دکتر تمثیلیان خبر داد: دریافت و انجام آزمون بیش از چهار هزار نمونه در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز از دریافت و انجام آزمون بیش از چهار هزار نمونه در آزمایشگاه این دانشگاه در یک سال گذشته (آذرماه سال قبل تاکنون) خبر داد.
دکتر یوسف تمثیلیان به مناسبت هفتهی پژوهش و فناوری در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: این تعداد آزمون بر روی نمونههای دروندانشگاهی و نمونههای بروندانشگاهی انجامشده است.
وی، اظهار کرد: این نمونهها در حوزههای گوناگون تجاری از غلات دامی، شامل ذرت، کنجاله سویا و غیره، و پژوهشی شامل نمونههای نفتی، پلیمری، نانو ذرات، فلزی، گیاهی، جانوری و غیره) دریافت و آزمون شده است که از این تعداد 89 درصد نمونههای تجاری و 11 درصد نمونه پژوهشی بوده است.
وی، افزود: در سال 1398 دستگاههای «کروماتوگرافی مایع با کارایی پیشرفته» 43 درصد، «طیفسنجی جذب اتمی» 26 درصد و «میکروسکوپ الکترونی روبشی» 19 درصد و در سال 1399 نیز دستگاههای «طیفسنجی جذب اتمی» 65 درصد، «کروماتوگرافی مایع با کارایی» 26 درصد و «میکروسکوپ الکترونی روبشی» با 5 درصد بیشترین سهم در آزمون نمونههای دروندانشگاهی و بروندانشگاهی را داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز با هدف انجام آزمون و فعالیتهای آزمایشگاهی در دو حوزهی پژوهشی (پژوهشگران، دانشجویان و اعضای هیئتعلمی) و تجاری (شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی برابر استاندارد آزمون مشخص) مشغول به فعالیت است، گفت: درآمد آزمایشگاه در سال 1399 به بیش از 20 میلیارد ریال رسیده است.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: در سال 1398 و 1399 این آزمایشگاه 14 تفاهم همکاری با سازمانها و ادارهها داشته است.
تمثیلیان از ساخت ژل ضدعفونیکننده در آزمایشگاه مرکزی با استفاده از فرمولاسیون استاندارد، آزمون نمونههای الکل و مواد ضدعفونیکننده، تصویربرداری از الیاف ماسکهای بهداشتی در همکاری با دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز و ارائهی خدمات آزمایشگاهی در محل این آزمایشگاه به دانشجویان بومی خوزستان در حال تحصیل در سایر دانشگاههای سراسر کشور بهعنوان فعالیتهای این آزمایشگاه در پیوند با مبارزه با بیماری کرونا نام برد.
وی گفت: آزمایشگاه مرکزی بهصورت مجموعهای از پنج بخش آزمایشگاهی «طیفسنجی»، «میکروسکوپی»، «مواد غذایی و خوراک دام و طیور (آزمایشگاه مرکزی در بخش آزمون مواد غذایی و خوراک دام و طیور ارسالی از ادارهی کل استاندارد استان خوزستان بهعنوان آزمایشگاه همکار فعالیت دارد)»، «کروماتوگرافی» و «لایه نشانی/مهندسی سطح/خواص مواد» تشکیلشده است که به مشتریان پژوهشی و تجاری ارائه میدهد.
مدیر امور آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در سالهای 1398و 1399 تجهیزاتی مانند «پرینتر سهبعدی»، «آنالیزور آب»، «رفرکتومتر»، «ویسکومتر لوله موئینه»، «تست کشش سطحی»، «میکروسکوپ رامان»، «آنالیز سیالات مخزن (PVT)»، «کربن کوتر و اسپاترینگ رومیزی»، «کروماتوگرافی مایع با کارایی پیشرفته (HPLC)» و «میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM)» خریداری شده است.
گفتنی است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران در دو مرحلهی مجزا به ترتیب در فروردینماه سال ۱۳۸۴ و خردادماه سال ۱۳۹۱ افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید. این آزمایشگاه سال 1384 به عضویت قطعی شبکهی آزمایشگاههای فناوری نانو کشور و در همین سال به عضویت قطعی شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا) درآمد و بهعنوان آزمایشگاه مرجع کارگروه استانی شبکه شاعا تعیین شد. مدیریت امور آزمایشگاهها – آزمایشگاه مرکزی از سال 1391 با رویکردی پژوهشی– تجاری علاوه بر ارائه خدمات علمی، پژوهشی و آموزشی به جامعه دانشگاهیان ایران و سایر کشورهای همجوار، همکاری خود را با مؤسسهی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بهعنوان آزمایشگاه همکار آن سازمان آغاز کرد و تا سال 1398 با تمدید پروانهی تأیید صلاحیت ادارهی کل استاندارد استان خوزستان بهصورت دورهای و در حال حاضر با دریافت پروانه تائید صلاحیت ISO/IEC17025 از مرکز ملی تائید صلاحیت ایران، به فعالیت خود در این زمینه ادامه داده است.