بیشترین مصوبات آموزش عالی در سفر دوم هیئت دولت به دانشگاه شهید چمران اهواز اختصاص دارد - دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در دومین سفر هیئت دولت به استان خوزستان اعتبارات خوبی به حوزهی آموزش عالی استان اختصاص یافته است و بیشترین مصوبات برای دانشگاه شهید چمران اهواز تصویب شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمدآخوندعلی، بیان کرد: مصوبهی تکمیل ساختمانهای نیمهتمام دانشگاه شامل ساختمان دانشکدههای مهندسی آب و محیط زیست، علوم ورزشی و اقتصاد و علوم اجتماعی با اعتباری بالغ بر 160 میلیارد تومان از دستاوردهای سفر دوم هیئت دولت برای این دانشگاه است.
وی بیان کرد: از ابتدای حضور در مسئولیت ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز موضوع بورسیهی دانشجویان نخبه در صنایع کلان استان خوزستان طرح شد و در سفر دوم هیئت دولت به استان نیز مسئولان ارشد کشور متوجهی ارتباط دانشگاه با صنایع شدند و بر ضرورت اجرای این طرح تاکید شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: همچنین در این سفر 16 میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات آزمایشگاهی برای دانشکدههای مختلف این دانشگاه مصوب شد. همچنین اعتباری معادل 30 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی به دیگر دانشگاههای استان اختصاص یافته است.
آخوندعلی با اشاره به تصویب اعتبار 100 میلیارد تومانی از محل اعتبارات وزارت نفت به دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد و گفت: این اعتبار با پیگیریهای استاندار خوزستان و پس از تایید در شورای توسعهی استان تصویب شد که جزو مقدمات سفر هیئت دولت به استان خوزستان و برای رفع مشکلات خوابگاهها است.
وی، افزود: همچنین از محل اعتبارت صندوق ارزی بیش از 45 میلیارد تومان به این دانشگاه اختصاص داده میشود که که صرف بازسازی آزمایشگاههای دانشگاه شهید چمران اهواز میشود.
آخوندعلی بیان کرد: همچنین در جریان سفر هیئت دولت به استان خوزستان در نشست شورای آموزش عالی استان خوزستان با حضور دکتر علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان شد که در سال ۱۴۰۲ به اعضای هیئت علمی جوان که در پنج سال گذشته جذب شدهاند ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان پژوهانه اختصاص داده شود؛ همچنین به دانشمندان یک درصد در سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان و به دانشمندان دو درصد نیز ۵۰ تا 200 میلیون تومان پژوهانه اختصاص مییابد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تاکید کرد: برای توسعهی هرچه بیشتر این دانشگاه کارهای بسیاری پیشرو داریم و اقدامات موثری نیز آغاز شده است که امیدواریم بتوانیم با انجام و پیشبرد این فعالیتها به زودی گزارش آن را به جامعهی دانشگاهی شهید چمران اهواز انعکاس دهیم.
*همکاری دانشگاه با دستگاههای اجرایی و صنایع استان
آخوندعلی خاطرنشان کرد: در سفر نخست هیئت دولت به استان خوزستان به دلایل هیچ گونه مصوبهای برای دانشگاه شهید چمران اهواز تصویب نشد و اما با روی کار آمدن گروه مدیریتی جدید در این دانشگاه تلاش کردیم که بتوانیم تعاملات خوبی را با دولت و دستگاههای اجرایی داشته باشیم.
وی افزود: انتقال خط لولهی آبهای سطحی غرب اهواز به رودخانهی کارون از جمله پروژههایی بود که در آن دانشگاه شهید چمران اهواز با شهرداری اهواز همکاری کرد؛ تا پیش از اجرای این طرح بارشهای حدود 10 میلیمتری نیز موجب آبگرفتی معابر معابر شهری میشد که بر این اساس وزارت کشور حمایت مالی از اجرای این پروژه را منوط به تایید تخصصی پروژه از سوی دانشگاه شهید چمران اهواز و رفع نقایص کرده بود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به همکاری این دانشگاه در اجرای طرحهای انتقال آبهای سطحی در شهرستانهای آبادان، خرمشهر، دزفول، شادگان و... گفت: این دانشگاه علاوه بر همکاری در تایید و رفع نقص طرح انتقال آبهای سطحی شهر اهواز برای عبور خطوط لوله از اراضی این دانشگاه نیز همکاری کرده است که این طرح در قالب تفاهمنامهای میان دانشگاه شهرداری و اهواز منعقد شده است.
