11 06 2023 21:20
کد خبر : 1570991
تعداد بازدید : 661

بیش از 97 درصد جمعیت 10 تا 49 سال کشور باسواد هستند

 

 

 

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، گفت: در حال حاضر 97 و یک دهم درصد افراد 10 تا 49 سال کشور باسواد هستند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا عبدی پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشست «تبیین گردهمایی رهیافت‌های نوین سوادآموزی» که در تالار اجتماعات حوزۀ ریاست دانشگاه برگزار شد، گفت: در سال 1357 که نهضت، جریان سوادآموزی را تحویل گرفت، تعداد باسوادهای 10 تا 49 سالۀ کشور 47 درصد بود و در آن سال‌ها نیز فعالیت‌‌های موثری در این حوزه انجام شده بود.

معاون وزیر آموزش و پرورش‌ و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، بیان کرد: برای مردمی‌سازی یک ایده، لازم است از فکر تا عمل آن کار، مردمی‌سازی شود؛ نهضت سوادآموزی در سال 1358 به فرمان امام خمینی (ره) در کشور ایجاد شد  که پایان بی‌سوادی هدف اصلی آن بود.

عبدی، افزود: مخاطب اصلی پیام پایان بی‌سوادی، دولت و آموزش و پرورش نیست بلکه مخاطب آن مردم هستند و بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران نیز در پیام خود اشاره کرده‌اند که بدون اینکه چشم امیدی به دولت داشته باشید، نگاهتان در پیشبرد امور به مردم باشد.

وی، عنوان کرد: زندگی و اقتضاهای زندگی کنونی تغییرات بسیاری داشته و با تعاریف مرسوم در ابتدای ایجاد نهضت سوادآموزی متفاوت است و در حال حاضر تنها خواندن و نوشتن پاسخگوی نیازهای فکری انسان نیست.

معاون وزیر آموزش و پرورش‌ و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، عنوان کرد: در حال حاضر، جریان سوادآموزی بالاخص سواد بزرگسالان مسئلۀ اصلی کشور نیست؛ از سوی دیگر نگاه سازمان‌های مدیریتی کشور به جریان آموزشی بزرگسالان مطلوب نیست و تفاوت میان آموزش رسمی و غیررسمی جدی گرفته نمی‌شود.

عبدی، خواستار مطالبه‌گری  اعضای هیئت علمی دانشکدۀ علوم تربیتی و روان‌شناسی نسبت به مسائل مرتبط با نهضت سوادآموزی شد و اظهار کرد: در این زمینه به دنبال رهیافت‌هایی بوده‌ایم و برای دسترسی به آن تلاش کرده‌ایم از نظرات استادان داخلی و خارجی بهره‌مند شویم تا ماموریت اولیه نهضت را که پایان بی‌سوادی است، محقق کنیم.

وی برگزاری همایش تببین رویداد بین‌المللی رهیافت‌های نوین سوادآموزی را فرصتی مهم عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم در این همایش از ظرفیت‌های پژوهشی، ایده‌های نوین علمی، روان‌شناختی، تربیتی و شرکت‌های دانش‌بنیان در ارتقای سطح کیفی و کمی سوادآموزی کشور بهره‌مند شویم.

گفتنی است این نشست با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مسئولان نواحی آموزش و پرورش استان خوزستان همراه بود.

 

  

 

درج شده توسط: مدیر سایت