تأثیر آموزشهای فنی و حرفهای بر اشتغالزایی/ 12 درصد دانشجویان کشور در رشتههای فنی و حرفهای تحصیل میکنند - دانشگاه شهید چمران اهواز

دبیر هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان خوزستان، توسعۀ آموزشهای فنی و حرفهای را ابزاری نیرومند برای شتابدهی به فرآیند تولید دانست و بر تأثیر مستقیم این آموزشها بر اشتغالزایی و توسعۀ کشور تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر رحیم قاسمیه، در بازدید هیئت نظارت استان خوزستان از ستاد دانشگاه فنی و حرفهای استان، با اشاره به سیاست کشورهای مختلف از جمله هند و کوبا، در توسعۀ آموزشهای فنیوحرفهای، اظهار کرد: بر اساس اهداف برنامۀ ششم توسعۀ کشور در بخش آموزشهای فنی و حرفهای، 50 درصد دانشآموزان و 30 درصد دانشجویان باید در رشتههای فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل باشند.
دبیر هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان خوزستان ادامه داد: در حالی که تنها 35 درصد دانشآموزان و 12 درصد دانشجویان در این رشتهها در حال تحصیل هستند و این آمار نشان دهندۀ عقب ماندن از برنامۀ ششم توسعه است.
قاسمیه، هدف دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان خوزستان را همفکری و همکاری با مؤسسات آموزش عالی استان خوزستان، برای ارتقاء کارآیی و اثربخشی در سه حوزۀ آموزش، پژوهش و فرهنگ برشمرد و اظهار کرد: لازمۀ نظارت و ارزیابی مؤثر بر فعالیت مراکز آموزش عالی و...، کسب اطلاعات کافی دربارۀ برنامههای مؤسسات و بررسی نحوۀ انجام فعالیتها با اهداف است.
در ادامۀ این نشست، دکتر فرهادی، مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به معضل بیکاری دانشآموختگان دانشگاهها، پذیرش دانشجو در مقایسه با سالهای گذشته و ایجاد اشتغال برای دانشجویان پس از پایان تحصیل، خواستار ثبت مشخصات دانشآموختگان در سامانۀ موسسۀ پژوهش و برنامهریزی شد.
در این نشست، مجتبی پورحمزه، کارشناس دبیرخانۀ هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان خوزستان نیز با بیان اینکه رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تخصیص رشته و دانشجو در دانشگاهها، تسریع در تکمیل و بهروزرسانی اطلاعات سامانۀ ساعا و تائید آن از سوی هیئت استانی است، خواستار تکمیل کامل اطلاعات این سامانه شد.
دکتر سید بهزاد علوی، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان خوزستان نیز در این نشست به ارائۀ توضیحاتی دربارۀ ساختار دانشگاه، تدوین و ارسال برنامۀ پنج سالۀ توسعه بر اساس شرایط استان، و بومیسازی به وزارت عتف پراخت.
گفتنی است، در پایان این نشست اعضای هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان خوزستان از بخشهای مختلف دانشگاه فنی و حرفهای دیدن کردند.