آخوندعلی دربارهی اجرای طرح آبرسانی غدیر نیز گفت: این دانشگاه در اجرای این طرح عظیم نیز همکاری داشته است و دیدگاههای متخصصان حوزهی منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز در انجام این طرح تاثیر بسزایی داشته است، اما مغفول مانده است.
وی، تصریح کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز در اجرای بیش از 10 پروژهی تاثیرگذار دیگر با صنایع کلان استان همکاری داشته است که از جمله آن میتوان به ارزیابی و نظارت بر اجرای فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری و همکاری با جهاد نصر اشاره کرد.
آخوندعلی، تصریح کرد: دیدگاه مسئولان دانشگاه این است که کارگروه آموزش عالی تحت نظارت دانشگاه مادر و با حضور استاندار خوزستان تشکیل شود تا بتوان از ظرفیت نخبگان استان در پیشبرد برنامهها و توسعهی استفاده کرد.
*حل مشکلات رفاهی در دستور کار است
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود با نکوداشت سالروز شهادت استاد شهید مطهری و شادباش فرارسیدن روز معلم به اعضای هیئت علمی، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز بیش از 600 عضو هیئت علمی دارد که در برپایی کلاسهای درس به صورت مجازی و در دوران همهگیری بیماری کرونا، بازگشایی دوبارهی دانشگاه، فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاه، ارتباط با جامعه و صنعت و... همکاری شایانی را داشتهاند که این مسئله جای تقدیر فراوان دارد.
آخوندعلی، افزود: به مناسبت روز معلم و پاسداشت تلاشهای انجام شده با نظر هیئت رئیسهی دانشگاه شهید چمران اهواز هدایایی به اعضای هیئت علمی این دانشگاه اهدا میشود تا قدردان زحمات استادان این دانشگاه باشیم.
وی با گرامیداشت روز جهانی کارگر، گفت: این روز را نیز به همهی کارگران زحمتکش دانشگاه شهید چمران اهواز تبریک میگوییم؛ خوشبختانه بدین مناسبت در دانشکدههای مختلف از تلاشهای این عزیزان تقدیر میشود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: درسال قبل به همهی تقاضاهای کمک به ازدواج فرزندان کارکنان پاسخ داده شد و 10 تا 15 میلیون تومان اهدا شده است؛ امسال نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستور رفع محدودیت در این زمینه را داده است و در دانشگاه شهید چمران اهواز نیز این روند ادامه خواهد یافت.
آخوندعلی، گفت: پردخت حق مرزی کارکنان نیز سال 1400 و در نشست هیئت امنای دانشگاه شهید چمران اهواز طرح و مصوب شد، اما بر اساس قانون بودجهی سال 1400- 1401 این قانون باید از سوی سازمان برنامه و بودجه به صورت کتبی ابلاغ شود. دانشگاه نیز به دنبال انجام این کار است تا حق مرزی در احکام کارکنان صادر شود.
*انتصاب بیش از 140 مدیر و مسئول در دانشگاه
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به مشکلات مدیریتی این دانشگاه، گفت: از اواخر دیماه سال 1400 مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز را در وضعیتی فترت و بحرانی در اختیار گرفتیم؛ در اولین اقدام بدنهی مدیریتی دانشگاه ترمیم شد و در ماههای نخست بیش از 140 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه حکم مدیریت دریافت کردند. این مسئله موجب شد که سیستم مدیریتی دانشگاه فعالتر از گذشته شود.
