دکتر آخوندعلی با مدیرعامل و مدیران شرکت کشت و صنعت خزاعی دیدار کرد - دانشگاه شهید چمران اهواز

در دیدار رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با مدیرعامل و مدیران شرکت کشت و صنعت دعبل خزاعی بر لزوم بهرهگیری از توان علمی دانشگاهها در توسعهی این صنعت تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی در نشستی با حضور مدیرعامل و مدیران شرکت کشت و صنعت دعبل خزاعی که امروز دوشنبه اول اسفندماه در تالار اجتماعات حوزهی ریاست دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: صنعت نیشکر در استان خوزستان با راهاندازی شرکت هفتتپه آغاز شد و با ایجاد شرکت نیشکر کارون توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه ایجاد و توسعهی این صنعت در استان دلایل مختلفی داشته است، افزود: نیاز این کشت به منابع آبی فراوان یکی از دلایل مخالفان با توسعهی نیشکر در استان خوزستان بود زیرا این نوع کشت به اقلیمی نیاز دارد که بارشها در آن بیشتر از نرمال باشد تا از مصرف آبهای سطحی کاسته شود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: یکی از دلایل توسعهی صنعت نیشکر در استان خوزستان رطوبت هوا، میزان بارندگی و گرمای هوا است اما نیاز است برای بهرهوری بیشتر این صنعت مهم در استان خوزستان از فناوریهای پیشرفتهتری استفاده کرد.
آخوندعلی دربارهی همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز با کشت و صنعت هفتتپه، بیان کرد: همهی اعضای هیئت علمی این دانشگاه علاقهمند به همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی با این صنعت هستند و تلاش خواهیم کرد از ظرفیتهای دانشگاه برای تبدیل این صنعت به تولید و دانشبنیان استفاده شود.
وی، عنوان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز با بیش از 600 عضو هیئت علمی ظرفیتی بیبدیل در استان خوزستان است که هر کدام از این اعضا میتوانند چندین طرح ارتباط با جامعه و صنعت را راهبری کنند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: بسترهای لازم برای همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف از جمله صادارت، تولید، کشاورزی، صنایع جانبی نیشکر و.... وجود دارد که امیدواریم بتوانیم از از توان علمی جامعهی دانشگاهی شهید چمران اهواز در راستای پویایی و توسعهی هرچه بیشتر این صنعت استفاده کنیم.
علیرضا دورباشی مدیرعامل کشت و صنعت دعبل خزاعی نیز در این نشست بیان کرد: بیشک همکاری با دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان دانشگاه مادر استان خوزستان در بهبود روند کاری این صنعت تاثیر بسزایی دارد.
وی گفت: شرکت کشت و صنعت دعبل خزاعی پیش از این نیز همکاریهایی را با دانشگاه داشته است و دوسال پیش نیز تفاهمنامهای با دانشگاه شهید چمران اهواز منعقد شد که حاصل آن تدوین پنج طرح تحقیقاتی و تولیدی است.
مدیرعامل کشت و صنعت دعبل خزاعی بر لزوم افزایش ارتباطات علمی، پژوهشی و آموزشی با دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد و افزود: این شرکت برای برگزاری بازدیدهای علمی استادان و دانشجویان از بخشهای مختلف شرکت آمادگی لازم را دارد.
دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست، گفت: نیشکر از جمله صنایع کلان و تاثیرگذار در استان خوزستان است که امیدواریم بتوانیم به عنوان نخستین مصوبهی این نشست برگزاری تور تحقیقاتی را برای استادان این دانشگاه از کشت و صنعت دعبل خزاعی برنامهریزی و اجرا کنیم.
وی افزود: انجام پایاننامههای تحصیلات تکمیلی مرتبط، تشکیل کارگروه بررسی مسائل و مشکلات این صنعت از جمله مسائل مرتبط با محیط زیست، فرصتهای مطالعاتی، کارآموزی دانشجویان در صنعت نیشکر و... از جمله مواردی است که میتوان بسترهای همکاری مشترک را برای آن فراهم کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به سیاستهای جدید آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای وزارت عتف از مهرماه سال آینده حذف 15 واحد درسی از مقطع کارشناسی و جایگزین کردن واحدهای آموزشی عملی در صنایع است که این مسئله شامل همهی دانشگاههای کشور میشود.
کیاست، گفت: تلاش خواهیم کرد با انجام این طرح بتوانیم دانشجویان را بیش از گذشته با صنایع استان خوزستان آشنا کنیم؛ بورسیهی دانشجویان توسط صنایع نیز اهمیت بسیاری برخوردار است که امیدواریم این سهمیه به دانشجویان استان خوزستان اختصاص داده شود.
وی انجام مادهی 13 قانون جهش تولید را فرصتی مهم برای دانشگاهها و صنایع دانست و افزود: این قانون در مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت مصوب و ابلاغ شده است که بر اساس آن دستگاههای اجرایی دارای واحد تحقیق و توسعه (R&D) میتوانند در طرحهای فناوری و نوآوری مشارکت داشته و در ازای آن از پرداخت مالیات معاف شوند.
گفتنی است در پایان این نشست که با حضور دکتر دنهدزفولی مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت و جامعهی دانشگاه شهید چمران اهواز و دکتر صفیالدین اردبیلی عضو هیئت علمی دانشکدهی کشاورزی این دانشگاه همراه بود مدیران شرکت طرح و توسعهی دعبل خزاعی به بیان توضیحاتی دربارهی شیوهی فعالیت واحدهای مختلف این شرکت پرداختند و خواستار انجام طرحهایی به منظور ارتقای بهرهوری، افزایش حاصلخیزی خاک، بهروزرسانی دانش و آموزش نیروی انسانی، بهرهگیری از طرحهای پژوهشی دانشگاهیان در حوزهی مسائل زیست محیطی این صنعت و... شدند.