حاکمیت، دانشگاه و صنعت سه رکن موثر توسعۀ جامعه هستند/ لزوم تشکیل کارگروه ویژۀ نظریهپردازی و بررسی مشکلات منطقهای - دانشگاه شهید چمران اهواز
12 12 2023 23:53
کد خبر : 1748954
تعداد بازدید : 667

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: حاکمیت، دانشگاه و صنعت سه رکن توسعه هستند و اگر هماهنگی و انسجام میان این سه وجود نداشته باشد، توسعهای منسجم و پایدار نیز حاصل نخواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر آخوندعلی، در دومین همایش ملی و اولین همایش بینالمللی توسعۀ اجتماعی که در تالار اجتماعات دانشکدۀ اقتصاد و علوم اجتماعی برگزار شد بر لزوم تشکیل کارگروه ویژۀ عملی برای بحث و نظریهپردازی حل مشکلات منطقه و استان تاکید کرد و افزود: دانشکدۀ اقتصاد و علوم اجتماعی میتواند زمینهساز تشکیل این کارگروه باشد.
وی در بخش ابتدایی صحبتهای خود با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) بیان کرد: این ایام و مناسبت را به جامعۀ دانشگاهی، به خصوص دختران دانشجو که حضرت فاطمه (س) را الگوی خود قرار دادهاند، تسلیت میگویم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به مشکلات پیش آمده در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: امیدواریم به زودی رژیم فاسد اسرائیل شکست خورده و این فساد بزرگ از زمین پاک شود و با ظهور حضرت حجت (عج) و آنانی که در رکاب ایشان هستند بنیان صهیونیسم برچیده شود.
آخوندعلی با گرامیداشت روز دانشجو، گفت: 16 آذرماه، نماد یادآوری روز استکبار ستیزی دانشجویانی است که در مخالفت با سفر معاون رئیس جمهور امریکا به ایران برای از سرگیری روابط با بریتانیا بعد از کودتای ۲۸ مرداد سال 1332، سه تن از آنها به شهادت رسیدند. به مناسبت این ایام، آیینهایی در دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد و برخی اعضای هیئت دولت با حضور در جمع دانشجویان این دانشگاه با آنان دیدار کردند و در نشستهایی به سوالات و انتقادهای دانشجویان، پاسخ دادند. همچنین دانشگاه شهید چمران اهواز در هفتۀ گذشته محور برگزاری هفتۀ پژوهش و فناوری در سال 1402 بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برگزاری نشستهای دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و لزوم تشکیل هیئت اندیشهورز منطقهای، بیان کرد: برخی اسناد بالادستی به بررسی مجدد نیاز دارد. استان خوزستان در بخشهای مختلف کشاورزی، امنیت غذایی، اقتصادی، صنایع کلان و... از قطبهای کشور است و در تولید گندم و ذرت جزو استانهای نخست هستیم. ما در چنین منطقهای زندگی میکنیم، اما در اسناد بالادستی مطالعات زیستی مناطق بلند و پست کمتر دیده شده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: در نشستی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع اشاره کردهام که مفهوم مطالعات زیستی مناطق بلند و پست به معنای بررسی ظرفیتهای مهم از جمله ظرفیتهای دریایی است که مقام معظم رهبری هم در سخنان اخیر خود به اقتصاد دریامحور اشاره کردهاند. در کشورمان کیلومترها مرز آبی وجود دارد و مراکز آموزش عالی مرتبط با این حوزه میتوانند تاثیر بسزایی در توسعه و پویایی این اقتصاد مهم در کشورمان داشته باشند.
آخوندعلی، گفت: ظرفیتهایی مانند کشاورزی، صنعت نفت، طرح توسعۀ نیشکر، پتروشیمی، صنعت گردشگری و... در استان خوزستان در اسناد بالادستی یا به صورت تیتروار به آن پرداخته شده است و یا به آن اشارهای نشده است. همچنین هور شادگان و هورالعظیم از ظرفیتهای مهم در استان خوزستان هستند که در شرایط ترسالی و خشکسالی شرایط ویژهای دارند و وضعیت آبزیان، طیور، جانوران و گیاهانی که در حاشیۀ هورها وجود دارند به مطالعات گستردهتری نیاز دارد.
وی، افزود: 25 سال قبل مطالعاتی در زمینۀ تپهها و شنهای روان که در کشاورزی «ماسههای بادی» نامیده میشود، انجام دادهام و بررسیها نشان میدهد که خاکشناسان اینها را از نظر ردۀ خاکشناسی به دلیل تپهای بودن و ساختمان نداشتن در ردههای کم ارزش قلمداد کرده اند. در حالی که عصارۀ اشباع این خاکها در حدود ۳۰۰ میکروموس است که جزو شیرینترین خاکها محسوب میشوند و با استفاده از روشهای نوین آبیاری تعدادی از محصولات را با بهرهوری و کیفیت بالا میتوان تولید کرد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: استان خوزستان دارای چهار ویژگی و شاخص دریا، جلگه، دامنهها و بلندیها است؛ این چهار ویژگی، چهار نوع اقلیم را در استان ایجاد کرده است که میتواند در بخش گردشگری فرصتی مهم برای استان باشد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: دانشگاه شهید چمران و دانشکدۀ اقتصاد و علوم اجتماعی آن دارای ظرفیتهای مهمی برای حل مشکلات اجتماعی است. مسائل و مشکلات مناطق حاشیهنشینی، اعتیاد، کودکان کار، زندانیان مالی و غیر مالی و ... از مسائلی است که باید در این دانشکده مورد بررسی قرار گیرد.