برگزاری نشست خبری دوازدهمین سمینار بینالمللی مهندسی رودخانه - دانشگاه شهید چمران اهواز

با حضور دکتر علیمحمد آخوندعلی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز و دکتر فرهاد ایزدجو رئیس سازمان آب و برق خوزستان نشست خبری دوازدهمین سمینار بینالمللی مهندسی رودخانه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی در این نشست که پیش از ظهر امروز شنبه دوم بهمنماه برگزار شد، بیان کرد: نخستین کنفرانس مهندسی رودخانه 30 سال پیش به همت دکتر بهنیا از استادان بازنشسته و دیگر اعضای هیئتعلمی گروه هیدرولوژی منابع آب دانشکدهی مهندسی آب و محیطزیست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
وی افزود: در طی برگزاری این رویداد علمی تلاش شده است با بررسی مسائل مختلف حوزهی منابع آبی ازجمله رسوبات رودخانهها، مسائل زیستمحیطی، سیل، خشکسالی، کمبود آب و... راهکارهایی برای برونرفت از مشکلات به مسئولان کشور و استان خوزستان ارائه شود.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود، بیان کرد: کارشناسان و صاحبنظران حوزهی منابع آبی کشور گاهی در بررسی مسائل مرتبط با این حوزه اختلافنظرهایی دارند که نتایج آن در تصمیمگیریهای کلان تأثیرگذار است؛ و گاهی موجب بروز اختلافنظر یا حل مشکلات حوزهی منابع آبی شده است.
آخوندعلی با اشاره به انجام پژوهشهایی در گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشکدهی مهندسی آب و محیطزیست دانشگاه شهید چمران اهواز بر روی تغییرات اقلیمی و نقش آن در منابع آبی، بیان کرد: در یکی از این پژوهشها دورهی آماری آبوهوای کشور بررسی شد و این نتیجه حاصل شد که در برخی نقاط کشور با تغییر جزئی دما تا حدود نیمدرجه مواجه است. در حوزهی ریزشهای جوی نیز متوسط درازمدت بارشها ارزیابی شد و بر اساس نتایج این پژوهش آنچه از آن بهعنوان «شکست هیدرولوژیکی» در کشور نامبرده میشود، نظریهی صحیحی نیست و به ارزیابیهای بیشتر نیاز دارد.
وی از وجود 400 میلیارد مترمکعب ریزشهای جوی بهعنوان منابع آبی در کشور خبر داد و اظهار کرد: منابع آبی رودخانههای کرخه و کارون با کاهش مواجه شده است و بر اثر آن آورد استانهای پاییندست کاهش یافته است؛ از سوی دیگر بهرهگیری از منابع آبی روخانهها و توسعهی استانهای بالادست یا در مسیر امری طبیعی است و موجب کاهش آورد در پاییندست میشود.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در سیل سال 1398 بسیاری از مسئولان اجرایی کشور تصور میکردند که این حجم از سیلاب برای نخستینبار در استان خوزستان رخداده است و دلیل این تصور نیز نبود دورهی آماری دقیق است.
دکتر فرهاد ایزدجو رئیس سازمان آب و برق خوزستان نیز در این نشست بیان کرد: کنفرانس بینالمللی مهندسی رودخانه بهصورت سهسالانه برگزار میشود و شرکتکنندگانی از داخلی و خارج از کشور در آن حضور دارند.
وی بیان کرد: استان خوزستان با چهار هزار و 900 کیلومتر رودخانهی دائمی و 11 هزار کیلومتر رودخانهی فصلی هرساله با چالشهای مختلفی روبهرو است و تلاش خواهیم کرد در این کنفرانس به بررسی مسائل مرتبط با رسوبگذاری، فرسایش، آلودگی منابع آبی، حقآبه تالابها، حریم بستر، کنترل سیلاب و خشکسالی و کمبودآب و... بپردازیم.
