرتوان شما را می‌بوسم و بابت همه‌ی قصورها و کوتاهی‌ها، پوزش می‌طلبم.

خواجه تصریح کرد: بی‌گمان نام بلند آن استاد فرهیخته در تاریخ آموزش عالی کشور و دانشگاه شهید چمران اهواز به نیکی و شایستگی ماندگار و خصلت‌های نیکو و کارنامه‌ی علمی ارزشمندتان همواره راهنما و چراغِ راهِ دوست‌داران فضیلت و دانایی و دانشجویان رشته‌ی دامپزشکی خواهد بود.

گفتنی است این آیین به صورت برخط با حضور دکتر نوری و اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

پیش از این نشست نیز با حضور دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حمیدی‌نجات رئیس، اعضای هیئت علمی و کارکنان این دانشکده آزمایشگاه تکنولوژی تولید مثل دانشکده‌ی دامپزشکی به نام دکتر محمدی، نام‌گذاری شد. 

ن

درج شده توسط: مدیر سایت