13 12 2022 23:18
کد خبر : 1584683
تعداد بازدید : 588

دانشگاهیان نقشی بی‌بدیل در ایجاد صلح و آرامش در جهان دارند

 

 

 

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشگاهیان در کنار سیاست‌مداران می‌توانند نقشی ویژه و بی‌بدیل در تحقق صلح و آرامش در جهان داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌محمد آخوندعلی پیش از ظهر امروز چهارشنبه 23 آذرماه در نشست توسعه‌ی همکاری‌های علمی و فرهنگی میان این دانشگاه و دانشگاه دولتی ایروان کشور ارمنستان که با حضور سفیر این کشور همراه بود با گرامی داشت سی‌امین سالگرد همکاری‌های دو کشور بیان کرد:  در سال 2020 روسای جمهور دو کشور ایران و ارمنستان بر همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند و این مسئله نیز از سوی وزرای علوم دو کشور نیز پیگیری شده است.

وی افزود: امروز دانشگاه شهید چمران اهواز میزبان سفیر کشور ارمنستان است و امیدواریم این نشست زمینه‌ی توسعه‌ی فعالیت‌های علمی و آموزشی میان این دانشگاه و دانشگاه‌های کشور ارمنستان به‌خصوص دانشگاه ایروان را فراهم کند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر حفظ و توسعه‌ی روابط میان دو کشور ایران و ارمنستان و حفظ مرزهای سنتی و دوری از تنش‌های منطقه‌ای گفت: استان خوزستان با مرکزیت شهرستان اهواز، منطقه‌ای وسیع و یکی از استان‌های پرجمعیت و توسعه‌یافته است.

آخوندعلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ظرفیت‌های آموزشی و علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: این دانشگاه دارای بیش از 16 هزار دانشجو و 700 عضو هیئت‌علمی در تخصص‌های مختلف است که بیش از 40 درصد از این دانشجویان در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.

وی، اضافه کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز دارای 400 رشته‌ی تخصصی و آزمایشگاه‌های متعدد است و توانسته‌ایم  ارتباط با صنایع مختلف ازجمله کشاورزی، نفت، گاز، پتروشیمی و... پروژه‌های مختلفی را اجرایی کنیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: ازاین‌رو بسترهای لازم برای همکاری میان این دانشگاه و دانشگاه‌های کشور ارمنستان فراهم است و می‌توان در زمینه‌ی آموزش، تبادل دانشجو، ارتباطات تجاری و گردشگری همکاری داشت.

در ادامه رضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز بیان کرد: دو ملت ایران و ارمنستان از گذشته با یکدیگر ارتباط تاریخی و تمدنی داشته‌اند و حضور ارامنه در ایران همواره پشتوانه‌ای برای روابط میان دو کشور بوده است.

وی، بیان کرد: دسترسی کشور ارمنستان به بازارهای اوراسیا ظرفیت بسیار مهمی است که می‌تواند در توسعه‌ی همکاری‌های دو کشور از آن بهره گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، تصریح کرد: استان خوزستان یکی از مناطق ثروتمند دنیا محسوب می‌شود و خوشبختانه در بسیاری از حوزه‌های مانند توسعه‌ی نیشکر در جایگاه برتری در منطقه قرار داریم.

فتوحی، خاطرنشان کرد: می‌توان با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، کشاورزی، نفت، گاز، دام‌پروری و... همکاری‌های دوجانبه ایران و کشور ارمنستان را توسعه داد.

وی، گفت: امیدواریم این نشست نقطه‌ی عطفی برای برگزاری نشست‌های دیگر با مسئولان کشور ارمنستان باشد. ایران جزو اولین کشورهایی  است که پس از فروپاشی شوروی استقلال کشور ارمنستان را به رسمیت شناخت و همواره به دلیل حضور ارامنه در کشور ایران پل ارتباطی میان دو کشور برقرار بوده است.

دکتر محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز نیز در این نشست بیان کرد: این دانشگاه بیش از 67 سال قدمت دارد و از حدود 35 سال قبل از دانشگاه شهید چمران اهواز تفکیک‌شده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر 9 هزار دانشجو و 800 عضو هیئت‌علمی در هشت دانشکده‌ی این دانشگاه مشغول به فعالیت‌های علمی و آموزشی هستند.

سرمست، بیان کرد: این دانشگاه علاوه بر رشته‌های علوم پایه و دکتر حرفه‌ای یک هزار و 100 دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد.

گفتنی است دکتر آرسن آواگیان سفیر کشور جمهوری ارمنستان، دکتر واردان وسکانیان رئیس گروه ایران‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان و گاریک گریگوریان دبیر دوم سفارت این کشور پس‌ازاین نشست در مراسم رونمایی از پنج جلد کتاب انتشاریافته در حوزه‌ی کشور ارمنستان که از سوی نورایر مهرابیان ترجمه‌شده است شرکت کردند.

گشایش نمایشگاه اسناد همکاری‌های ایران و ارمنستان در دوره‌ی قاجار بر اساس اسناد گنجینه‌ی ماتناداران، بازدید از موزه‌ی علوم و طبیعت دانشگاه شهید چمران اهواز و مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان(آزفا)، برگزاری نشست مشترک سفیر کشور ارمنستان و هیئت همراه با اعضای هیئت‌علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز از دیگر برنامه‌های برگزارشده است.

 

درج شده توسط: مدیر سایت