در ادامه دکتر جواد احدیان دبیر دوازدهمین سمینار بینالمللی مهندسی رودخانه از دریافت 216 مقاله در این کنفرانس خبر داد و افزود: از این تعداد 160 مقاله پذیرفتهشده است که 60 مقاله بهصورت شفاهی و دیگر مقالات بهصورت پوستر ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه این کنفرانس چهارم تا ششم بهمنماه امسال بهصورت حضوری و برخط برگزار میشود، خاطرنشان کرد: برگزاری 20 کارگاه و نشست تخصصی مرتبط با حوزهی منابع آبی، محیطزیست و تأثیر انسانها بر تغییرات اقلیمی و منابع آبی از برنامههای این کنفرانس بینالمللی است که در آن صاحبنظرانی از کشورهای هند، کانادا، ایتالیا، آلمان، برزیل، امریکا و... حضور دارند.
گفتنی است این سمینار بهمنظور تبادل اطلاعات و ارائهی نتایج آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در زمینهی مهندسی رودخانه با تأکید بر چالشهایی ازجمله تغییر اقلیم، خشکسالی و بحران کمی و کیفی آب رودخانهها و به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز و سازمان آب و برق خوزستان برگزار میشود.
فهرست نشستها و کارگاهها:
*کارگاه «مدلسازی رسوب و تغییرات ریختشناسی رودخانه با استفاده از مدل یکبعدی و دوبعدی HEC-RAS۶»
سخنران: دکتر محمد رستمی عضو هیئتعلمی پژوهشکدهی حفاظت خاک و آبخیزداری
زمان: سهشنبه ۵ بهمنماه ساعت ۱۸ الی ۲۰
*کارگاه «ارزیابی سازههای زیستمحیطی رودخانههای شمال ایران»
سخنران: دکتر روح اله احسانی؛ استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
زمان: سهشنبه ۵ بهمنماه ساعت ۱۵ الی ۱۷
*نشست تخصصی «طرح مهار سیلاب گرگانرود استان گلستان»
سخنرانها: مهندس محمود افسوس؛ شرکت سازه پردازی ایران، دکتر محمد نوری؛ شرکت آب منطقهای گلستان، مهندس مهدی مسافری؛ شرکت سازه پردازی ایران
زمان: چهارشنبه ۶ بهمنماه ساعت ۸: ۳۰ الی ۱۱
*کارگاه «کاربرد نرمافزار FLOW-۳D در مهندسی رودخانه»
سخنران: دکتر محمدرضا زائری؛ دانشگاه شهید چمران اهواز
زمان: دوشنبه ۴ بهمنماه ساعت ۱۶ الی ۱۸
*کارگاه «مدلسازی یکبعدی و دوبعدی جریان در رودخانهها با استفاده از HEC-RAS»
سخنران: دکتر محمدرضا زائری؛ دانشگاه شهید چمران اهواز
زمان: سهشنبه ۵ بهمنماه ساعت ۱۶ الی ۱۸
*نشست تخصصی «جایگاه استانداردها و ضوابط فنی در مهندسی و مدیریت رودخانهها در ایران»
رئیس نشست: مهندس محمود افسوس
زمان: سهشنبه ۵ بهمنماه ساعت ۱۳ الی ۱۵
*کارگاه «ملاحظات فنی و تجربیات اجرایی برداشت مصالح رودخانهای»
سخنرانها: مهندس غزال جعفری؛ شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مهندس مریم کرمی؛ شرکت مدیریت منابع آب ایران، دکتر محمدرضا مجدزاده طباطبایی؛ دانشگاه شهید بهشتی، مهندس رضا سبزیوند؛ شرکت مهندسین مشاور سبزآب اروند
زمان: سهشنبه ۵ بهمنماه ساعت ۸: ۳۰ الی ۱۱: ۳۰
نشانی برگزاری کنفرانسها: https://ireconf.scu.ac.ir