03 12 2023 23:49
کد خبر : 1750141
تعداد بازدید : 828

توسعۀ کشور جز با ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه محقق نمی‌شود

 

 

 

 

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، لازمۀ توسعۀ کشور را ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه دانست و افزود: برای توسعۀ اساسی کشور راهی جز بنیان نهادن امور براساس امور علمی و فناوری وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌محمد آخوندعلی، پیش از ظهر امروز دوشنبه 13 آذرماه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه که در تالار اجتماعات شهید مطهری دانشکدۀ علوم، برگزار شد، از برگزارکنندگان این آیین تقدیر کرد و به افراد برگزیده به عنوان پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در سال 1402، شادباش گفت.

وی، افزود: یکی از رسالت‌های هفتۀ پژوهش و فناوری، تجلیل از پژوهشگران و فناورانی است که در این حوزه پیشران بوده و همواره برای توسعۀ علم و دانش در تلاش هستند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: توسعۀ کشور و به تبع آن استان خوزستان و ارتباط با بخش‌های مختلف از جمله صنعت و جامعه، یکی از برنامه‌های مهم دانشگاه است که در این زمینه، تلاش کرده‌ایم برگزاری نشست‌هایی با مسئولان استانی و کشوری، زمینۀ گشترش همکاری‌های بیشتر را فراهم نماییم.

آخوندعلی، با اشاره به همکاری‌های این دانشگاه با دستگاه‌های اجرایی استان، خاطرنشان کرد: در همکاری با شهرداری اهواز، داوری طرح‌های مطالعاتی جمع‌آوری آب‌های سطحی این شهر توسط دانشگاه شهید چمران اهواز، اجرایی شد. همچنین این مطالعات برای برخی دیگر از شهرهای استان نیز انجام شده است که براساس آن اعتبارات مناسبی نیز برای این طرح‌ها درنظر گرفته شد.

وی، در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برخی از مشکلات دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: یکی از برنامه‌های دانشگاه راه‌اندازی پردیس مستقل علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز است که با تلاش مجموعۀ دانشگاه، این مهم اجرایی شد و امیدواریم با جذب اعتبارات لازم بتوانیم زمینۀ توسعۀ هرچه بیشتر استان را با راه‌اندازی این پردیس، فراهم نماییم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، از تحقق طرح بورس دانشجویان این دانشگاه در صنایع استان خبر داد و افزود: از این پس دانشجویان برتر دانشگاه می‌توانند با استفاده از این بورس با صنایع استان همکاری نمایند. این فرصت می‌تواند زمینۀ همکاری هرچه بیشتر دانشگاه با صنایع و همچنین شکوفایی استعدادهای دانشجویان را فراهم نماید.

آخوندعلی، تصریح کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز ارتباط تنگاتگی با دستگاه‌های اجرایی استان دارد و براین اساس تفاهم‌نامه‌هایی نیز با صنایع کلان و ادارات استان، منعقد شده است که این مسئله بی‌شک موجب پیشرفت دانشگاه خواهد شد.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین عادلی‌نژاد، مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان، بیان کرد: در هفتۀ پژوهش و فناوری مسائل مختلفی از جمله امور اجتماعی و... طرح می‌شود و پژوهشگران بخشی از فرآیند برنامه‌های این حوزۀ مهم هستند.

وی، بیان کرد: از نگاه دینی، تاریخ و میراث گذشته ما، در حوزۀ علم و دانش و تفکر، قابل مباهات است. وقتی گذشته و میراث قدیم کشورمان را مورد بررسی قرار می‌دهیم، به گذشتۀ خود افتخار می‌کنیم و امروز یکی از گسست‌های جامعۀ ما این است که نتوانسته‌ایم گذشته را به خوبی برای جوانان تبیین نماییم.

مسئول دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان، خاطرنشان کرد: وقتی سلوک پیامبر اکرم (ص) را بازخوانی می‌کنیم، متوجه اهمیت جایگاه علم و دانش می‌شویم. خداوند در سورۀ نحل می‌فرمایند «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ» و در این آیه بر عمل صالح تاکید می‌فرمایند. حیات طیبه، همان زندگی پایداری است که امروز افراد به دنبال آن هستند و این حیات طیبه از رهگذر عمل صالح محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام و  المسلمین عادلی‌نژاد، تاکید کرد: امیدواریم که این آیین‌ها موجب توجه هرچه بیشتر به حوزۀ علم و دانش و پژوهش شود.

گفتنی است در پایان این آیین از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور دکتر میثم لطفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، دکتر زراسوندی، مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر عبدعلی ناصری، مدیر توسعۀ نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان و جمعی از مسئولان استانی، تجلیل شدند.

 

درج شده توسط: مدیر سایت