جلسهی شورای هماهنگی و برنامهریزی مناطق دهگانه پژوهش و فناوری کشور - دانشگاه شهید چمران اهواز
26 05 2022 05:37
کد خبر : 1597650
تعداد بازدید : 573

جلسهی شورای هماهنگی و برنامهریزی مناطق دهگانه پژوهش و فناوری کشور به صورت مجازی و با حضور دکتر صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز ، دکتر علی محمد آخوندعلی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز در این جلسه که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به طراحی محورهای اصلی پژوهشی در این دانشگاه اظهار داشت: این جلسه با هدف این است که دانشگاه ها ماموریت گرا باشد و دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به عنوان محور اصلی این ماموریت ها فعالیت خواهد داشت؛ در آینده ای نزدیک نیز تمامی پتانسیلها ، ظرفیتها، توسط دانشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین دکتر کیاست معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در ابتدا به بخشی از اقدامات و عملکرد دانشگاه در حوزه پژوهشی اشاره کرد و گفت: در منطقه ۱۰ سه دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان ، دانشکده صنعت نفت در آبادان و دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول فعالیت می کنند؛ دانشگاه تخصصی علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان در کنار دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت می کنند.
وی افزود: در کنار این دانشگاه ها پارک علم و فناوری خوزستان تعامل و همکاری خوبی دارد، مراکز متعددی از مراکز رشد و فناوری در اهواز فعالیت می کنند که این یکی از ظرفیت های خوب خوزستان به شمار می رود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت:
امید است با برنامه ریزی های مناسب بتوانیم از ظرفیت این مراکز پژوهشی استفاده کنیم و به سایر شهرهای استان نیز این مراکز را وارد کنیم؛ خوزستان موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی مناسبی دارد و همین امر باعث ایجاد پتانسیل هایی شده که ارتباط زمینی، دریایی و هوایی باعث شده که خوزستان نسبت به سایر استانها شرایط خاص و استراتژیکی داشته باشد.
وی ادامه داد: منابع نفت و گاز در منطقه به خوبی وجود دارد اما چالش ها و مشکلات نیز است که باید برای رفع این مشکلات تلاش کنیم؛ همچنین منطقه ویژه اقتصادی بندر امام بسیاری از صنایع را در خود جای داده که این نیز از ظرفیت های مناسب است؛ صنایع فولاد و نورد نیز در خوزستان فعالیت می کنند؛ ۹ واحد کشت و صنعت نیشکر نیز از ظرفیت های خوب استان است.
دکتر کیاست گفت: همچنین ذخایر با ارزشی از آبزیان و مجتمع های بزرگ پرورش ماهی و دامپزشکی داریم که فضای مناسبی برای کاشت، داشت و برداشت محصولات در سه فصل را ایجاد کرده است.
وی افزود: همچنین وجود تالابهای بینالمللی در استان خوزستان نیز یکی دیگر از ظرفیتهای مناسبی است که در این استان استراتژیک وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه شهید چمران اهواز ۶۰۲ عضو هیئت علمی و بیش از ۱۵ هزار دانشجو و بیش از ۸۰۰ دانشجوی خارجی دارد این ظرفیت مناسبی برای ارتقای سطح علمی دانشگاه است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت:
دانشگاه شهید چمران اهواز در سه سال گذشته موفق شده در بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گیرد. در سالهای اخیر نیز از رتبه ۲۱ به سمت رتبه های بالاتر حرکت کرده و در این زمینه موفقیت های خوبی حاصل شده است.
وی بیان کرد: این جایگاه نشاندهنده توجه ویژه به ماموریت های علمی و پژوهشی و همچنین حرکت به سمت توسعه حوزه پژوهش فناوری دانشگاه است.
وی افزود: در حال حاضر باید به سمت کارهای پژوهش محور جلو برویم و از ظرفیتهای ممکن نهایت استفاده را داشته باشیم. توسعه پایدار در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی، توسعه منابع آب و انرژی ، آموزش عالی و منابع انسانی ، تحقق شعار سال و ظرفیتسازی در حوزه دانش بنیان، توسعه مراکز تحقیقاتی از ماموریت های مهم دانشگاه بوده است.
وی ادامه داد: تمام صنایع استان از آب و خاک خوزستان استفاده می کنند و بعضی آلوده کننده محیط زیست هستند و نیاز است که پسماندها در حوزه مسئولیتهای اجتماعی بیشتر ورود کنند.
دکتر تمثیلیان گفت: ماموریتگرایی دانشگاههای منطقه ۱۰ از محورهای اصلی این جلسه است، به زودی کارگروه مربوطه با حضور استاندار خوزستان برگزار می شود و تلاش داریم تا ماموریت های بیشتری در این زمینه بهتر انجام شود.
وی تصریح کرد: برای هر کار پژوهش باید یک شرکت تاسیس شود که بی شک کارآفرینی را به دنبال دارد؛ سه شرکت در دانشگاه شهید چمران فعالیت می کنند که حدود ۶۵ نیرو را استخدام کرده اند.
همچنین دکتر راضی جلالی در این جلسه گفت: معاونت پژوهشی دانشگاه و پارک علم و فناوری دو باروری ارتباط وزارت علوم و صنعت است ، زمانی می توانیم موفق باشید که این دو بازو در کنار هم بوده و ارتباط خود را با صنعت تقویت کنند.
وی افزود: رفع نیازها و حل مشکلات صنایع و همچنین ارتقای حوزه فناوری و اشتغالزایی از ماموریتهای مشترک پارک علم و فناوری و معاونت پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز است.
همچنین دکتر طالبی سرپرست دفتر سیاست گذاری، برنامه ریزی و توسعه فناوری گفت: پیوند ظرفیت های علمی و پژوهشی با صنعت یکی از ماموریتهای اصلی ما است که به دانشگاههای منطقه ۱۰ ابلاغ می شود و اعتبار مورد نیاز نیز اختصاص داده می شود.
وی افزود: همچنین یکی دیگر از موارد مطرح شده ارتقای کیفیت فعالیت دانشنامه های این منطقه است که باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد؛ درآمد اختصاصی از بخش های پژوهشی و فناوری و نوآوری از دیگر رسالت های سایت که باید به آن بیشتر توجه شود.
سرپرست دفتر سیاست گذاری، برنامه ریزی و توسعه فناوری گفت: درآمدهای تخصصی آزمایشگاه ها نیز مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت های ممکن استفاده شود؛ برنامه های پژوهش و نوآوری دانشگاه ها در طرح های آمایش مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: از ظرفیت های مردمی در بحث نوآوری در کنار توجه به دولت و صنایع مورد توجه قرار گیرد ؛ شناسایی ظرفیت های مردمی توسط دانشگاه ها به خوب می تواند انجام شود.
دکتر تمثیلیان مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه از سه سال پیش ارتقای خوبی داشت و طرحهای یکپارچهسازی خوبی برای ارتقای سطح علمی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در دانشگاه شهید چمران اهواز با توجه به شکل گیری مدیریت یکپارچه آزمایشگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی به دو دسته اصلی تحقیقاتی و تخصصی تقسیم شده است؛ آزمایشگاه مرکزی در مساحت ۲ هزار متر مربع و ظرفیت بیش از ۳۰ دستگاه هایتک فعالیت می کند.
دکتر تمثیلیان گفت: تعدادی از تجهیزات در دانشکده ها و تعداد دیگر دستمایه های تخصصی و اصلی در آزمایشگاه مرکزی مستقر است؛ دستاوردهای بزرگی در این سال ها داشتیم که در سال ۲۰۰۵ عضو ستاد نانو شدیم ، بعد از سال ۲۰۱۰ در شبکه شائو عضو شدیم و در شبکههای راهبردی نیز دستاوردهای خوبی داشتیم.
وی اظهار داشت: از سال ۲۰۱۲ همکاری خوبی با اداره استاندارد خوزستان و اداره استاندارد کل کشور داشتیم ؛ خدمات خوبی توانستیم ارایه دهیم و دستاوردهای خوبی را برای دانشگاه به دست آوریم.
مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در سال ۱۴۰۱ میتوانیم رتبه بالاتر از ۲۹ را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: اکنون باتوجه به فعالیت های که داریم در سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد ۱۷۱۲۵ که از مهمترین آیتم های دانشگاهی است نیز میتوانیم به جایگاه بالایی دست پیدا کنیم.
دکتر تمسیلیان گفت: اکنون در زمینه مدیریت خرید تجهیزات، دانشگاه ها باید از تجربیات خود به خوبی استفاده کنند.
وی بیان کرد: بانک اطلاعات از نحوه خدمات آزمایشگاهی از دیگر مواردی است که باید در بین دانشگاه های منطقه ۱۰ وجود داشته باشد چرا که بارها شده دانشگاه ها تجهیزات مشابهی را خریداری کردند و خدمات تکراری ارایه دادند.
مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: همچنین بحث اچ اس ای که یکی از مهمترین موارد آزمایشگاهی است و ما به آن توجه کافی نداریم باید مورد توجه قرار گیرد؛ امید است بتوانیم از ایجاد مشکلات پیشگیری کنیم تا ایمنی خاطر برای کارشناسان ایجاد شود.
جلسه منطقه ۱۰ شورای هماهنگی و برنامه ریزی مناطق دهگانه پژوهش و فناوری کشور با حضور دکتر حسین ذوالقرنین معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، دکتر رضا مسیبی بهبهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نفت، دکتر مجید مرادی سبزکوهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خاتم الانبیا بهبهان، دکتر مهدی سرادار زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دکتر روحانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دکتر محمد راضی جلالی رئیس پارک علم و فناوری خوزستان و جمعی از اساتید اعضای هیات علمی و مسئولان دانشگاههای منطقه ۱۰ کشور به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.