06 05 2019 06:39
کد خبر : 1714801
تعداد بازدید : 567

حجم ذخیره سد کرخه به 5.5 میلیارد مترمکعب کاهش‌یافته است

 

 

مدیر گروه مهندسی محیط‌زیست دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: حجم ذخیره سد کرخه در حال حاضر به 5.5 میلیارد مترمکعب کاهش‌یافته و این سد در سیل‌های اخیر به وظایف خود به‌خوبی عمل کرده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر سید محمود کاشفی پور در چهل و نهمین نشست کافه کتاب این هفته دانشگاه که ظهر روز گذشته 15 اردیبهشت‌ماه با موضوع "مدیریت بحران سیل" در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: ورودی به این سد در سیل‌های اخیر به بیش از 2 هزار مترمکعب در ثانیه افزایش‌یافته بود که به‌ناچار خروجی نیز به همین میزان افزایش یافت و در حال حاضر حجم ذخیره سد کرخه از 6 میلیارد مترمکعب به 5.5 میلیارد مترمکعب کاهش‌یافته و ارتفاع آب در سد به 221 متر رسیده است.

وی افزود: در مقطعی از بحران سیل اخیر شایعه شکستن سد کرخه مطرح شد که در این خصوص باید گفت به دلیل نوع سد و تجهیزات کنترل نصب‌شده بر روی آن، نگرانی از بابت تخریب سد وجود ندارد و دلیل انتشار شایعه شکستن سد این بود که در سال 1383 و زمان آبگیری میزان نشت از بازوی راست آب‌بند سد، زیاد و بیش‌ازحد مجاز (12 مترمکعب در ثانیه) بود که در همان سال اصلاح شد.

عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز درباره دلیل عدم آبگیری کامل سد کرخه در سال‌های گذشته نیز، عنوان کرد: آبی برای آبگیری کامل سد کرخه وجود نداشت، و برای آبگیری کامل نیاز بود که سه سال خروجی این سد مسدود شود که به دلیل نیازهای پایین‌دست امکان نداشت.

کاشفی پور در پایان اضافه کرد: مخزن سد کرخه برای این حوضه بزرگ بوده و صحیح این بود که مخزن کوچک‌تری روی کرخه ساخته می‌شد و سد دیگری نیز روی رودخانه کشکان ایجاد می‌شد.

گفتنی است در این نشست که با حضور دکتر قمشی، دکتر ناصری، دکتر داوودی و دکتر زارعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه برگزار شد، مسائل پیرامون سیل‌های اخیر موردبررسی قرار گرفت و در پایان نیز دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی شرکت‌کننده در این نشست به بیان سؤالات خود پرداختند.

                        

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت