تاکید معاون وزیر علوم بر حمایت از فعالیتهای فناورانه و نوآورانۀ دانشگاهها - دانشگاه شهید چمران اهواز

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر حمایت از دانشگاههای فناور و نوآور کشور، گفت: نمیتوان به پارکهای علم و فناوری به عنوان دستگاهی مستقل، دور از اکوسیستم علمی و شهرکی صنعتی و کوچک، نگاه کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر امید رضاییفر، بعد از ظهر امروز یکشنبه 25 تیرماه، در نشستی با حضور مدیران و اعضای هیئت علمی فناور این دانشگاه که در تالار اجتماعات حوزۀ ریاست برگزار شد، بیان کرد: لازم است همافزایی لازم شکل گیرد، تا سلسه مراتب تبدیل علم به فناوری پیموده شده، و در مسیر مشخص و متعادلی قرار گرفته و حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه این معاونت در سال 1400 با هدف تغییر رویکرد دانشگاهها نسبت به فناوری در وزارت عتف ایجاد شده است، بیان کرد: معاونت فناوری و نوآوری تلاش میکند تا دانشگاههای نسل جدید با راهبردی فناورانه و نوآورانه، شکل گیرند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خاطرنشان کرد: در حوزۀ فناوری به فرهنگسازی نیاز داریم تا بتوانیم فضای علمی را در دانشگاهها ایجاد کنیم.
رضاییفر، اعضای هیئت علمی و دانشجویان را فرصت و سرمایهای گرانبها برای دانشگاهها برشمرد و افزود: از دانشگاهها انتظار داریم با بهرهمندی از این فرصتها توجه ویژهای بر لزوم تخصیص پژوهانه به طرحهای فناور، ایجاد مشوق های لازم برای دانشجویان در انجام فعالیتهای پژوهشی و... داشته باشند.
وی خواستار توجه دانشگاهها به طرح «دستیار فناوری» شد و گفت: این طرح میتواند زمینۀ حضور دانشجویان در شرکتهای دانشبنیان و اشتغال آنان در این شرکت را فراهم کند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طرح «ترویج کارآفرینی» را یکی دیگر از برنامههای وزارت عتف دانست و گفت: برای اجرای این طرح منابعی اختصاص داده شده است که امیدواریم دانشگاهها از این فرصت به خوبی بهرهمند شوند.
رضاییفر از عدم فعالیت گروهی و فرهنگ مشارکت در نظام فناوری و نوآوری، به عنوان یکی از مشکلات این حوزه نام برد، و خواستار تشکیل مراکز نوآوری در دانشکدهها با هدف تخصصیسازی فناوری و نوآوری شد.
وی بر ضرورت ارتباط هرچه بیشتر میان دانشگاههای استان خوزستان با صنایع کلان این استان تاکید کرد و افزود: ارتباط میان دانشگاه و صنعت از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین هم مرز بودن این استان با کشورهای همسایه فرصتی است که میتواند به توسعۀ آموزش عالی در استان خوزستان و کشور کمک کند.
در ادامه دکتر شاکریان، معاون پشتیبانی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در این دانشگاه تلاش کردهایم برنامهریزیهایی در راستای جهش فناوری داشته باشیم. در این زمینه با بهرهمندی از ظرفیتهای علمی اعضای هیئت علمی و دانشجویان حرکت رو به رشدی را آغاز کردهایم که می تواند زمینهساز تحقق دیگر اهداف دانشگاه باشد.
وی با اشاره به قدمت حدود 70 سالۀ این دانشگاه در منطقه جنوب غرب کشور، خاطرنشان کرد: پیشینۀ علمی دانشگاه شهید چمران اهواز فرصتی مهم است تا بتوان در ارتباط با صنایع کلان استان، به توسعۀ استان خوزستان و منطقه کمک کرد.
معاون پشتیبانی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: در سالهای گذشته بسیاری از پروژههای پژوهشی مرتبط با استان به دیگر دانشگاههای کشور یا مراکز تحقیقاتی، سپرده میشد. خوشبختانه توانستهایم با تلاش مجموعۀ دانشگاه شهید چمران اهواز، زمینۀ همکاری هرچه بیشتر محققان این دانشگاه با صنایع کلان استان را فراهم کنیم.
دکتر زراسوندی، مدیر کل پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز بیان کرد: بیشترین سیاستهای حال حاضر وزارت عتف در این حوزه تدوین میشود و دکتر زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توجه ویژهای به فعالیتهای مرتبط با فناوری و نوآوری دارند.
رئیس پارک بینالمللی علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران از دریافت مجوز شورای گسترش وزارت عتف برای فعالیت این پارک خبر داد و گفت: مجوز راهاندازی این پارک با هدف توسعۀ دیپلماسی فناوری، دریافت شده است.
در این نشست دکتر میرزایی، سرپرست پردیس مستقل علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، بیان کرد: مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه در سال 1384 راهاندازی شده است که تاسیس این مرکز، زمینهساز ایجاد پارک علم و فناوری در استان خوزستان شده است.
وی بیان کرد: برای دریافت موافقتنامۀ اولیه و راهاندازی پردیس علم و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز، اقداماتی از جمله «ارائۀ فراخوان و جذب 35 واحد فناور اعضای هیئت علمی، فراخوان جذب و پذیرش هستهها و شرکتها، پذیرش پنج شرکت در پردیس»، «پذیرش سه کارگزار در حوزههای امور حقوقی، توانمندسازی شرکت و مدیریت کسبوکار»، «پذیرش شتاب دهندهها» و... انجام شده است.
سرپرست پردیس مستقل علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: همچنین برای راهاندازی این پردیس، زمین و فضای مورد نیاز اختصاص داده شده است و اعضای شورای پردیس نیز منصوب شدهاند.
گفتنی است، این نشست با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز همراه بود که در ادامه به بیان نظرات و پیشنهادی خود دربارۀ مسائل طرح شده، پرداختند.