14 06 2019 19:59
کد خبر : 1712605
تعداد بازدید : 533

توصیه های مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه در خصوص مصرف داروی ریتالین

 

ریتالین و عوارض آن.....

ریتالین داروئی است که از سوی پزشک برای کودکان بیش فعال تجویز می شود و خواب را کم می کند اما این موضوع که افراد بالغ به منظور افزایش یادگیری و زمان بیشتر بیدار ماندن از آن استفاده می کنند دارای عوارضی خواهد بود که شناخته شده ترین آن پرخاشگری و ایجاد اختلال در سیستم اعصاب مرکزی است.

دانشجویانی که فکر می کنند شب امتحان باید درس بخوانند باید بدانند همانطور که خواندن لازم است، خوابیدن هم لازم است. چرا که زمانی که مغز وارد فاز پردازش اطلاعات می شود در صورتی که استراحت کند این پردازش اطلاعات به نحو مطلوبی صورت می گیرد.

در صورتی که استراحت وجود نداشته باشد مغز نمی تواند آن اطلاعات را پردازش کند پس بیدار ماندن طولانی نمی تواند کمک زیادی به یادگیری در شب امتحان نماید.

مصرف کنندگان تصور می کنند قرص های ریتالین بی خطر هستند و عوارض ناشی از سوء مصرف مواد مخدر را ندارند در حالی که عوارض مصرف خودسرانه قرص های ریتالین در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین است.

پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام می‌کنند ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اکستازی، بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از کراک، هرویین و سایر مواد مخدر است.

نکته مهم مشترک در بین همه مصرف کنندگان خودسرانه داروی ریتالین، این است که آنها دانشجویانی هستند که در طول ترم درس نمی خوانند و برای یادگیری درسی که حداقل فراگیری آن به دو ماه زمان نیاز دارد، می خواهند فقط یک یا دو شب زمان بگذارند.

به این ترتیب نیاز به شب بیداری، انرژی و تمرکز بیشتر در آن شب دارند که به سمت مصرف این داروی روان گردان زیان آور کشیده می شوند.

اغلب این دانشجویان در عادت های تحصیلی و انگیزش؛ انگیزش کلی و خاص، دچار مشکل هستند و مهارت مطالعه ندارند و می خواهند همه مشکلات خود را با مصرف یک قرص ریتالین رفع کنند.

بنابراین دانشجویان مصرف کننده ریتالین، آن را جانشین عادت تحصیلی خود می کنند و به جای آنکه روش تحصیل و زمانی که باید برای این کار اختصاص دهند را اصلاح کنند و سبک زندگی دانشجویی را انتخاب کنند، دنبال نتیجه گیری یک شبه و یکباره هستند.

در حالی که اگر آنها حجم درس خود را در طول ترم تقسیم کنند و درست یاد بگیرند، بیش از ۹۰ درصدشان نیازی به مصرف ریتالین ندارند.

 

*شایع ترین عوارض مصرف خود سرانه قرص های ریتالین عبارتند از:

-  عصبی شدن و بی خوابی

-  حالت تهوع و استفراغ

-   احساس سرگیجه و سردرد

-   تغییرات ضربان قلب و فشار خون، که معمولا به صورت افزایش است ولی در مواردی به شکل کاهش دیده می شود.

-  خارش و جوش های پوست

-   دردهای شکمی, کاهش وزن و مشکلات معده

-  مصرف دایمی و اعتیاد(وابستگی)

-  بروز حالت های روان پریشی (جنون) و علایم وابستگی به ریتالین

-  بروز افسردگی پس از قطع مصرف

 

*عوارض مصرف مقادیر زیاد ریتالین:

-   از دست دادن اشتها و سوء تغذیه

-  لرزش و پرش عضلات

-  تب,تشنج و سردرد

-  نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که در مواردی می تواند به شکل خطرناکی ادامه پیدا کند

-   تکرار حرکات و اعمال بی هدف

-   بروز حالت های پارانویید(سوء ظن), توهم و هذیان

-  احساس حرکت و جنبش حشرات در زیر پوست

-  مرگ (سوءمصرف ریتالین منجر به مرگ نیزشده است)

                                  مرکز مشاوره دانشجویی

                                 دانشگاه شهید چمران اهواز

 

درج شده توسط: مدیر سایت