برگزاری آیین اختتامیهی دوازدهمین کنفرانس بینالمللی مهندسی رودخانه - دانشگاه شهید چمران اهواز

آیین اختتامیهی دوازدهمین کنفرانس بینالمللی مهندسی رودخانه عصر امروز چهارشنبه در مجتمع بوستان اهواز برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی سرپرست دانشگاه در این آیین، گفت: منابع آبهای زیرزمینی در استان خوزستان نسبت به آبهای سطحی محدود است؛ بنابراین لازم است این سمینار در سالهای آینده با کسب تجربه از 30 سال برگزاری ضمن بررسی موضوعهای مرتبط با مهندسی رودخانه پرداختن به مسایل حوزهی مدیریت منابع آب را نیز جزو مباحث اصلی قرار دهد.
وی بر ضرورت مدیریت حوزههای آبی در استان و کشور تاکید کرد و گفت: در مدیریت منابع آبی باید برای تمامی حوزهها از جمله رودخانهها، تالابها و دریاها برنامهریزی کرد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر اینکه تعریض، تعمیق و یا لایروبی، مشکل رودخانهها را حل نخواهد کرد، افزود: حوضچههای تاخیری مانند آنچه در استان سیستانوبلوچستان به عنوان «چاهنیمههای مصنوعی و طبیعی» ایجاد شده، میتواند بخشی از ابزار لازم برای مدیریت سیلاب و مدیریت رودخانهها باشد.
آخوندعلی در بخش دیگری از صحبتهای خود عنوان کرد: چندی پیش از سوی دانشگاه شهید چمران اهواز برنامهای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شد که در آن به محورهای مهمی برای توسعهی استان با تکیه بر جامعهمحوری علمی اشاره شده است، و این برنامه مورد تایید دکتر زلفیگل نیز قرار گرفت؛ «سند توسعه» و «سند آمایش سرزمینی استان خوزستان» که چندی پیش به تصویب سازمان برنامهوبودجهی کشور رسیده است دو برنامهی دیگری است که در کنار برنامهی ارائه شده از سوی دانشگاه میتواند به حل مشکلات استان و کشور کمک کند.
وی با اشاره به تدوین برنامهی ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: با کشف و احیای ظرفیتهای موجود در استان خوزستان میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد و متخصصان دانشگاه شهید چمران اهواز آمادگی لازم برای هرگونه همکاری با مسئولان استانی برای توسعهی خوزستان را دارند.
وی خواستار آن شد که محور سیزدهمین کنفرانس بینالمللی مهندسی رودخانه بر مبنای «دانشگاه، صنعت و مهندسی رودخانه» تدوین شود و تمامی وجوه صنعتی حوزهی منابع آب را دربرگیرد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ارائه شده بیش از سه هزار نفر به صورت برخط در دوازدهمین سمینار بینالمللی مهندسی روخانه مشارکت داشتهاند و امیدواریم مباحث علمی طرح شده در این سمینار در توسعهی استان مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر فرهاد ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق استان خوزستان نیز در اختتامیهی این سمینار، بیان کرد: در استان خوزستان بیش از چهار هزار متر مربع رودخانهی دائمی و 11 هزار کیلومتر رودخانههای فصلی جریان دارد و رسوبگذاری، کیفیت آب، خودپالایی رودخانهها، مسایل زیستمحیطی و... از جمله مشکلات حوزههای آبی استان است.
وی بیان کرد: مسئلهی پسزدگی آب در زمان مَد به درون رودخانههای آب شیرین از دیگر مشکلاتی است که حل آن به بررسی و ارائهی راهکارهای علمی نیاز دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان نیز، بیان کرد: همواره حضور دانشگاه در کنار جامعه و صنعت نتایج مثتبی را دربرداشته است. همچنین فاصله دانشگاه از این حوزه نیز بارها خسارات جبرانناپذیری را به دنبال داشته است.
محمد خانچی، افزود: امروزه رودخانهها مشکلات بسیار زیادی را برای جوامع محلی ایجاد کردهاند، خاطرنشان کرد: در حالی که رودخانهها ظرفیتهایی هستند که باید برای توسعه مورد استفاده قرار گیرد.
وی از وجود 35 بازه بسیار خطرناک در مسیر رودخانههای استان خوزستان خبر داد و گفت: مدیریت استان برای مدیریت و حل مشکل این بازهها به کمک مجموعهی دانشگاه نیاز دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، بیان کرد: زمانی میتوان در حوزه در پیشبرد برنامههای عمرانی موفق بود که دانشگاه در کنار مسئولان این حوزه قرار گیرد و تصمیمات بر اساس مطالعات و پشتوانهی علمی باشد.
در ادامه دکتر جواد احدیان دبیر، دکتر حکمی دبیر علمی و دکتر بهارلویی دبیر اجرایی دوازدهمین سمینار بینالمللی مهندسی رودخانه به ارائهی گزارش از برگزاری این رویداد علمی پرداختند.
گفتنی است این سمینار چهارم تا ششم بهمنماه امسال به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز و سازمان آب و برق خوزستان برگزار شد.