دکتر حقیقی: تدوین و تصویب مأموریتهای پژوهشی برای دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از تدوین و تصویب مأموریتهای پژوهشی دانشگاه در هفت محور خبر داد و گفت: این مأموریتها شامل "مدیریت و مهار ریز گردها و حفاظت از محیطزیست"، "توسعه و مدیریت جامع منابع آب در استان"، "توسعه پایدار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی"، "تعلیم و تربیت آموزش عالی و سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی استان خوزستان"، "توسعه فناوریهای متناسب و کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان"، "تحقق شعار دام سالم غذای سالم و انسان سالم در استان خوزستان" و "ظرفیتسازی در زبان و فرهنگ در بستر تنوع اقوام در استان خوزستان" است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حقیقی امروز شنبه 10 آذرماه در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری استان خوزستان که در سالن اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: داشتن برنامه راهبردی و مأموریت یکی از اهداف اصلی دانشگاه است که تدوین و تصویب گردیده و مقرر شد بر اساس این مأموریتها با دستگاههای اجرایی وارد تعامل شویم.
وی با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و فناوری، تصریح کرد: هدف از این رویداد ترویج فرهنگ و ارتقاء منزلت پژوهش و فناوری، معرفی توانمندیهای پژوهشی فناوری و نوآوری کشور، تشویق و تقویت انگیزه بین اعضای هیئتعلمی دانشگاه و پژوهشگران و فناوران کشور و فراهم آوری زمینه ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه و حوزه پژوهش است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز درباره وضعیت پژوهشی استان خوزستان بیان کرد: رشد شرکتهای فناور و مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان، افزایش حجم قراردادهای پژوهشی از سوی صنایع مختلف، نشانههای مثبتی است که نشان میدهد تحولی در استان رخداده است.
حقیقی، اضافه کرد: امر پژوهش بیشتر از اینکه یک فعل باشد یک فرهنگ و باور است؛ باید از کودکی روحیه پرسشگری را نهادینه کرد و پس از آن در درون دانشگاهها این فرهنگ منجر به تولید علم و درنهایت کارآفرینی میشود.
وی، افزود: خوزستان پس از تهران دومین استان در تولید ناخالص ملی به واسطه منابع عظیم انرژی و صنایع کلان و ... است و با این جایگاه باید سهم بیشتری در پژوهشهای کاربردی و رشد شرکتهای فناور و خلاق داشته باشیم و این مسئله نیاز به برنامهریزی و سیاستگذاری دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: امسال ستاد برگزاری هفته پژوهش شامل سه دبیرخانه علمی(دانشگاه مادر استان)، دبیرخانه نمایشگاه و فن بازار(پارک علم و فناوری استان) و دبیرخانه اجرایی(سازمان برنامه و بودجه استان) میباشد؛ شعار امسال هفته پژوهش و فناوری بر این مسئله الزام دارد که توسعه کشور تنها در سایه پژوهشهای کاربردی و دانش بنیان تحقق مییابد و بر این اساس دانشگاهها و مرکز علمی از یکسو و سازمانها و دستگاههای حامی و مشتری پژوهش از سوی دیگر باید تعامل چند سویه داشته باشند.
حقیقی، در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره برگزاری هفته پژوهش تصریح کرد: این هفته از روز شنبه 24 تا 28 آذرماه می باشد؛ شنبه 24 آذرماه با نام "پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاه" نام گذاری شده که در این روز برنامه دانشگاه با درهای باز برگزار میشود و تمامی اقشار میتوانند از بخشهای مختلف دانشگاه بازدید داشته باشند.
وی افزود: 25 آذرماه با نام "پژوهش، فناوری و رسانه"، 26 آذرماه "پژوهش، فناوری و چالشهای ملی"، 27 آذرماه "پژوهش، فناوری و علوم انسانی و هنر"، 28 آذرماه "پژوهش، فناوری و مسئولیتهای اجتماعی و پژوهش"، "فناوری و تعاملات بینالمللی" نامگذاری گردیده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: همچنین مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری چهارشنبه 5 دیماه ساعت 14 در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار میگردد. نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری نیز از شنبه 10 تا 13 آذرماه در محل نمایشگاه بینالمللی اهواز و با حضور دانشگاهها و سازمانها برپا میشود. این نمایشگاه صبح از ساعت 9 تا 12 ظهر و 16 تا 20 برگزار میگردد و تمامی گروههای دانشآموزشی و دانشجویی میتوانند از این نمایشگاه بازدید داشته باشند؛ افتتاح نمایشگاه نیز امروز 10 آذرماه با حضور استاندار خوزستان همراه خواهد بود.
حقیقی در ادامه درباره طرحهای پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: ساخت پمپهای srp ، طراحی و ساخت پکیج نیروگاههای برق آبی کوچک، قرارداد ساخت قفل کشتیرانی و رسوب زدایی، پایش بهرهوری سازمانها، دستگاههای اجرایی و آموزش عالی استان و ... ازجمله پروژههایی است.
وی، افزود: تلاش داریم دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان دانشگاه مادر در بخش مأموریت گرایی پیشقدم باشد. اگر بخواهیم بودجه پژوهشی دانشگاه و دستگاهها را داشته باشیم باید در این مسیر حرکت کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: در بخش مجلات علمی سه مجله با رتبه بینالمللی کسب کردهایم که دو مجله نمایه isi شدهاند؛ تأسیس پژوهشکده سیاستگذاری توسعه پایدار و امور زیربنایی با همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام از دیگر اقدامات انجامشده است که مقرر شد این پژوهشکده در سیاستگذاری استان فعالیت داشته باشد.
حقیقی، بیان کرد: همچنین پژوهشکده میادین و تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی نیز در دانشگاه راهاندازی شد تا تجربیاتی که در این حوزه در دانشگاه بهدستآمده به علم تبدیل شود و مراکز تحقیقاتی حفاری، پمپهای سرچاهی، گازرسانی و زمینشناسی نفت در آن تجمیع شده است.
گفتنی است این نشست با حضور دکتر مختاری رئیس پارک علم و فناوری استان، مهدی مکارمی مدیرکل برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری خوزستان و قاسم صنگوری سواری مدیر آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برگزار شد.