12 05 2019 23:42
کد خبر : 1714365
تعداد بازدید : 641

تأکید معاون سیاسی استاندار خوزستان بر تحقق تعهدات دولت به سیل‌زدگان

 

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان بر تحقق تعهدات دولت به سیل‌زدگان تاکید کرد و گفت: مهم‌ترین پیامدی که پس از سیل می‌تواند گریبان گیر منطقه شود، عدم تحقق تعهدات از سوی دولت است که فرسایش اعتماد اجتماعی را در پی خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حسین‌علی حسین زاده امروز دوشنبه 23 اردیبهشت‌ماه در نشست کافه کتاب این دانشگاه با موضوع پسا سیل که در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد برگزار شد، بیان کرد: ارتباط دانشگاه با حوزه اجرایی استان یکی از مباحث مثبت سیل‌های اخیر است و خوشبختانه اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در جریان این رخداد همکاری‌های مؤثری با بخش مدیریتی استان داشتند.

وی، اظهار کرد: در بحران اخیر و با حجم آبی که در جریان سیل به سمت اهواز، رُفیع و سوسنگرد می‌آمد اگر نگاه کارشناسی اعضای هیئت‌علمی دانشکده مهندسی علوم آب و راه‌کارهایی که ارائه دادند، نبود خسارات سنگین‌تری را متحمل می‌شدیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: در حوزه مسائل اجتماعی چندین محور وجود دارد؛ مسئله مرگ‌ومیرها در  این‌گونه وقایع، آسیب اجتماعی بسیاری دارد که خوشبختانه در استان خوزستان مرگ‌ومیر ناشی از سیلاب نداشتیم.

حسین زاده، عنوان کرد: در حوزه مسائل بهداشتی و شیوع بیماری‌های واگیردار نیز این مسئله امری طبیعی در تمامی رخدادهای طبیعی است که در جریان سیل اخیر استان خوزستان این مسائل یا به وجود نیامد و یا کاهش یافت والان نیز مسائل مرتبط با خدمات‌رسانی بهداشتی به سیل‌زدگان ادامه دارد.

وی، اذعان کرد: در سیلاب‌های این‌چنینی مردم کم‌درآمد و روستایی بیشتر دچار آسیب می‌شوند؛ در حوزه مدیریت سیل‌های اخیر هیچ‌کدام از شهرهای ما دچار آب‌گرفتگی نشد که بخشی از آن به مسئله سازه‌ای،  ورود دانشگاه و ارائه راهکار به مسئولان و همچنین حضور مردم و دستگاه‌ها برای جلوگیری از ورود سیلاب به شهرها بازمی‌گردد.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، گفت: اما جامعه روستایی به‌خصوص در حوزه کرخه و دز دچار آسیب‌دیدگی شد که معیشت آن‌ها از طریق کشاورزی و دامداری گذرانده می‌شود و بی‌گمان ازاین‌پس پیامدهای معیشتی را برای مردم این مناطق در پی‌داریم.

حسین زاده، بیان کرد: بیش از230 روستا که هرکدام حداقل 500 نفر جمعیت داشتند دچار پیامدهای سیل شده‌اند و جبران آن به برنامه‌ریزی‌های لازم نیاز دارد.

همچنین در این نشست دکتر خادمی زاده رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: با توجه به نقش جامعه دانشگاهی در بهبود وضعیت فرهنگی و سرانه مطالعه، کتابخانه مرکزی از فروردین‌ماه سال 95 به‌منظور استفاده از تجربیات انسانی و به اشتراک گذاشتن کتاب‌های خوانده‌شده در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، تاریخی، روانشناسی، ادبی، جغرافی، هنری و .... اقدام به برگزاری جلسات کافه کتاب کرد.

وی افزود: اتفاق جالبی است اگر این امکان وجود داشته باشد که به‌جای خواندن نوشته‌های برخی از افراد پای صحبت‌های آن‌ها بنشینیم و بتوانیم از تجربیات افراد استفاده کنیم.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: جالب است که بدانیم در خیلی از  کتابخانه‌های کشورهای خارجی تجربیات افراد مختلف در دسترس قرار داده می‌شود و به این شکل برای خواندن کتاب‌های انسانی شرایط لازم فراهم می‌گردد.

خادمی زاده، تصریح کرد: با ایده گرفتن از چنین برنامه‌هایی، نشست امروز کافه کتاب کتابخانه مرکزی با حضور افراد متخصص و صاحب‌نظری که درزمینهٔ سیلاب هم تخصص و هم تجربه لازم رادارند برگزار می‌شود تا بتوانیم از این تجربیات استفاده کرده و در پورتال کتابخانه مرکزی، بخش تاریخ شفاهی این تجربیات را مستندسازی نماییم تا در آینده مورداستفاده قرار گیرد.

گفتنی است در این نشست دکتر زراءنژاد رئیس دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دکتر محمدعلی فیروزی مدیر گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، دکتر غلامرضا گودرزی عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت دانشگاه جندی‌شاپور، دکتر عباس امان الهی عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی و دکتر مصطفی ده چشمه عضو هیئت‌علمی و رئیس مرکز مطالعات پدافند غیرعامل دانشگاه به ایراد سخن پرداختند.

این نشست با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه، دانشجویان و کارکنان دانشگاه برگزار گردید.

 

درج شده توسط: مدیر سایت