آخوندعلی بیان کرد: مدیریت و عناصر مدیریتی کلیدی دانشگاه با درنظر گرفتن شاخصهای مهم از جمله ایمان، تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران، بسواد و.. انتخاب شدهاند.
وی، اظهار کرد: خوشبختانه همهی اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه همهی ویژگیهای شرح داده شده را دارند؛ مدیریت مجموعه نیز شاخصهایی برای انتخاب مدیر دارد و اگر فردی مغفول مانده است تلاش خواهیم کرد از تجربیات و دانش آنان بهرهمند شویم.
*بحران مالی دانشگاه میتوانست شکننده باشد
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به برنامههای حوزهی بهسازی و بازسازی دانشگاه گفت: تلاش کردیم با همکاری مجموعهی دانشگاه پروژههای این حوزه را به سرانجام برسانیم و همزمان با از سرگیری دوبارهی فعالیت دانشگاهها رفاهیات دانشجویان را به خوبی تامین کنیم تا بتوانیم به دیگر اهداف دانشگاه از جمله ارتقای علم به فناوری برسیم.
آخوندعلی، افزود: مشکلات اساسی دانشگاه شهید چمران اهواز در مرحلهی نخست رفع نقایص برای از سرگیری دوبارهی فعالیتهای آموزشی بود؛ در ارزیابی مسائل مرتبط با اعتبارات سه دستهبندی انجام شد که دستهی نخست به حل مشکل دیون و تعهدات باقی مانده از سالهای پیش بازمیگشت که مبلغ این دیون بیش از 170 میلیارد تومان است که وضعیت دانشگاه را شکننده کرده بود و با اعتبارات دانشگاه و رایزنی با مسئولان وزارت علوم و... توانستیم بخشی از آن را تصفیه کنیم.
وی، تصریح کرد: اضافه شدن 75 میلیارد تومان به اعتبارات پایه در سال 1402 از دیگر اقدامات انجام شده است که این مبلغ 52 درصد اعتبارات سال 1402 را نسبت به اعتبارات سال 1400 افزایش یافته است و لایحهی بودجهی دانشگاه بر این اساس ترمیم و ابلاغ شده است و ماهانه به دانشگاه تخصیص داده میشود.
*انجام طرح مولادسازی در دانشگاه
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: پیگیریهایی برای اتمام پروژههای نیمهتمام دانشگاه انجام شده است و بر اساس طرح مولدسازی دولت میتوانیم املاک و ساختمانهایی را که در حال فرسوده شدن هستند و نمیتوانیم از منافع آن بهرهمند شویم را با هماهنگیهای لازم تغییر کاربری داده و یا به مزایده و فروش برسانیم و مبالغ آن به درآمدهای اختصاصی دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه شود و اجازه مصرف آن از هیئت امنای دانشگاه گرفته شود.
آخوندعلی گفت: براین اساس میتوان بخش از مشکلات دانشگاه را با افزوده شدن این اعتبارت حل کرد و در تلاش هستیم این طرح را نیز عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به استفادهی بهینه از اراضی دانشگاه، اظهار کرد: دریافت مجوز پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از اقدامات موثر انجام شده در این دانشگاه است که در ضلع شمالی دانشگاه در مجاورت پل پنجم احداث خواهد شد. با اتمام طرح فراخوان آن برای همکاری همهی افراد دارای ایده و فناور منتشر خواهد شد تا بتوانیم از این محیط برای ارتباط هرچه بیشتر با جامعه و صنعت استفاده شود.
آخوندعلی، عنوان کرد: سال 1383 بر اساس آییننامهای پارک علم و فناوری از دانشگاه شهید چمران اهواز جدا شد و پردیس علم و فناوری میتواند حلقهی گمشدهی ارتباط میان دانشگاه و صنعت باشد.
*دو عضو هیئت علمی دانشگاه در جمع برترینهای آموزشی کشور
آخوندعلی با تبریک انتخاب دکتر ارشدی و دکتر غفوری دو تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان برگزیدهی کشور، افزود: امروز دوشنبه 11 اردیبهشتماه در آیینی با حضور دکتر زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از این استادان تقدیر میشود.