برگزاری پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن در دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن به میزبانی دانشکدهی مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا کیاست صبح امروز یکشنبه هشتم اسفندماه در پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن که در دانشکدهی مهندسی برگزار شد، بیان کرد: یکی از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی کشورها و جوامع تولید و مصرف مواد معدنی و فولادی است.
وی در ادامه بر این نکته تأکید کرد که فعالیت صنعت فولاد در هر منطقهای بر فرآیند توسعهیافتگی، اشتغالزایی، پژوهش و تجارت آن منطقه تأثیر بسزایی دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: در سال 1396 به دلیل وجود صنایع بزرگ فولادی و معدنی در استان و به پیشنهاد سازمان صنعت و معدن و تجارت خوزستان برگزاری کنفرانس «مهندسی مواد، متالوژی و معدن» با همکاری و مشارکت گروه مهندسی مواد دانشگاه شهید چمران اهواز در دستور کار قرار گرفت.
کیاست ایجاد شرایط مناسبت برای ارائهی آخرین دستاوردهای پژوهشی و تبادلنظر میان اندیشمندان، محققان و دانشجویان را مهمترین هدف از برپایی کنفرانس دانست و افزود: در پی برگزاری چهار دورهی گذشته این کنفرانس بیش از 800 نفر از مدیران، استادان، پژوهشگران و مجریان صنایع کشور گردهم آمدند و آخرین دستاوردهای خود را به با یکدیگر به اشتراک گذاشتند و چالشها و موانع موجود بر سر راه تولید را موردبررسی قراردادند.
وی در پایان صحبتهای خود بیان کرد: از سوی دکتر علیمحمد آخوندعلی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز از تمامی کسانی که در برپایی این همایش مشارکت و همکاری داشتند، تقدیر میکنم و امیدوارم در آینده بتوانیم با شرکت فولاد اکسین خوزستان، نورد لولهی اهواز و سازمان نظاممهندسی معدن استان خوزستان که از حامیان برگزاری این کنفرانس بودند، همکاری بیشتری داشته باشیم.
در ادامه دکتر مصطفی اسکندری دبیر پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن بیان کرد: چهار دورهی این کنفرانس بهصورت ملی و یک دوره نیز بهصورت بینالمللی برگزار شده است.
وی، بیان کرد: برگزاری نشستها و سمینارهای علمی از ابزارهای پیشرفت در کشورهای توسعهیافته است که بسترهای لازم برای حضور محققان و مهندسان صنایع را برای ارائهی نظرات و ایدهها و نقد و بررسی آنها فراهم میکند.
دبیر پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن گفت: استان خوزستان یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور ازجمله صنعت فولاد است؛ ازاینرو لازم است همکاری علمی بیشتری میان دانشگاه بهعنوان مراکز آموزش، علمی و پژوهشی و صنایع برقرار شود.
اسکندری، اضافه کرد: خوشبختانه ارتباط مؤثری میان دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت فولاد اکسین خوزستان برقرار است که این همکاری به ایجاد مرکز تحقیقات فولاد منجر شده است که در این مرکز چالشها و مشکلات این صنعت بررسی و برای رفع آن راهکارهایی از سوی استادان دانشگاه ارائهشده است.
دکتر محمدرضا توکلی شوشتری دبیر علمی پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن از ارسال 109 مقاله به دبیرخانهی این کنفرانس خبر داد و گفت: از این تعداد 86 مقاله پذیرفتهشده است که 72 مقاله بهصورت سخنرانی و 14 تا بهصورت پوستر ارائه میشود.
وی افزود: در این کنفرانس دو سخنرانی کلیدی ارائه میشود و متخصصان این حوزه با حضور در وبنشستهایی به بیان نظرات خود پیرامون مسائل و مشکلات مرتبط با حوزهی مواد، متالوژی و معدن میپردازند.
در ادامه غلامرضا محمدیپور دبیر اجرایی پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن و رئیس ادارهی آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان از فعالیت 350 شرکت بهصورت تخصصی در حوزهی نفت و گاز و پتروشیمی خبر داد و افزود: خوزستان قطب نخست فعالیت شرکتهای فنی و مهندسی کشور است.
وی اظهار امیدواری کرد برگزاری این دورهی کنفرانس بتواند به ارائهی زمینهی همکاری هرچه بیشتر دانشگاهها و صنایع را فراهم کند.
در ادامه عبدالرضا حرمتی رئیس سازمان نظاممهندسی معدن خوزستان بابیان اینکه دانشگاهها، وزارت صنعت و معدن و تشکلهای غیردولتی تأثیر بسزایی در توسعهی دانش، ایجاد اشتغال و کارآفرینی دارند، گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای علمی دانشگاهها در کنار حمایتهای وزارت صنعت و معدن و ارتباط هرچه بیشتر صنایع با نهادهای علمی میتواند زمینهساز توسعهی صنعت در کشور باشد.
وی، گفت: پیشرفت صنعت در کشورهای توسعهیافته حاصل اعتماد به نهادهای علمی و دانشگاهها است که متأسفانه هنوز در کشور ما این هدف مهم بهخوبی محقق نشده است.
رئیس سازمان نظاممهندسی معدن خوزستان، اظهار کرد: اگر امروز بهخوبی از داشتههایمان استفاده نکنیم در آینده بسیاری از فرصتها را از دست خواهیم داد.