24 06 2023 23:00
کد خبر : 1570299
تعداد بازدید : 806

دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شدند

 

 

در آیینی با حضور دکتر رحیم پیغان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشجویان دفتر استعدادهای درخشان و مدال‌آوران المپیاد علمی دانشجویی این دانشگاه، تجلیل شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر پیغان، در این آیین که پیش از ظهر امروز یک‌شنبه چهارم تیرماه در تالار اجتماعات دانشکدۀ کشاورزی برگزار شد، گفت: تجلیل از مقام کسانی که در حوزۀ‌های علمی پیشگام هستند، واجب است.

وی، افزود: کسانی که راه علم را به عنوان مسیر اصلی خود انتخاب کرده‌اند، همواره مورد حمایت خداوند خواهند بود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، با بیان اینکه در آیین امروز از 300 نفر از دانشجویان عضو دفتر استعدادهای درخشان این دانشگاه در مقاطع مختلف تحصیلی تجلیل می‌شود، گفت: این دفتر از سال 1375 در دانشگاه شهید چمران اهواز شروع به فعالیت کرده است و مقررات آن در شورای عالی دفتر استعدادهای درخشان تعیین می‌شود؛ در حال حاضر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه، یک هزار و 300 عضو فعال دارد.

پیغان، شناسایی، حفظ و هدایت دانشجویان استعدادهای درخشان را وظیفۀ اصلی این دفتر دانست و ادامه داد: ساماندهی دانشجویان برای حضور در المپیادهای علمی، ایجاد تسهیلات رفاهی، ورود به مقاطع بالاتر، کمک به اشتغال، امریه و... از دیگر وظایف این دفتر است.

وی، افزود: در استان خوزستان ظرفیت‌های مهمی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و... وجود دارد که لازم است اتصال میان نخبگان با این حوزه‌ها حفظ شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، دربارۀ تسهیلات بنیاد نخبگان برای دانشجویان استعدادهای درخشان، خاطرنشان کرد: هفتم اسفندماه سال گذشته در ابلاغی به دانشگاه‌ها اعلام شد که از سوی این بنیاد، تسهیلاتی از جمله اشتغال، مسکن، جذب در نهادهای فناور، کمک هزینۀ اعزام به فرصت‌های کوتاه و بلند مدت و... به دانشجویان استعدادهای درخشان اختصاص داده می‌شود.

پیغان، دربارۀ اجرای طرح تحول از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: افزایش کیفیت، اشتغال‌زایی، توسعۀ انسانی و تولید ثروت شعاری است که از سوی وزارت عتف تدوین شده است، تا بر اساس آن رشد کمی دانشگاه‌ها متوقف شده و دانشگاه‌های نخبه‌پرور افزایش یابند.

وی، بیان کرد: در این طرح منابع انسانی، سرمایه محسوب می‌شود و از این رو لازم است این منابع که دانشجویان استعدادهای درخشان جزو آنان هستند نگهداری و برای آنان برنامه‌ریزی شود.

در ادامه دکتر حویزی، رئیس دفتر شناسایی، حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به شیوه‌نامۀ عضوگیری سالانۀ این دفتر در مقطع کارشناسی، گفت: گذراندن حداقل 32 واحد درسی در سال تحصیلی، داشتن بالاترین میانگین  معدل در دو نیم‌سال و کسب میانگین معدل 17 از شروط لازم برای عضویت در این دفتر است.

وی افزود: همچنین دانشجویانی که هنگام ورود به دانشگاه نمرۀ کنکور آن‌ها بالاتر از حداقل دو و نیم انحراف معیار از میانگین نمرات در گروه‌های آزمایشی کنکور سراسری باشد (این افراد صرفا از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور به دانشگاه معرفی می‌شوند) و دانشجویانی که در هنگام ورود به دانشگاه، رتبۀ کنکور آن‌ها در آزمون سراسری کشوری زیر یک هزار باشد، در سال اول برای مدت یکسال می‌توانند عضو دفتر استعدادهای درخشان شوند. همچنین دانشجویان سال سوم کارشناسی که در مرحلۀ نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور رتبۀ زیر20 را کسب کنند، می‌توانند در سال چهارم به عضویت دفتر استعداد درخشان درآیند.

رئیس دفتر شناسایی، حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: گذراندن 20 واحد درسی در سال اول تحصیل، کسب بالاترین میانگین معدل در دو نیم‌سال تحصیلی و میانگین معدل 17 جزو شرایط لازم برای عضویت دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در این دفتر است.

حویزی، افزود: همچنین دانشجویان برتر کارشناسی که از طریق آیین‌نامۀ پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان وارد دورۀ کارشناسی ارشد شده‌اند، دانشجویان دارای رتبۀ یک تا 10 کنکور سراسری کارشناسی ارشد و یا دانش‌آموختگان رتبۀ اول در میان ورودی‌های یک رشته در دورۀ کارشناسی، می‌توانند عضو این دفتر شوند.

وی در ادامه، گذراندن 16 واحد درسی در سال اول تحصیل، کسب بالاترین میانگین معدل و دارا بودن معدل 18 را از شرایط عضویت دانشجویان مقطع دکتری در این دفتر دانست و گفت: همچنین دانشجویان که از طریق آیین‌نامۀ پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان به مقطع دکتری راه یافته‌اند، دانشجویان دکتری دانش‌آموخته شده با رتبۀ اول در دورۀ کارشناسی ارشد و رتبه‌های نخست با معدل بیش از 18 در هر دوره دکتری (حداقل سه نفر) می‌توانند عضو این دفتر شوند.

رئیس دفتر شناسایی، حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: دانشجویان نمونۀ کشوری، دانشجویان دارای عنوان در مسابقات علمی و المپیادهای ملی و بین‌المللی معتبر کشوری، آسیایی و جهانی حائز مقام اول، حافظان کل قرآن کریم و دانشجویان حائز رتبه‌های کشوری و بین‌المللی در زمینه‌های ورزشی و هنری می‌توانند عضو این دفتر شوند.

 

 

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت