08 02 2021 22:41
کد خبر : 1684928
تعداد بازدید : 497

دستگاه رزونانس مغناطیس هسته (NMR) بار دیگر به چرخه‌ی فعالیت در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بازگشت

 

 

مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دستگاه رزونانس مغناطیس هسته (NMR) با تلاش و همکاری کارکنان آزمایشگاه و متخصصان کشور بار دیگر به چرخه‌ی فعالیت در این دانشگاه بازگشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، حمید مددی در این باره بیان کرد: دستگاه اسپکترومتر تشدید مغناطیسی هسته‌ در صنایع شیمیایی، داروسازی و پلیمری کاربرد گسترده‌ای دارد و  امروزه طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی هسته دوبعدی نیز به یکی از قدرتمندترین ابرازها در آزمایشگاه‌های دارویی و بیوشیمی تبدیل‌شده است.

وی اظهار کرد: دستگاه رزونانس مغناطیس هسته (NMR) جزو تجهیزات با فناوری پیشرفته و از مهم‌ترین دستگاه‌های حوزه آنالیزی در تشخیص ساختار شیمیایی مواد است که به دلیل پشتیبانی نشدن از سوی شرکت‌های سازنده خارجی در اکثر آزمایشگاه‌های سطح کشور، از چرخه‌ی خدمات‌رسانی خارج شده بود.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته در مدیریت امور آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز و در آزمایشگاه مرکزی، مواد مصرفی این دستگاه به‌صورت منظم تأمین‌شده و مشکل نرم‌افزاری پیش‌آمده برای این تجهیز با تلاش‌ها و همکاری‌های شبانه‌روزی کارکنان آزمایشگاه و متخصصین کشور برطرف شده است.

مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: پس از به‌روزرسانی انجام‌شده و تجهیز دستگاه رزونانس مغناطیس هسته‌ی موجود در آزمایشگاه مرکزی، کارشناسان این حوزه در حال آموزش هستند تا به‌زودی خدمات‌دهی این دستگاه از سر گرفته شود.

مددی گفت: طیف‌سنجی رزونانس مغناطیسی هسته یا «اسپکتروفتومتر رزونانس مغناطیسی هسته» (‌NMR) از جمله تجهیزات آزمایشگاهی است که برای تعیین خواص مغناطیسی برخی از هسته‌ها مانند کربن و هیدروژن استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با استفاده از اسپکترومتر رزونانس مغناطیسی هسته‌ می‌توان خواص فیزیکی و شیمیایی اتم‌ها یا مولکو‌ل‌ها را مشخص کرد، گفت: اسپکتروسکوپی رزونانس مغناطیسی هسته‌ متکی بر تشدید مغناطیسی هسته است و می‌تواند اطلاعاتی درباره ساختار، دینامیک، حالت واکنش و محیط شیمیایی مولکول‌ها ارائه دهد؛ استفاده رایج طیف‌سنج رزونانس مغناطیسی هسته‌، در شناسایی ساختار ترکیبات آلی یا ویژگی‌های مولکول‌های آلی است.

مسئول فنی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: طیف‌سنجی رزونانس مغناطیسی هسته‌ (NMR)، پرکاربردترین تجهیزات اسپکتروسکوپی برای تشخیص ساختار مولکول‌های آلی، است. اسپکتروفتومتر تشدید مغناطیسی هسته برای تعیین ساختار انواع ترکیبات آلی، آلی- معدنی، پلیمر و ... با سرعت بسیار زیاد استفاده می‌شود.

 

درج شده توسط: مدیر سایت