12 06 2022 21:50
کد خبر : 1595593
تعداد بازدید : 689

اولویت‌های پژوهشی استان خوزستان در سال 1401 تعیین شد

 

 

در نخستین نشست کمیته‌ی آموزش و پژوهش کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری (آپفن) استان خوزستان اولویت‌های پژوهشی استان خوزستان در سال 1401 تعیین و برای بررسی و تصویب نهایی به شورای برنامه‌ریزی استان ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست که پیش از ظهر امروز دوشنبه 23 خردادماه در سالن اجتماعات حوزه‌ی ریاست دانشگاه برگزار شد هشت اولویت پژوهشی شامل «فرابخشی (مباحث حاکمیتی و ساختاری)»، «محیط زیست»، «امنیت غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی»، «آب»، «علوم انسانی و معارف اسلامی»، «سلامت و ایمنی غذایی»، «فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی» و «مدیریت اقتصادی و بازرگانی» به تایید اعضای این کمیته رسید.

مدیر مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان در این نشست، گفت: مصوبات این جلسه درباره‌ی اولویت‌های پژوهشی استان بعدازظهر امروز در نشست شورای برنامه‌ریزی استان بررسی و به تصویب نهایی می‌رسد.

دکتر قاسم صنگوری سواری در ادامه به ارائه‌ی توضیحاتی درباره‌ی توزیع اعتبارات پژوهشی استان در سه سال گذشته پرداخت و گفت: در سال 1398 «آب»، «محیط زیست»، «مدیریت اقتصاد و بازرگانی»، «سلامت و ایمنی غذایی» و «امنیت غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی» اولویت‌های پژوهشی استان بود که بیشترین طرح پژوهشی دستگاه اجرایی به سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و بیشترین قرارداد پژوهشی نیز به دانشگاه شهید چمران اهواز اختصاص دارد.

وی، افزود: در سال 1399 نیز «آب»، «محیط زیست»، «مدیریت، اقتصاد و علوم اجتماعی»، «سلامت و ایمنی غذایی»، «امنیت غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی»، «رفاه و تأمین اجتماعی»، «فناروی اطلاعات و ارتباطات» و «فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی» جزو اولویت‌های پژوهشی قرار داشت و اداره کل استاندارد خوزستان بیشترین طرح پژوهشی دستگاه اجرایی را انجام داده است. همچنین بیشترین قرارداد پژوهشی با دانشگاه شهید چمران اهواز منعقد شده است.

مدیر مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان «آب»، «محیط زیست»، «مدیریت، اقتصاد و بازرگانی»، «امنیت غذای، کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم انسانی با تأکید بر مدیریت پدیده‌های اجتماعی»، «سلامت و ایمنی غذایی» و «فناوری و اطلاعات» را اولویت‌های پژوهشی سال 1400در استان خوزستان برشمرد و افزود: در این سال سازمان جهاد دانشگاهی استان خوزستان بیشترین طرح پژوهشی دستگاه اجرایی و دانشگاه شهید چمران اهواز بیشترین قرارداد پژوهشی را انجام داده‌اند.

صنگوری سواری با اشاره به اینکه برای اولویت‌بندی مسائل پژوهشی استان خوزستان از 18 دستگاه نظرخواهی شده است، گفت: این دستگاه‌ها 116 چالش را به عنوان اولویت‌های پژوهشی معرفی کرده‌اند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست بیان کرد: در خصوص خروج نخبگان، محققان و پژوهشگران از استان نشست‌هایی برگزار شده است تا راه‌کارهایی برای ماندن این افراد در استان خوزستان، اندیشیده شود.

دکتر علیرضا کیاست در خصوص تدوین برنامه‌ی کاری کمیته‌ی آموزش و پژوهش در سال 1401، گفت: در این کمیته مسئولیت‌هایی را برعهده داریم که بر اساس آن چالش‌هایی که در استان وجود دارد را بررسی و اولویت‌های کاری برای این چالش‌ها تدوین شده است.

وی، بیان کرد: یکی از این اولویت‌ها جهت دادن به اعتبارات تحقیقاتی دستگاه‌های دولتی است. عدم بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیربنایی، مالی و تخصصی سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی بالاخص دستگاه‌های ملی مستقر در استان برای رفع نیازهای پژوهشی، فناوری و نوآوری استان، هدف‌مند نبودن برخی از پژوهش‌ها در سطح استان و... از جمله مشکلات استان در این زمینه است.

وی، ادامه داد: شناسایی اولویت‌های پژوهشی، استفاده از ظرفیت‌های پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در راستای نیازهای استان و تعیین نیازهای پژوهشی استان و تعریف پروژه‌ها در قالب طرح‌های تحقیقاتی از جمله اقدامات انجام شده در کمیته‌ی آموزش و پژوهش استان است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: هرساله اولویت‌های پژوهشی بر اساس چالش‌های موجود در استان تعیین و به دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها ارسال می‌شود و براساس آن پروژه‌ها تدوین می‌گردد. این پروژ‌ها در ادامه به قرارداد تبدیل شده و اجرایی می‌شود.

در ادامه دکتر علی‌حسین صابری رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان نیز در این نشست به ارائه‌ی گزارش از ادامه‌ی تحصیل نخبگان خوزستان در دانشگاه‌های استان و کشور، درنظر گرفتن مشوق‌های حفظ نخبگان در استان، رتبه‌های کنکور دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری و... پرداخت.

گفتنی است «تدوین برنامه‌ی کاری کمیته‌ی آموزش و پژوهش در سال 1401»، «ارائه‌ی گزارش رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان با محوریت جذب و نگاه‌داشت نخبگان در استان» و «اولویت‌های پژوهشی سال 1401» دستور کار نخستین جلسه‌ی کمیته‌ی آموزش و پژوهش کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان در سال جدید بود.

 

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت